torsdag 9 oktober 2014

Trepoängare nummer två för DIF

(Linus Arnesson har precis serverat sin lagkapten en räkmacka med majonnäs och extra Bostongurka på. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Lite gott och blandat i första perioden. Bra spel första minuterna, sedan ganska hafsigt från i alla fall Djurgårdens sida, sedan lite uppryckning igen och någonstans där kom 1-0.

Steve Savino gjorde sitt första SHL-mål för säsongen (och i DIF-tröjan) när han gav Djurgården ledningen efter 13.15 Fint förarbete där av Marcus Högström och inte minst David Rundqvist som droppade pucken vältajmat till Saviano som kom fram störtande någon meter bakom honom på högerkanten. 
(Steve Saviano bjuder på känslor tillsammans med Nicklas Heinerö.. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Jäklar vilken rökare Simon Önerud fick på med knappt fem minuter kvar. Hade inte Tellqvist slängt fram reptilarmen hade pucken smitit ribbkrysset och in tror jag.

**
Bra tryck i skottet var det också när Per Åge Skröder styrde in kvitteringen till 1-1 med klubbskaftet. Oscar Hedman krutade på, Skröder stack fram klubban i exakt rätt sekund och knackade med klinisk precision in pucken så det ekade upp till läktaren.

**

Snabb replik av DIF då förre Djurgårdsbacken Dennis Persson hamnade i utvisningsbåset för en interference. Hann sitta där i åtta sekunder sedan bjöd en av Modospelare på en assist då han med en praktfull indianare skickade pucken rätt på Jocke Erikssons klubblad. Lagkaptenen gjorde inga misstag utan tackade, tog emot och skickade upp pucken i nättaket till 2-1. Jocke Erikssons andra mål i SHL den här säsongen för övrigt, det första kom i segern mot Leksand.

**

En rätt kul första period. Bra tempo och bra närkamper inte minst från Modos sida som gick in för att spela fysiskt där ett tag. Det lyckades, DIF tappade lite i passningsspelet men fick ordning på det sedan.

(Marcus Sörensen gör 3-1. FOTO JOHAN SAHLÉN)

3-1 och vilket mål Marcus Sörensen gör!  DIF-backen Robin Norell dammar på ett skott, diagonalt från egen zon, över hela isen in i sargen i Modos zon pucken studsar rätt ut i slottet, där står Marcus Sörensen helt ensam och bara ja ha, tar pucken och laddar på ett redigt slagskott. Boom. Sedan bytte modo målvakt, ut med Ullmark, in med Reideborn men det känns ju som att det är backarna där, som står och sover och inte ser vad som händer som får ta på sig det målet.

**

Hände lite lattjo grejer åt andra hållet också, nära att Linus Arnesson (tror jag det var, var lite rörigt) la in pucken i eget mål och det mellan benen på sig själv.

**
Och när Modo reducerade till 3-2 var väl DIF:s backar inte riktigt med. Per Åge Skröder skjuter ett skott i brösthöjd som Tellqvist inte kan hålla, då håller sig Flanagan framme på returen och trycker in pucken mellan benen på Tellan. 

(Marcus Högström laddar. FOTO JOHAN SAHLÉN)

En hel del känslor i matchen. Bra, det gillas. Att det sedan blev en hel del hawaii i spelet och en del gruff på grund av ett och annat domslut att fundera över det är som det är. Är ju underhållande på sitt sätt även om det inte är bra hockey.

**
Det kändes som att det där märkliga 3-1 målet inte bekom Modo alls. De trummade på, fick sin reducering och kvitterade även 14.19 i tredje till 3-3 precis då Djurgården blev fulltaligt.
Med tanke på Modos generösaa bjudningar vid två av målen skulle man ju kunna tro att gästerna skulle hänga med huvudena men icke då. Det var full careta och mestadels bättre energi än DIF i andra tycker jag. Djurgården hade också ett bedrövligt passningsspel, det flög under stora delar av matchen puckar all over the place.

(David Rundqvist. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Om det hände saker mest hela tiden i de två första perioderna så var det mest ställningskrig i tredje, inget vidare rolig spel då heller då även Modo tappade lite av speeden och det blev mer kamp än lir. Samtidigt var det väääldigt mycket spel nere hos Tellqvist så det kändes som Modo styrde spelet mer medan Djurgården slog ifrån sig en hel del.

**

Hyfsat nära Modomål dock när Gustaf Possler fick iväg en puck längsmed mållinjen som dessutom hann träffa ramen, ungefär halvvägs in i tredje…

**
Såg verkligen ut att bli en pinne var vid full tid när Linus Arnesson tog  tag i pucken, var stark när han förde den hela vägen upp till Modomålet och även stark runt kassen där innan han serverade Jocke Eriksson som sträckte fram en klubba och styrde in pucken.

(Micke Holmqvist klev av efter en smäll på övre delen av kroppen. Oklart direkt efter matchen  hur illa den smällen tog. FOTO JOHAN SAHLÉN)

DIF-MODO 4-3  (2-1, 1-1, 1-0)

MATCHEN:  MMM+
MÅLVAKTERNA:  Micke Tellqvist, DIF 88,46 % samt  Linus Ullmark, Modo 57,14 %  och Adam Reideborn, 93,75 %
PUBLIK:  6 647
DOMARE:  Thomas Andersson, Mikael Nord

 (Marcus Sörensen fick ta rejält med stryk mot Modo, körde ett par, tre massagerundor och hade is lite här och där efteråt. FOTO JOHAN SAHLÉN)

BÄST I DIF
MMM Marcus Sörensen, f
MM Linus Arnesson, b
M Joakim Eriksson, f

BÄST I MODO: Per-Åge Skröder, f

(Saviano. FOTO JOHAN SAHLÉN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0(13.15) Steve Saviano (David Rundqvist, Marcus Högström)
1-1 (17.09) Per Åge Skröder (Oscar Hedman, Anton Carlsson)
2-1 (18.31) Jocke Eriksson (utan assist) Spel 5 mot 4

 (Det där övergivna hörnet passade Eriksson bra. FOTO JOHAN SAHLÉN)

ANDRA PERIODEN
3-1 (02.27) Marcus Sörensen (Robin Norell, Jocke Eriksson)
3-2 (07.57) Kyle Flanagan (Nichlas Torp, Oscar Hedman)
3-3 (14.19) Niklas Nordgren (Adrian Kempe, Victor Olofsson)

 (Segermålskram. FOTO JOHAN SAHLÉN)

TREDJE PERIODEN
 4-3 (19.22) Jocke Eriksson (Linus Arnesson, Marcus Högström)

SKOTTEN I MATCHEN: 23-26  (6-7, 9-11, 8-8)

UTROPSTECKNET!  
Linus Arnesson! De där veckorna i Boston under NHL-lagets försäsong verkar ha gjort honom gott. Spelar nu med en auktoritet och pondus som inte fanns där innan även om han tog för sig förr med.

FRÅGETECKNET?
Mattias Guter? Varför spelar inte DIF lite mer med honom? Är inte skadad utan fick tugga knopp på bänken. Spelade endast 1.05 i matchen trots att Micke Holmqvist klev av skadad. Nu är ju inte de två samma lika forwardstyper och har olika roller men möbler om lite och låt en sjukt sugen Guter komma in lite mer borde väl gå?  Känns som den farten och det spelsinnet borde kunna få lite mer utrymme även om man har många forwards att tillgå.


 
 (Adam Reideborn och Linus Arnesson. Kompisar från förr. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Citatet
”Skön 3-poängare. Mysigt att träffa @reidebornadam också”
”Fruktansvärt avig ass bjuder du på också!”
”Tur måste man ha”
”Nu ljuger du bara”
(Förre detta lagkamraterna Linus Arnesson och Adam Reideborn utbytte vänskapligheter på instagram efter matchen”

Fler fina bilder av Johan Sahlén från matchen hittar ni här


Inga kommentarer: