tisdag 14 oktober 2014

Tredje raka segern för AIK


(Rätt fokus i blick. FOTO JESPER ZERMAN)

AIK bjöd på någon sorts attackhockey i första där man öste på i ett jäkla tempo, ibland så snabbt att man gick bort sig i både passningar och positioner men rätt kul ändå att titta på. Lät på publiken som det uppskattades.

**
Tyvärr hängde väl inte domartrion med riktigt heller alla gånger. Var mycket som fick passera under matchen, åt båda håll


**

En hel radda folk på AIK:s skadelista, bland andra Robin Rahm, Micke Lindqvist, Micke Nylander, Albin Lorentzon alla långtidsskadade, men nu även Christian Sandberg (lower body) och Robin Olsson (rygg)…

… Men lite nytt in också, Yared Hagos gjorde debut  AIK, lägg därtill att Claes Nordén fick göra hemmadebut (var ju med borta senast också.)


(Jared Hagos var tillbaka  AIK för första gången sedan säsongen 2002/2003. FOTO JESPER ZERMAN)

Var bara 1-1 i skott efter sjutton spelade minuter! Och skotten i första slutade på ynka 2-2… det låter ju astrist men det var en klart roligare period än det ser ut. Dock stängde båda lagen bra bakåt så det blev få chanser till skott. Det sköts men skotten fastnade utan att nå fram mot mål.

**

Smakstart för AIK i andra perioden då Patric Blomdahl gjorde 1-0 för AIK efter 57 sekunder av andra, fram- eller snarare bakåtspelad av Johan Andersson som hamnar i en tilltrasslad situation med någon i Malmö, får bak pucken till Blomdahl som skjuter in första målet i matchen.

(Patric Blomdahl gillar att stå  vägen. FOTO JESPER ZERMAN)

Känns som AIK hade mest hugg på ett mål till sedan men risigt pp och lite slarv underlättade inte och helt plötsligt hade Malmö 1-1, injobbat av Jensa Olsson (från sargen in mot), Colin Stuart (skickar vidare mot bortre stolpen) och så Frederik Storm som var sist på pucken där vid stolpen.

**

Hoppsan vad nära det var 2-1 efter 3.e andra, ett inspel i slottet där Storm bara behövde sätta till klubban och raka in pucken men woops. Där var Christian Engstrand  - som spelade riktigt bra matchen igenom - och här hade ett extra öga i sidled.


( FOTO JESPER ZERMAN)

 Aj aj aj vad ont det small i benet på Malmöforwarden Tony Romano då han fick ett skott stenhårt rakt på smalbenet. Benen vek sig och han fick nästan knäa av isen men lyckades ta sig upp och bita ihop och spelade faktiskt bytet efter.

**

Galen räddning av Christian Engstrand med drygt fem minuter kvar, lite kalabalik framför honom, bland annat låg en Malmöforwarden Frederik Storm på två AIK-spelare innan han hoppade upp och pang hade satt 1-2 bakom AIK-målvakten.


(En poäng fixad.... FOTO JESPER ZERMAN)

Ryan McKiernan såg till att vända tillbaka matchen till AIKs fördel. Amerikanen hade en tuff start i AIK men har nu hittat rätt och spelar med ett helt annat självförtroende och pondus. Gjorde nu sitt fjärde mål totalt. Tre av målen har kommit de två senaste matcherna.

(FOTO JESPER ZERMAN)

Engstrand gjorde för övrigt en grym insats. Han är stabil, sprider ett lugn runt sig och ger utespelarna chansen att fokusera på spelet framåt.


(... och Messy Jonsson såg till att fixa bonuspinnen. FOTO JESPER ZERMAN)

AIKs nummer tretton fick i säsongens trettonde match äntligen in pucken  mål. Första AIK-poängen för Messy blev en av de viktigare i karriären.


(Har n fest eller? Alltid galen segerglädje och mycket känslor det här AIK-laget FOTO JESPER ZERMAN)

AIK - MALMÖ  3-2 efter förlängning (0-0, 1-1, 1-1, 1-0)

MATCHEN:  MMM
MÅLVAKTERNA: Christian Engstrand, AIK och Pontus Sjögren, Malmö
PUBLIK:  3 176 (antal sålda biljetter)
DOMARE:   Danel Winge.

BÄST I AIK
MMM Christian Engstrand, mv
MM Ryan Mckiernan, b
M Patric Blomdahl, f


(FOTO JESPER ZERMAN)

BÄST I MALMÖ:  Frederik Storm, f.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-
ANDRA PERIODEN
1-0(0.57) Patric Blomdahl (Johan Andersson)
1-1  (11.12) Fredrik Storm (Colin Stuart, Jens Olsson)

TREDJE PERIODEN
1-2 (13.02) Frederik Storm (Tony Romano, Jens Olsson) Spel 5 mot 4.
2-2 (18.20) Ryan Mckiernan (Patric Blomdahl, Mathias Franzén)

FÖRLÄNGNING
3-2 (02.23) Marcus Jonsson (Jonathan Andersson, Yared Hagos)


(Marcus Jonsson skriker ut segerglädjen FOTO JESPER ZERMAN)

SKOTTEN I MATCHEN:  18-26  (2-2, 9-10, 4-13, 3-1)

UTROPSTECKNET!
Tredje raka segern! Och den fjärde vinsten på fem matcher. Vem trodde det för ett par veckor sedan.

FRÅGETECKNET?
Har AIK kommit i gång på riktigt nu? Man vet ju inte riktigt med det här laget men det känns som att det kanske, kanske börjar lyfta nu. Kanske, möjligen.

(Messy spelar för övrigt ofta med ett leende på läpparna. Glädjen kommer ända nerifrån tårna. FOTO JESPER ZERMAN)


Citatet
”Jag ville kolla att tänderna var kvar”
(AIK-målvakten Christian Engstrand fick i början av förlängningen pucken rätt på hakan och dök framåt ner i isen med pannan före samtidigt som spännena lossnade och hjälmen ramlade framåt)

Malmö har tröga backar, dåliga med puck. Vi har bra backar och bra forwards".
(AIK-tränaren Thomas Fröberg tar bladet från munnen i slutet av tredje. Skönt med någon som vågar säga vad han tycker. Å andra sidan… så har Fröberg berättat i poden att han är så uppe  matcherna att han bara vräker ur sig saker och sedan inte minns vad han sa.)


FLER FINA BILDER FRÅN MATCHEN, AV JESPER ZERMAN HTTAR NI HÄR

Inga kommentarer: