onsdag 22 oktober 2014

Frölunda körde över Djurgården

(DIF åkte på knock. Bara bryta ihop och börja om. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Vet inte om man kan få så mycket sämre start än Djurgården fick? Kommer inte på när jag senast såg ett lag bli så totalt överkörda, eller rättare sagt manglade med ångvält som DIF i den här matchen.

Där Frölunda hann skjuta sju skott och göra två mål stod DIF som koner och fick varken iväg ett endaste skott eller kom ens över mittlinjen. För det krävs att man har puckinnehav och det hade ju inte DIF. Frölunda lade helt beslag på pucken.

Tellqvist fick lämna kassen redan efter 07.49 då DIF tog timeout efter andra insläppta målet. Men det känns ju inte som hans fel att det gick som det gick där i början då han ändå tog fem av sju skott vilket var betydligt mycket mer action än utespelarna mäktade med.

(DIF och Micke Ahlén kom på efterkälken.. FOTO JOHAN SAHLÉN)


Gästernas första mål var dessutom ett samarbete mellan förre AIK-forwarden Mattias Janmark och förre Djurgårdsspelaren Robin Figren. Den sistnämnde lyckades ramla omkull samtidigt som han sköt, och hann med att snurra ett varv liggandes i luften också. Men fick ändå in pucken… Han jublade inte särskilt mycket heller. Litet glatt leende sådär bara.

**

På plussidan för DIF  i första:  1) Mantas Armalis kom in och stängde igen. Tog de åtta skott han fick på sig. 2) Mattias Guter jobbade fram en bra chans. 3) Marcus Sörensen hade en han med. Inte långt borta med ett reduceringsmål där. 4) DIF ryckte upp sig ändå efter mardrömsstarten, sköt åtta skott på mål och fick upp lite tempo på det så att man kom in i matchen. 

(Mattias Guter vs Frölunda. Typ.. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Och just när man tror att det börjar bli lite bättre… så nej. Frölunda ökade på till 0-3 genom ett mål av förre Djurgårdsspelaren Erik Gustafsson.  DIF hade hunnit sumpa några lägen, Frölundas Anton Blidh hade träffat stolpen en bit innan men plötsligt satt pucken stolpe och in så det klingade i ramverket. Pucken styrdes dessutom lite lurigt via en DIF-spelares klubba och fick en perfekt bana in i mål.

(Linus Fernström nollade DIF. Här får man en aning om varför... grymt fint hemjobb av egna utespelare och en målvakt i kalasform för dagen. FOTO JOHAN SAHLÉN)


Positivt för DIF i tredje: Lite jämnare skottstatistik 9-13.  Tre pp.  

**

Frölunda gjorde tre mål till. Ett klappklappspel, mycket vackert med Wikstrand, Figren och Janmark inblandade. Och ett nästan löjligt enkelt chip i sargenstudspass in i slottet där en framrusande Lasu lekte in pucken. 0-6 såg jag tyvärr inte, stod lite dumt till.

**

 Och efter 0-6… kan man ju sitta och rabbla upp fel och peka finger på än den ena än den andra. Vem var sämst. Vem håller minst SH-klass osv. Men jag känner väl att kollektiv kollaps och ett för dagen klasskillnadsbättre Frölunda är det som beskriver matchen bäst.

(Djurgårdens lagkapten har en del att fundera på.. FOTO JOHAN SAHLÉN)


Blöta katter brukar Niklas Wikegård använda som uttryck, alla som sett en blöt katt förstår varför. Det slokar i kubik. Och här slokade det som en tulpan som varit utan vatten i en månad. Inget liv alls. Tror det får räcka så. Bara för DIF att bryta ihop och komma igen.


(Mattias Guter vs Frölunda. Typ.. FOTO JOHAN SAHLÉN)

DIF- FRÖLUNDA 0-6  (0-2, 0-1, 0-3)

MATCHEN:  Överkorsat M om man ser det med DIF-ögon. MMMMMM om man har Frölundaskrud på sig.
MÅLVAKTERNA:  Micke Tellqvist, DIF 71,42 %  samt Mantas Armalis, DIF 87,5 % och Linus Fernström, Frölunda 100%
PUBLIK:  6 512.
DOMARE:  Tobias Björk och Thomas Andersson

(Inga mål men ändå alltid med fantastisk skridskoåkning.. FOTO JOHAN SAHLÉN)

BÄST I DIF
MMM  Publiken.Starkt att sjunga och stötta matchen igen trots utskåpningen.
MM  Marcus Sörensen, f
Robin Alvarez, f

BÄST I FRÖLUNDA:  Mattias Janmark, f och Robin Figren, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (04.17) Robin Figren (Mattias Janmark, Artturi Lehkonen)
0-2 (07.49) Max Görtz (Mathis Olimb, Andreas Johnson)

ANDRA PERIODEN
0-3 (10.12) Erik Gustafsson (Mathis Olimb, Robin Figren)

TREDJE PERIODEN
0-4 (03.41) Mattiais Janmark (Robin Figren, Mikael Wikstrand)
0-5 (05.12) Nicklas Lasu (Mats Roselli Olsen, Mikael Wikstrand) Spel 4 mot 5
0-6 (13.18) Oscar Fantenberg (Christoffer Persson, Nicklas Lasu)
  
SKOTTEN I MATCHEN:  19-39  (7-15, 9-13, 3-11)

UTROPSTECKNET!
Frölundas 0-4 mål! Så vackert klappklappspel där pucken gick som på ett snöre. Kul att se Mattias Janmark som var ett utropstecken redan i AIK och nu har tagit både ett och två kliv framåt!

FRÅGETECKNET?
Vad hade Robin Figren käkat innan matchen? Flög fram och slutade på 1+2 samt hade ett finger med i det mesta som hände. Bara att lyfta på hjälmen för ett grymt bra agerande.

 (FOTO JOHAN SAHLÉN)

Citatet
”Vi far runt som yra höns därute och nu måste vi försöka spela vårt spel igen och vända det här”
(DIF-tränaren Hans Särkijärvi tll C-more efter första pausen. Det gick sådär.)

Citatet 2:
”Jag är spelklar på fredag”
Djurgårdens comebackande nyförvärv Alexander Fällström  (presenterad under onsdagen) - såg efter matchen fram emot debuten i DIF-tröjan.

FLER FINA BILDER av Johan Sahlén från dagens match hittar ni här

Inga kommentarer: