onsdag 8 oktober 2014

CHL: Torsk o respass för DIF

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Ja den här matchen spelades ju i går tisdag men jag var för trött och lite trött kändes väl hela matchen. där nere i Fribourg.

Djurgården lämnade en stor del av laget hemma, skador och kroppar som behöver pysslas om för att inte äventyra resten av säsongen var förklaringen från tränarna.


Jag köper det - men inser också att det sänder signaler som att CHL  inte är så jätteviktig. Inte nu i alla fall. Det kanske behövs ett annat upplägg - där man spelar klart gruppspelet innan serierna drar igång och bara har slutspelet kvar under säsong.

Nu blir det lite märkligt att mitt i SHL dra iväg ner till Schweiz och spela, även om DIF ju faktiskt hade chansen att ta sig till slutspel genom vinst i den här matchen.

Och det hade kunnat gå även med en reducerad skara spelare med sig ner, det stod ändå 1-1 (mål av Marcus Högström för DIF i första) inför tredje perioden. Men fem minuter in där släpper DIF in ett mål när man själv har pp, det visade sig bli ödesdigert.

Med 2-1 i ryggen kunde hemmalaget spela på ledning, inte så lätt i hockey alla gånger men Fribourg var kapabla till att kontrollera resten av perioden och satte sedan den slutliga spiken i kistan med 3-1 i tom kasse när DIF plockat målvakten i jakten på en kvittering. Så var det med det.

3 kommentarer:

Pluggen sa...

Det är ju tyvärr så att DIF har en för smal trupp, och det gör att man måste prioritera! Att riskera spelare när man redan har en trupp som är åt h-e för tunn som det är för en chans att eventuellt möjligtvis kanske vinna turneringen hade varit oansvarigt! Klockrent skrivet som vanligt! :)

Marie Hallman sa...

Pluggen: Tack!!! Värmer!! Instämmer om truppen, synd att de inte har råd att satsa!

Pluggen sa...

Självklart! Det blir ju tyvärr så när ekonomin inte är bra i vanliga fall, och gatstenen som såldes på tradera inte inbringade några jättebelopp och man dessutom blir rånade på 6 miljoner så blir truppen tunn!