måndag 5 april 2010

Timmy Pettersson " Vi kunde ha utmanat dem mer"


(Timmy Pettersson var självkritisk efter förlusten. www.hockeymedmariehallman.se)


Vinstsviten bruten.

Och nollade för första gången sedan 21 november.

Djurgården har en del att fundera på till semifinal fyra på onsdag.

– Vi kan göra det mycket svårare för dem än vi gör, säger Djurgårdsbacken Timmy Pettersson.


Det blev mer och mer fördel Linköping ju längre matchen spelades och i tredje fick LHC stopp på det långa malande spel som kännetecknat Djurgårdens spel i vinter.


– Jag tycker att vi spelar runt lite för mycket när vi är i anfallszonen. Vi hamnar för mycket i hörnorna och får in för lite skott och för lite trafik framför (Linköpings målvakt Fredrik) Norrena. Vi sätter inte deras försvar på prov i dag lika mycket som vi har gjort i tidigare matcher, säger Pettersson och fortsätter:


– De spelade tight hela tiden plus att de tilläts hålla i oss lite. Vi kunde ha utmanat dem mer. Vi kunde ha fått mer utdelning då och vi kan göra det mycket svårare för dem än vi gör. Nu blev det lite... Vi fick inte till några riktiga spelvändningar. De drog ner på tempot så att de fick chans att ställa upp sitt styrspel alldeles för ofta, det måste vi ändra på till på onsdag.


Hur gör man det?

– Nä men vi måste utmana mer i anfallszonen. De har ett par tunga pjäser i backlinjen som domarna tillåter att de står still och håller i våra klubbor, men vi måste vara mer jobbiga att möta där nere och se till att de tvingas till att ta fler utvisningar och sätt mer press på Norrena, säger Pettersson.


En annan sak som var annorlunda var aggressiviteten. Djurgården låg inte på i Linköpings ansikten lika hårt som man har gjort tidigare. Det var först halvvägs in i andra perioden, när Linköpings Martin Laumann Ylven kom in och proppade loss som även Djurgården fick fart på sitt fysiska spel.


– Ja, det får vi väl också ändra till onsdag då... men det blev kanske så när matchen tappade i tempo. Plus att när vi tvingades ta burskydd på grund av deras styrspel, då blir det lägre fart och mindre närkontakter också, avslutar Pettersson.

Inga kommentarer: