söndag 19 oktober 2014

AIK tappar mark igen

(FOTO JESPER ZERMAN)

AIK-tränaren Tomas Frögren pratade inför matchen om höjd energinivå, mer desperation i anfallszonen och driv mot kassen, samt ”Fortsatt stabilt försvarsspel”.

Nu såg jag inte matchen då jag var i Gävle och skrev fotboll men tre kvitteringar, många utvisningar och en förlust med 3-6 tyder ju på att det inte gick som planerat direkt.

Robin Kovacs kvitterade till 1-1 Johan Andersson kvitterade– i numerärt underläge – till 2-2 och Fredrik Hynning gjorde detsamma till 3-3. Starkt ändå med två kvitteringar (!) i boxplay. Hynnings kvittering kom dessutom under en fem minutersutvisning då Marcus ”Messy” Jonsson fått game missconduct för charging.

(Blomdahl går på kassen i alla fall! FOTO JESPER ZERMAN)

Mycket känslor verkar det ha varit, till och med målvakten Christian Engstrand blev utvisad, två minuter i andra perioden för slashing!

Boxplay tär dock på krafterna och när AIK dessutom var en gubbe för många på isen gjorde Asplöven 3-4 i pp, 3-5 kom mindre än en minut efter det och sedan var det väl kört trots att AIK (enligt statistiken) dragit målvakten Engstrand fram och tillbaka.

Daniel Mannberg avslutade med 3-6 i tom kasse med tio sekunder kvar till full tid.
Noterbart här är att Micke Nylander verkar ha fått i ordning på axeln, han var i alla fall i spel.

(Johan Andersson. FOTO JESPER ZERMAN)

Däremot härjar någon sjukdom utöver alla skador i AIK. Gnagets poängmaskin Vikcor Ekarv, var en av dem som var noterat som sjuk. Backen Eric Norin en annan.

Tyvärr för AIKs del så vann ju VIK senast, liksom Björklöven. AIK hade passerat båda men är nu bakom de två lagen igen på jumboplatsen.

Det är visserligen bara två poäng till platsen över strecket och endast fem till tian Timra men ska det inte bli en svettig säsong med kval neråt vill det till att AIK börjar jobba in lite segrar. Nu tappade man lite mark igen efter att ha tagit in på de andra lagen – sånt har ett redan AIK inte råd med.

Någonstans måste man ju även lyfta på hjälmen för Asplöven. Har seriens minsta budget, har ett reseschema från helvetet - det här var sista dagen på en 260 mil lång roadrip i veckan - men nog fan vinner de ändå. Starkt som bara den!