fredag 16 april 2010

Marcus Nilson "Jag försökte mest bara hitta på något"


(Marcus Nilson fortsätter leverera. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Ett mål och en assist.

Marcus Nilson fortsätter leverera.

Mot HV71 satte han segermålet – till synes kyligt planerat i krysset.

– Åh tack! Men det kändes inte så kyligt, säger han med ett skratt.


Matchen var han rätt nöjd med.


– Vi spelar bra faktiskt, eller till och med väldigt bra tycker jag. Vi får skylla oss själva att vi släpper in dem (HV71) i matchen. Vi har kontroll och för spelet men sedan blev det lite nervöst och så, jag vet inte varför, säger Nilson och fortsätter:


– Vi kunde väl ha avgjort, eller kanske inte avgjort i första eller andra men vi har ju massor med lägen där och är nära 4-1 i andra och borde ha satt dit pucken. Hade det blivit 4-1 där så hade det blivit jobbigt för dem. Men vi låter dem köra på och komma in för lätt i matchen.


Berätta om ditt mål, vad hann du tänka?

– Men jag tänkte inte, ha, ha. Jag tänker aldrig i såna lägen... utan försökte mest bara hitta på något och skjuta.


Målet (fri med Liv, lyfte up pucken högt när Liv gick ner) satt där det skulle eter ett mål som såg ut att vara väldigt kyligt.

– Gjorde det? Ah tack! Det kändes inte så kyligt däremot, ha, ha men jag åkte och fiskade lite där, fick en fin pass av Oscar, sedan var det bara att skjuta, jag tog rätt beslut, det var skönt, säger Marcus Nilson.


Hur viktigt var det att vinna första hemmamatchen?

– Det var skönt att vinna första men det är ändå först till fyra som gäller och det vet både vi och dem men visst hade det varit tufft att torska hemma när man bara har tre hemmamatcher på sig.


Hur mycket kände ni det öronbedövande supporten från läktarna och runt om Hovet?

– Hela tiden. Det är helt fantastiskt, det känns att de eldar upp oss, speciellt när vi kom in. Det är inte svårt att vara taggad när pucken släpps med det stödet!


Det känns som att håller ni bara tempot uppe så tar ni initiativet och trycker ner dem men så fort det

går ner i tempo så släpper ni in dem, håller du med?

– Ja exakt men det är ju så i matcherna ibland, man kan inte ha samma tryck i 60 minuter. Det blir utvisningar och annat som bryter tempot. Så man får reda ut stormarna när man inte för spelet, säger Marcus Nilson.


Att domarna höjde den så kallade nivån i tredje och släppte det mesta rycker han bara på axlarna åt.


– Man försöker ju att inte bry sig om det där på bänken, vill inte ödsla krutet på domarna även om man vill ha någon förklaring ibland. Men äh, så länge det är likadant åt båda hållen så är det okej. Jag tycker faktiskt de var ganska bra.


Gustaf Wesslau var tvungen att kliva av 12.28 in i tredje perioden. Vet du vad som hände?

– Nej men jag hoppas att det inte är någon fara med honom. Fast vi känner oss komfortabla med Stefan också, de har ju spelat nästan lika mycket i grundspelet så det var inga problem.


Men det var länge sedan Ridderwall spelade, senaste matchen var mot Timrå borta 11 mars och innan dess spelade han mot SSK hemma den 27 februari


– Jo det finns säkert lite ringrostighet men det är ju inget att göra åt det. Det är bara köra.

Inga kommentarer: