onsdag 8 oktober 2014

"Det är små men viktiga detaljer, småförändringar."

(David Lidström fotad vid  ett annat tillfälle. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Fjärde raka förlusten. Trots att spelet är bättre nu än i början av säsongen när SSK tog fem raka vinster.

Att skjuta mycket verkar inte heller löna sig för Södertälje – inte just nu i alla fall.  Vinst i skotten 30-18 mot BIK Karlskoga gav 2-3 i mål. Ologiskt? Javisst.


– Ja det är hockey det här! Konstaterar SSK-backen David Lidström-

Kan man förklara varför ni är så mycket mindre effektiva än vad BIK uppenbarligen är?
 – Nej jag vet inte. Jag ger mig inte på att förklara det men just nu så ser jag positivt på vårt spel eller jag försöker göra det för vi gör en av våra bästa matcher hittills på säsongen, så vi borde vinna. Men vi gör inte det. Så det är hockey som sagt.  Jag är besviken men ser fram emot fredag

Vad gjorde ni bra idag tycker du?
– Jag tycker inte vi ger dem speciellt mycket alls. Vi gör tre misstag som de utnyttjar på bästa sätt och de straffar oss ganska hårt då men annars så för vi matchen. De får inte hålla i pucken särskilt mycket alls, vi stressar dem att lägga pucken framför sig hela tiden - så på så sätt gör vi en riktigt bra match, säger Lidström.

BIK gjorde sitt segermål i slutet av tredje. SSK:s Jesper Frödén hade kvitterat till 2-2 men bara 28 sekunder senare fick Christian Berglund gott om is och tid på sig och sköt helt fri hem segern till gästerna med sitt 3-2 mål.

– Ja vi gör ett lite slarvigt byte där i anfallszonen där och man får inte ge Christian Berglund de lägena så är det ju. Men det är ett misstag, jag satt i båset och såg inte exakt mer än att det inte var något lyckat byte – och som sagt - jag tycker vi gör en bra match och vi ska egentligen vinna den här matchen.

Men vi måste ta det här med skotten. Hockey är ibland så sjukt ologiskt – i alla fall om man bara tittar på siffrorna och inte på hur skotten togs och hur motståndarlaget ställde upp/försvarade sig.

Men SSK vinner alltså skotten med 30-18 – för att sedan förlora matchen. Och tittar vi på de fyra raka förluster man har nu så vann man skotten med 33-18 i bortaförlusten (2-3) mot Oskarshamn. SSK vann även skotte mot Timrå hemma med 32-22 men tappade allt i tredje och förlorade med 3-5.

Rögle borta senast är enda undantaget i de fyra matcherna. Där förlorade man både skotten (22-27) och matchen (2-6). Och så nu mot BIK då, vinst i skotten med 30-18 och 2-3 på resultattavlan.

– Jag vet inte heller hur det kan bli så men det är väl den här matchen jag tycker att vi ska vinna. Eller vi var bra i stora delar mot Rögle också även om vi faller ihop i tredje. Nu spelar vi bra hela matchen men blir som sagt straffade när vi gör misstag. Men det är ju vi som för matchen, vi ger dem inte särskilt mycket utrymme förutom när de får spela power play och det fick de göra för mycket. Vi får en halv taskig start när jag skickar en puck out direkt och sedan har vi två efterföljande utvisningar på det så de får en ganska behaglig start men förutom det så… vi spelar ändå ganska bra matchen igenom. Men vi gör inte tillräckligt med mål på de chanser vi skapar, konstaterar David Lidström.

Nu kan man ju vara lite gnällig och tycka att okej. 2-3 i slutet av andra. Då har man ju drygt 23 minuter kvar på sig att näta i slutminuterna i mitten akten plus hela tredje. Så… vad är det som inte funkar där då?

– Det är svårt att säga så här direkt efter matchen, jag måste nog fundera lite först men de fredar sin kasse. Det gör de bra men på de chanser vi skapar så ska vi göra ett mål till om inte fler. Vi skapar ju chanser och vi har tillräckligt med bra målchanser sett över hela matchen för att göra mål. Men ibland är det så, ibland vill inte pucken in och i dag var en sån dag men jag väljer ändå att vara positiv och ser fram emot fredag för vi tog ändå ett steg framåt jämfört med de tre senaste matcherna.

Men hörru ni sköt fem skott i tredje? (Tio i första, femton i andra)
– Ja, och jag menar inte att vi skapade alla chanser i tredje. Vi kunde ha satt dem tidigare i matchen men de blockar mycket skott. Det känns som väldigt mycket blockade skott och även om vi inte skapar tillräckligt i tredje så sett över matchen så borde vi ha gjort fler mål än två. I andra ska vi helt klart sätta en puck till.

Men. Som ni märker. David Lidström var ändå positivt inställd. Är säker på att det släpper igen snart och en anledning till detta stavas ”småjusteringar i spelet” även om SSK-backen inte vill säga exakt vad i spelet som har förändrats. (Och jag fick följa matchen via LT så jag såg inte heller)

– Det är små men viktiga detaljer, småförändringar. Och vi kände oss ganska trygga med de förändringar som vi har gjort till idag. Att vi inte går härifrån med seger… det känns att det grinar emot men de förändringar som vi har gjort är bra så jag känner mig trygg med det. Men det gäller att hålla uppe det spelet så att det funkar även nästa match plus att vi måste sätta dit pucken. 30 skott, då måste vi sätta en till helt klart. Det gäller att vara effektiv - mot Malmö borta hade vi 15-17 skott men lyckades ändå vinna så det går om man är effektiv.

Och Christian Berglund, som fått mycket skit för en tung start (enligt kritikerna) gjorde två av BIK:s mål…
– Ja han hängde två. Han är en riktigt bra spelare men satte väl ett och ett halvt friläge som vi gav honom. Det var fel kille att göra misstag vid och han satte de där frilägena. Det får de vara nöjda med.


Inga kommentarer: