tisdag 7 oktober 2014

"Han är som en extrafarsa – han är underbar"

(Robin Kovacs. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Robin Kovacs första mål på hemmaplan(andra totalt för säsongen)  visade sig bli segermålet mot Vita Hästen för Gnaget.

Segern var AIK:s andra trepoängare för säsongen och det är härligt att se hur 17-årige Kovacs – som fyller 18 november. Det finns mycket lir i den här killen som dessutom är klok nog att ta extra hjälp av Micke Nylander.


”Nyllet” med all sin NHL-erfarenhet är som en extrapappa till Robin och bistår med tips, råd och sällskap under såväl extraträning på is och i fysrummet som under och efter matcherna. Antar att det är två lirare som hittat varandra här…

(Klicka på inslaget så hör ni Kovacs berätta själv om samarbetet, matchen och våndan under två mindre väl valda utvisningar… använder du mobil, klicka då på det här Youtubeklippet  stället. 
Copyright för ljud o foto tillhör Marie Hallman.)

Snabba skott, kvickare handleder, vara rappare och starkare på små ytor, kvicka fötter, dribbla snabbare är lite av det de jobbar på tillsammans. Det märks, som mot Hästen. Vilken fart Kovacs kom med när han drog ifrån sin uppvaktning och avslutade kliniskt till 3-0.

Målet höll hela vägen in i kaklet även om det var galet spännande på slutet i gen, bland annat på grund av ett par småklantiga utvisningar av 17-åringen som fick våndas i utvisningsbåset. Och det positiva väger så enormt mycket över.


(Kovacs bjuder på sig själv både på och vid sidan av isen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

AIK har som lag haft enormt svårt att hålla ledningar men minskat slarv och bättre försvarsspel i egen zon var – enligt Kovacs – några av nycklarna till säsongens andra trepoängare och AIK är förvisso fortfarande sist men är nu – med en match färre spelad men ändå – endast en poäng från att ta sig över det nedre strecket och bara fem pinnar från topp åtta. Det kanske är på väg att börja hända något i laget nu?!

Inga kommentarer: