torsdag 29 april 2010

Wesslau: "Jag har inte skrivit på någonting - än"


(Wesslau i valet och kvalet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Jag lyckades till slut komma fram till Wesslau som har ägnat eftermiddagen och kvällen åt att dementera uppgifterna om att han är klar för Columbus.

Läget, klockan 20.30 på torsdag kväll var följande:

- Jag har fått ett kontraktsförslag från Columbus men jag har inte skrivit på någonting ännu.

När kommer du att bestämma dig?
- Jag vet inte, jag antar att de vill ha svar så fort som möjligt men jag har en del att fundera på och kommer inte skriva på förrän OM och NÄR det i så fall känns rätt att göra det.

Den nordamerikanska sajten som gick ut med det här, har lite citat med Columbus GM men läser man de noggrant så säger han aldrig att något är underskrivet och klart, bara att man har gett ett förslag och att det är där läget är (eller i alla fall var torsdag kväll runt 20.30)

- Det är ju inte mer än så heller! Jag har fått ett förslag men har inte skrivit på och jag vet inte hur det kan bli så här sedan i olika medier då, att jag skulle ha skrivit på, det känns som att någon har fått allt om bakfoten, säger Wesslau.

Som är beredd på spel i AHL, OM han nu skulle skriva på:
- Jo men alla europeiska målvakter går den vägen, hur många har gått rakt in? Det är väl inte fler än två, Henke Lundqvist och Jonas Gustavsson.

Så att det förmodligen är där du hamnar OM du skriver på, det spelar ingen roll?
- Nej, man måste ju slå sig in i NHL, det är så det fungerar där borta, slår Wesslau fast.

När han bestämmer sig och för vad ville han inte gå in på när vi hördes vid där runt halv nio på kvällen. Det finns intressen även från andra NHL-klubbar, sedan finns ju Djurgården här hemma också.

- Vi får se hur det blir, det finns rätt mycket att ta ställning till men än (20.30 torsdag) har jag inte skrivit på i alla fall.

3 kommentarer:

Daniel sa...

Ja, vad ska man säga.. Marie, du är outstanding.. Fick maila dig då jag såg nyheten på hockeykanalen då den journalistiska nivån där inte var så hög.. Fick ju nästan hjärtslag när jag hörde att "han var klar för NHL".

Tur att du kan ge oss lite klarhet i det hela!

Marie for president!

Dennis sa...

Kan bara hålla med föregående kommentar. Tänk om alla journalister hade samma seriösa inställning som du har att alltid leverera fakta och uttalanden från aktuell inblandad person istället för att söka sensationsjournalistikens rubriker som är baserade på lösa fakta/rykten.

Heder till dig Marie! Det är ett nöje att följa din blogg, och jag ser den som den mest seriösa och pålitliga sportjournalistiken vi har i Sverige.

Tack!

Marie Hallman sa...

Daniel och Dennis. Tack snälla båda två för pepp och för att ni läser :D
Min utgångspunkt är alltid att försöka vara så rak och ärlig som det bara går mot både läsare och de jag intervjuar. Inte så kommersiellt gångbart alla gånger men förhoppningsvis "lönar" det sig i längden. Det känns i alla fall bäst för mig själv så.


Har inte hunnit svara Daniel på ditt mejl men vi får se hur det går med Wesslan. Känns som att Columbus är väldigt på och det lockar så klart samtidigt som han trivs väldigt bra i DIF. Svårt val där!