onsdag 15 oktober 2014

"En riktig krigarseger!"

(Messy strålar av glädje efter 3-2 mot Malmö. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Han har nummer tretton på tröjan så kanske var det ett omen om vad som väntade... nä men skämt åsido. Marcus "Messy" Jonsson avgjorde mot Malmö och lustigt nog i just trettonde matchen.

Målet - och poängen -  var hans första och vilken tillbakakaka AIK bjöd Malmö på.(Klicka här och hör Messy snacka om målet, matchen, filmningen och tillbaka vändningen. Funkar inte klippet här, gå då till  det här youtubeklippet FOTO o LJUD:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det såg länge ut som att 1-1 skulle stå sig till full tid men Malmö fick ett pp i slutet av tredje och AIK-tränaren Thomas Fröberg hann inte mer än säga att Malmö hade tröga backar så fick han äta upp det när Malmö tog där ledningen med 2-1.

För ett par veckor sedan hade AIK säckat ihop  det läget. Nu fanns det mer än tomma ord bakom vrålet i båset där någon skrek "nu går vi ut och gör det här tillsammans grabbar".

Ryan Mckiernan - som  i början av serien såg ut som en enda stor frustration på isen - har kommit igång rejält sedan han gjorde sitt första HockeyAllsvenska mål i AIK-tröjan mot BIK Karlskoga hemma den 2 oktober.

Med 1.40 kvar till full tid gjorde han sitt fjärde mål totalt, det tredje på två matcher och tvingade fram en förlängning. Där klev då nummer tretton, Marcus "Messy" Jonsson fram i säsongens trettonde hockeyallsvenska match och satte segermålet.

Otroligt viktigt att börja bygga en svit för AIK som nu tog sig - åtminstone tillfälligt över strecket. Där har Gnaget nu en poäng neråt till nästjumbon VIK som slog jumbon Björklöven under tisdagskvällen.
3 kommentarer:

Anonym sa...

Jäklar vilken skön seger, det trodde jag aldrig, AIK i med motgång. .

Anonym sa...

AIK i med och motgång, rättar mig själv.

Marie Hallman sa...

Anonym: Nä men du ser, ibland händer det... närå jag tror nog att det här gänget kan fortsätta överraska. De har ett härligt go i laget.