onsdag 15 oktober 2014

"Det är jäkligt hårt mot alla lag"


(Beck. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Inte ofta det blir 0-0 i hockey vid full tid men det blev det när SSK besökte Karlskrona. Blev en mållös förlängning också, sedan avgjorde Mattias Beck på straffar.

-Jag tog samma som den andra jag satte (mot) – mellan benen. Jag tänkte att man kan köra den straffen på alla målvakter nu, skrattar en skämtsam mattias Beck när jag når honom på hotellet Karlskrona.


Hemmalaget vann skotten med 30-14 och tränaren Pelle Hånberg skrev på sin twitter efter matchen att ” Bra insats i kväll, hög fart äger hela matchen. Mindre utv! Mer skott och effektivare i PP så hade vi stängt matchen. Klart det bättre laget.

Och 0-0 låter ju inte så sexigt men…
-Det var en bra match - defensivt - av oss fast det var nog ingen höjdarunderhållning för publiken kan jag tänka mig. Men på bortaplan får man vara nöjd, bara man vinner. Vi hade inte riktigt bra tryck i dag men gjorde det bra ändå, säger Mattias Beck.

Det här var andra matchen i rad som SSK snodde med sig bonuspinnen genom vinst på just straffar. Ett litet trendbrott jämfört med de fyra förlustmatcherna innan där man hade ledningen men tappade in en radda mål i slutperioderna.

Hur kunde det bli så konstigt som det blev till exempel mot Timrå där ni rasade ihop total och släppte in fyra bakåt i sista?
-Nämen det är väl någon sorts osäkerhet som vi behöver jobba bort,  vi måste bli tryggare i vårt grundspel. Spela enkelt när det behövs, såna små detaljer. Att inte bli ängsliga när vi hamnar under press. Att vi, när vi får snurr emot oss i egen zon, inte tycker det är jobbigt utan att vi kan spela såna bitar också och ligga på rätt sida då med. Det gjorde vi bra idag.

Och på torsdag tar ni emot AIK-som kommer från tre raka segrar?
-Ja, det blir säkert en stenhård match, de kommer vara taggade till tänderna. Det är bara förvänta sig en svår match men alla slår ju alla just nu känns det som så det finns inga lätta matcher, det är jäkligt hårt mot alla lag.


Inga kommentarer: