måndag 20 oktober 2014

Blekt SSK nollades av Västerås

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Ibland blir det bara konstigt. Som SSK:s bleka insats mot Västerås i dag (måndag).

Om SSK såg heta och hungriga ut mot AIK i torsdags såg man ut att mysa och smälta det skrovmålet fortfarande, trots att det gått en handfull dagar sedan segern mot Gnaget.


Där det borde ha varit ett SSK fyllt av självförtroende mot ett VIK sargat av förluster och ommöbleringar i laget var det precis tvärtom.

Västerås – med Stefan Gråhns i laget numera – gjorde allt rätt. Spelade med känslor, aggressivitet, optimism men en med kyla välbalanserad sådan .

SSK? Saknade märkligt nog en av ishockeyns mest viktiga ingredienser – känslorna.

”Vi måste bli mer aggressiva” sa Jonas Engström, lagkapten för dagen då Nolander inte var med,  till Viasat i andra pausen.

”Vi förlorade alla närkamper” konstaterade SSK-tränaren Janne Karlsson i samma kanal efter matchen.

”Det är en tunn linje mellan tålamod och passivitet” sa assisterande tränaren Jimmy Blixt – enligt LT.se – på presskonferensen. Enligt LT ska även Blixt ha pratat om den aggressivitet som saknades.

Lustigt det där hur alla vet vad som saknas, alla vet vad som måste till men vissa dagar går det bara inte. Det är ju så med känslor. Antingen finns de eller så finns de inte och då kan man visserligen försöka framkalla dem men det är så klart inte helt lätt att få ett helt lag att tagga till om inte grundinställningen är så aggressiv och stark som den borde vara.

Västerås gjorde ett mål i varje period – det tredje kom i tom kasse. Stefan Gråhns gjorde – typiskt nog 2-0 målet, ett vackert klappklappmål och spelade även fram till trean. Släkten är ALLTID värst. Det bara är så.

Lite noterbar statistik…
… väldigt jämnt i tekningarna. SSK vann faktiskt 30 av 57. Det hjälpte dock inte.

… Backen Adam Hansen sköt flest skott, fem stycken. Nästan hälften av SSKs skott på mål, 14 av 32 togs av backar. Bra att de skjuter men det känns ju som att forwards gärna kan få vara lite mer på… så var det ju rätt klent med aggressiviteten framför mål också.

…Victor Ahlström spelade ingenting i tredje. Om det var en skada eller bänkning där vet jag inte men noll i istid, den gick istället till Jesper Thörnberg som inte spelade något i första och andra perioden. Intressant med Thörnberg föresten som var en av de tongivande spelarna första året. Borde finnas massor att plocka ut ur den killen.

...James Sixsmith, Jonas Djupvik Lövlie och Jacob Dahlström spelade inte så värst mycket heller, total istid 10-11 minuter. Och vad har hänt där undrar man? Sixsmith var ju en härlig frisk fläkt i inledningen av serien, Dahlström ångade på. Men inte så mycket förtroende nu.


… Snittistiden i bytena låg mellan 40 och 48 sekunder. Det är låååångt i hockey. Och knappast något som ger bättre sprutt i benen. Kortare byten nästa match kanske?

Inga kommentarer: