tisdag 13 april 2010

Gustaf Wesslau: "Det var ett lätt beslut"


(Wesslau stannar i Djurgården ett år till. Foto.www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det har spekulerats om alla möjliga klubbar för Gustaf Wesslaus del. Men i dag kom han överens med Djurgården om ett år till i klubben.

– Det är naturligtvis jätteskoj att det blev en förlängning. Det har varit två fantastiskt bra och utvecklande år här för min del. Så det här känns hur bra som helst. Djurgården är en proffsig förening så det var ett lätt beslut, säger Wesslau.

Det har ju spekulerats om bland annat NHL-klubbar för din del?
– Nja, vad jag vet så har det mest bara varit visat intresse, från NHL-klubbarna. Inga konkreta förslag så det är väldigt svårt att säga något om framtiden då.

Du har gjort ett grymt slutspel så här långt. Varför väntade du inte med att skriva på? Då hade du ju haft ännu bättre förhandlingsläge?
– Jo men Djurgården kändes rätt för mig bara. Det funkar här nu, så det finns ingen anledning att ändra på det, säger Wesslau.

Djurgården är förstås nöjda över att slutspelets bäste målvakt skrev på för en säsong till:

– Det roliga är att han har gjort samma resa som andra målvakter i Djurgården har gjort. Vi lyfte hit honom från Borås, precis som vi lyfte hit Danne (Larsson) från Hammarby. Sedan har det gått bra när de har fått ta del av vår målvaktsskola och våra målvaktstränare och sedan har det bara blivit bättre och bättre. Gustaf har förbättrat både fysiken och tekniken så mycket att vi nu har fått fram en bra elitseriemålvakt, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt.

Frågan är nu vem som Wesslau får konkurrera med nästa säsong.
Djurgården ser gärna att det blir samma som i dag - det vill säga Stefan Ridderwall.

– Ja det har varit vår utgångspunkt att vi ska behålla båda, sedan får vi se vad Stefan vill göra. Vi sa redan före OS at vi ville ha kvar båda två och bägge har utvecklats jättebra. Att det blev just Gustaf som fick börja stå i slutspelet var nästan en tillfällighet. Sedan har han spelat så fantastiskt bra så nu blir det svårt att byta, säger Järlefelt.

Det har varit snack om Micke Tellqvist. Snackar ni något med honom?
– Nej vi har bestämt oss för Wesslan så det förs inga diskussioner mellan oss och Tellan, det gör det inte.

Tolkar jag dig rätt nu, att ni inte har gett Tellan något kontraktsförslag heller?
– Ja, så är det, vi har inte gett något kontraktsförslag till Tellan, säger Järlefelt och fortsätter:

– Förhoppningsvis har vi Stefan kvar med oss också nästa säsong. Men det är upp till honom och hans agent.

Bloggen har pratat med Stefan Ridderwall, som hälsar att:
– Jag vill helst spela klart säsongen först så får vi se senare vad det kan bli. Jag vill lägga fokus på slutspelet i första hand nu så tar jag det andra sedan, säger han.

När det gäller övriga tänkbara förlängningar av kontrakt, så betar Djurgården av den lista de har, allt eftersom.

– Vi har pratat mer eller mindre med vissa, sedan vill jag inte avslöja med vilka, säger Järlefelt.

De som ni redan har beslutat att de inte ska få vara kvar, när får de spelarna det beskedet?
– Det får de veta när vi väl tar det beslutet. Men vi har inte tagit beslut på alla spelare ännu och hur det blir beror lite på vad vi kan behöva ha kvar och vad vi kan få in utifrån.

4 kommentarer:

Jonny sa...

Det har ju stått i Aftonbladet ett par gånger (Wennerholm) att Tellqvist är på väg hem till Stockholm. Kan SSK bli ny klubbadress månne? De har ju på senare år ett "record" att ta in tidigare DIF-keepers och har ju noll på målvaktssidan just nu.

Marie Hallman sa...

Jonny: jo, det var bland annat därför jag frågade Järlan om det. Så de kanske har fel då... ;) SSK vill ju ha Riku och han verkar vilja stanna bara Tampa säger okej. Och Tellan har de inte råd med

Anonym sa...

DIFs troliga trupp nästa år
MV
Weeslau
Ridderwall
Junior

D
Ragge
Kyle
Tjärnqvist
Printz
Oscar
Deilert
Andreas H

F
Jimmie
Nilson
Ekman
Ottosson
Kruger
Josefsson
Cehlin
Brodin
Tjärnqvist
Söder
Strömberg
Norman
C.Eklund
Ev. Nyförvärv.

Blir slutspel nästa år igen. Samt ett lag som kommer köra över gnaget. Där hamnar ett par avdankade nhl-spelare. Någon okänd ahl kanadick och kanske en klasspelare. Resten av spelare kommer från laget som inte ens var bäst av dom sämsta i år.

SSK kommer bli starkare nästa säsong. Kan räcka till slutspel, inte så mycket för att dom blir mycket starkare men tror övriga lag blir svagare. Lag som Brynäs/Timrå/Luleå/aik/MoDo kommer vara sämre än ssk.

aik kommer leda serien efter 7 omgångar, sedan göra en "rögle". Kom ihåg det nästa säsong Marie!

DIF kommer vara lite trögstartade som vanligt med Mackan, Ragge osv.

SSK kommer gå ganska jämnt hela säsongen. Kommer nog ha en del djupa dalar och sedan riktigt höga toppr.


/DIF

Marie Hallman sa...

DIF: Låter som en trolig trupp. Lite osäker på Nisse Ekman dock. Och Mackan Nilson. Beror nog lite på vad de har för alternativ också. HOppas du får rätt om SSK att det går sämre och fel om AIK, hoppas de slipper kvalserien nästa år.