fredag 31 oktober 2014

"Vi har pratat om att släppa det mentala"

(Marcus Högström gjorde 0_1_målet mot Brynäs, i pp. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

De Djurgårdssupportrar som tycker att spelet svajjar kan ju skänka en tanke till Brynäsfansen... där snackar vi Hawaii i kubik. Eller en skenande berg och dalbana. Två 4-7-förluster i rad är inget man skojar bort...

Djurgården gick hur som helst segrande ur trick or treatfesten i Gavlerinken där det bjöds friskt på både tricks och treats från det ena laget till det andra, som Djurgårdens lagkapten Jocke Eriksson konstaterade i C-mores pausintervju inför tredje perioden.

Under den pausen ställde sig Djurgårdsspelarna frågan om de ville ha de här trepoängen eller inte. Jag vet inte om Brynässpelarna ställde sig samma fråga men DIF fick trean med sig hem.

Och DIF, som haft SHL:s sämsta pp i de sexton första matcherna - i alla fall procentuellt sett - fick äntligen till ett par riktigt fina pp-mål, det första av Marcus Högströöm och det andra av Micke Holmqvist där Marcus Sörensens förarbete var magnifikt.Jag sprang som en tok nerför alla trapporna efter matchen (om någon undrar varför jag låter så anfådd  början) och kastade mig över Marcus Högström för att ta frågor till min TT-intervju här i klippet ovan.

Är alltid kaosbråttom med deadlinen för dem så det blev lite kortare intervju än vanligt men klicka på klippet ovan så kan ni höra den intervjun. (Klicka här på youtube länken ifall du inte får klippet ovanför att funka)

I det inslaget nämner jag att Slava Trukhno blev tvåmålsskytt. Det blev han inte. Han hade båda målen officiellt när matchen tagitslut och jag kutade iväg där men över en halvtimme senare ändrades det där så att Alexander Fällström fick ena målet och därmed noterades för sitt första mål i DIF-tröjan sedan comebacken i klubben.

Inga kommentarer: