torsdag 23 oktober 2014

"Jag och Peter Nolander har fått sparken"

(Sebastian Idoff. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)

SSK har varit lite upp och ner och förlorade under torsdagskvällen med 3-6 mot Malmö. Tim Sandberg stod i mål och har så gjort i de tre senaste matcherna.

Men jag lägger den matchen åt sidan (jag var på Almtuna-AIK) och väljer att fokusera på det minst sagt märkliga som hände efter matchen då lagets andra målvakt, Sebastian Idoff fick veta att han nu var tredje målvakt, ersatt av en junior och inte behövde komma till fler träningar.

Med andra ord. Han fick sparken. Lagkaptenen Peter Nolander, som varit sjuk i fem dagar, fick samma besked i samma veva som Idoff.  Jag har inte pratat med Nolander, som för övrigt inte heller var med i förlustmatchen mot Malmö  utan var precis tillbaka i träning. Men jag har fått bekräftat via andra än Idoff att det stämmer.

För mig känns beskedet märkligt av flera skäl men kanske allra mest då det verkar som att tränaren Janne karlsson tagit detta på egen hand. eller så hukar SSK just nu. Jag vet inte, det kommer ingen info från SSK och det borde det ju göra om det här var förankrat i klubben.

Och det är alltså det jag finner extra märkligt - kontrakt som bryts kostar pengar för klubben och är ju även juridiska frågor och brukar ju alltid förankras uppåt, via sportchef och/eller sportråd/ styrelse. 

(FOTO o LJUD: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE. Obs arkivbild)


Det lär väl visa sig under fredagen om så skett eller inte. Här är i alla fall en telefonintervju med Idoff om vad som hänt, hans version av det. Observera att bilden är tagen vid ett helt annat tillfälle.

Om du använder mobil kan du höra intervjun via youtube här.

Så här har det gått för Sebastian Idoff under de matcher han stått  HA i höst. (Tim Sandberg har stått i övriga tio matcher).

13/9 Västerås (h) Vinst 3-1.
19/9 Vita Hästen (h) Vinst på straffar 3-2
24/9 Asplöven (b)   Förlust på övertid 3-4. 
30/9 Oskarshamn (b) Förlust 2-3 
8/10 BIK (h)   Förlust 2-3            
10/10 Mora (h)  Vinst på straffar 5-4

(FOTNOT: Peter Nolander har inte gått att  nå och har således inte bekräftat eller kommenterat detta själv)

Inga kommentarer: