fredag 10 oktober 2014

Två poäng trots mardrömstart

(Jonathan Carlsson gjorde sitt första mål för SSK. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Jag var som sagt i Gävle på Brynäs - Färjestad för TT så mina tankar här är endast baserade på statistiken och det som står på andra ställen...

Men SSK fick ju en riktigt mardrömsstart med två mål i arslet, tidigt.


Brett Sonnes 0-1 mål efter 1.37 och Jonas Westerlings 0-2 efter 3.09. Å andra sidan... så är det förvalta ledningar som varit SSKs problem i de senaste förlusterna  och att starta i underläge visade sig funka bättre.

Eller funka men nu vände SSK från 0-2 till 4-3. Sedan kom i och för sig en Morakvittering till 4-4 genom Emil Bejmo med 2.46 kvar. Blev förlängning, blev straffar och där avgjorde Francois Bouchard med en riktigt fin straff.

Han har hamnat lite utanför laget nu senaste veckan och kanske var det just precis vad han behövde. En lite påminnelse om att talang och skills inte alltid (ganska sällan) räcker.

Bouchard har ju så mycket fin hockey i sig men  sedan ska han få ut det också och straffen var ju läcker. Kylig skalle där också.

Noterbart är ju annars att Robin Press (trumvirvel) hade assist och poäng igen. Har endast gått poänglös från en (1) match så här långt. Vilket stim människan är inne i.

Dessutom så gjorde Jonathan Carlsson sitt fösta mål i SSK-tröjan. Bra, ju fler som börjar producera desto bättre.

Starkt också att komma igen, eller som Carlsson säger till LT: "Vi är nere för räkning men kommer igen och igen. Det är jätteskönt att få två poäng med sig i en sån  här match."

Sebastian Idoff stod i mål, utan Tim Sandberg som back up. Sandberg var sjuk och ersattes av Christoffer Ulvestaf.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Synd att du inte frågade vad Jonatan Carlsson pysslade med vid Moras 4-4 mål...

Marie Hallman sa...

Anonoym:AH men som du ser i texten så har jag inte sett matchen utan skriver bara utifrån statistiken och LTs rapportering. De hade hemmamatch och jag ville inte ringa så sent när jag äntligen var klar i Gävle, de hade gått hem för länge sedan så jag har med andra ord inte ens pratat med Jonathan!