lördag 17 april 2010

Matchrapport final två - HV71-Djurgården live

Dags för final två, utan Gustaf Wesslau och Andreas Holmqvist för Djurgårdens del och utan Björn Melin för HV71:s del. DIF-forwarden Michael Holmqvist spelar inte heller.

Jag är inte på plats, men tänkte köra liverapport här från tv-soffan. Kommer även försöka ringa någon i Djurgården efteråt. Häng med!

Sm-final två HV71- Djurgården 4-3 e förl (2-1,1-1,0-1, -)
Plats: Kinnarps arena
Publik: 7 000.
Domare: Thomas Andersson & Patrik Sjöberg
Matchen: MMMM
Ställning i finalserien: 1-1 i matcher

Kvällens...

... kalldusch: 1-0 Oscar Sundh. Djurgården fick ett tidigt power play, men lyckades som så ofta i slutspelet inte få någon utdelning på det. Istället var det HV som gjorde matchens första mål med en man mindre på isen efter två minuter av första perioden. Sundh fick pucken efter att Timmy Pettersson missat pucken, åkte över hela banan och la pucken mellan armen och kroppen på Ridderwall som därmed fick tyngsta möjliga start på matchen.

... uppförsbacke: 2-0 Kris Beech (Janne Niinimaa) Om Djurgården hade det svårt i pp så hade HV desto lättare och gjorde kvällens andra mål i lagets första pp för kvällen. Målet kom efter 5.48 då Niinimaa stod vid blå och väntade in ett bra tillfälle, klippte till och såg sedan pucken styras in av Kris Beech.

... dubbel: Djurgården fick ett gyllene läge att reducera då Lance Ward drog på sig en utvisning och gjorde David Petrasek sällskap i utvisningsbåset så att DIF fick spela 5-3 i 1.47 halvvägs in i första.

... skott i ribban: Marcus Ragnarsson hade ett rungande skott i ribban i Djurgårdens 5-3 spel.

... äntligen: 2-1 Jacob Josefson (Patrick Cehlin, Tim Eriksson) i spel fem mot fyra efter 12.17 av första. Kändes minst sagt virrigt i fem mot tre men i fem mot fyra gick det desto bättre. Fint triangelspel från kanten från Tim Eriksson till Patrick Cehlin mitt framför Liv, Cehlin la ner pucken mot ena stolpen där Jacob Josefson stod och styrde in reduceringen. Målet var Josefsons andra slutspelsmål i karriären, han har nu gjort mål två matcher i rad.

... snabbanalys period ett: Djurgården fick en mardrömsstart med ett tidigt baklängesmål följt av ett mål i baken med en man mer på banan. Men 2-1 reduceringen verkar ha fått stopp på paniken och DIF har jobbat in sig allt mer i matchen.

... videokoll: 2-2? DIF-forwarden Patrick Cehlin rundade HV-målet och vispade 8.26 in i andra perioden in pucken in i målet och jublade sedan för mål. Som blev bortdömt. Vilda diskussioner efteråt och Cehlin får fortsätta vänta på sitt första slutspelsmål i karriären. Pucken var, visar tv-bilder, helt klart inne i målet och gick mellan benen eller snarare under HV-keepern Stefan Liv. Men dömdes bort, troligen för att Tim Eriksson hade en skridsko inne i målgården.

... Iq fiskmås: Mynt som kastas in på isen, inte första matchen det händer tyvärr, det är ju livsfarligt för samtliga spelare. Det borde alla fatta.

...3-1 David Ullström (André Petersson, Per Ledin) kom 11.07 i andra. Petersson la pucken rakt igenom Djurgårdsförsvaret till Ullström som stod helt fri vid bortre stolpen. Snyggt men det där har vi sett förr, den varianten borde DIF vara beredda på i alla lägen.

...påkörning: Den här gången var det Johan Lindström i HV som körde in både sig själv och DIF-målvakten Stefan Ridderwall i Djurgårdsmatchen. Ridderwall slog nacken i ena stolpen, men kunde spela vidare efter ett tag. Djurgårdsspelarna gillade inte vad de såg och fyra av fem utespelare på isen lätLindström veta att han levde.

... stolpträff: DIF fick pp efter kalabaliken. Då satte Kristofer Ottosson pucken klockrent i stolpen.

...3-2 Marcus Krüger (Andreas Engqvist) i spel fem mot fyra efter 17.50 av andra. En liten fräckis, då Krüger vände in framför målet, såg ut att åka förbi men slängde in pucken mellan benen på Stefan Liv som sånär han knipa ihop men var någon hundradels sekund för sen med att göra det. Målet är Krügers första slutspelsmål i karriären ( i seniorspel).

...snabbanalys av andra: Djurgården var på väg att ta över när man fick ett kvitteringsmål underkänt, blev lite nertryckta igen då HV gjorde trean, men malde på och fick till slut reduceringen till 2-3. HV är snäppet vassare i spelvändningarna och är livsfarliga varje gång de kommer ner till målet. Men än finns chansen att vända det här.

... kvittering: 3-3 Andreas Engqvist (Marcus Krüger, Nicklas Danielsson) Ännu ett mål ur ingenting egentligen. Men Marcus Krüger fortsätter ösa på helt respektlöst, fick en fin pass av Danielsson, slängde in ett skott som gick i stolpen, Andreas Engqvist som stod vid just den högra stolpen, snappade upp returen och la in den bakom HV-keepern Stefan Liv.

...ribbskott två: Kom 9.37 i tredje då snabbe, rivige Patrick Cehlin trampade in framför HV målet och satte en puck i ribban så att det lät pliiiiiing hela vägen hem till Stockholm. Josefson har ju två slutspelsmål nu och Krüger ett. Så kom igen nu Cehlin...

... guldstjärna: Djurgården fortsätter att täppa till enormt bra i boxplay. DIF toppade slutspelets boxplayliga redan före matchen och lär göra det med råge efteråt också.

...snabbanalys period tre: Ett klart bättre Djurgården tvingar fram slutspelets trettonde förlängning genom kvitteringen av Andreas Engqvist. Känns som att det var energin hos de unga kidsen i DIF samt enormt slit av kloka, uppoffrande spelare som Kristofer Ottosson som lade grunden till det. Det märks att Stefan Ridderwall börjar komma in i matchen också, det behövdes lite "uppvärmning" men nu spelar han som om han inte har gjort något annat under slutspelet.

... jättechanser. Var nära, nära att Andreas Engqvist avgjorde efter bara 1.08 av förlängningen. Krüger var väl placerad i slottet och la ner en pass till Engqvist som han borde ha nätat på, men Engqvist missade. Nichlas Torp var bara 32 sekunder senare att avgöra åt andra hållet men lyckades inte lura Ridderwall.

... tekningskung: Mike Zigomanis, med det enorma piratskägget, landade på runt 80 procent vunna tekningar. Mycket bra.

... avgörande: 4-3 Johan Davidsson (Jukka Voutilainen, Oscar Sundh) kom 8.04 in i förlängningen. Finländaren stod bakom DIF målet och la in pucken framför mål, där stod Davidsson och styrde in segerpucken.

...snabbanalys av förlängningen: Mycket chanser åt båda håll i början, kunde ha slutat hur som helst där. Men HV lyckades till slut etablera ett tryck som Djurgården inte kunde freda sig ifrån och så var det utjämnat till 1-1 i matcher. Viktigast i dag var annars att Ridderwall spelade upp sig rejält efter mardrömsstarten. Det hette att Djurgården var chanslösa utan Wesslau men nu visade DIF att man inte står och faller med en målvakt. Det är viktigt.

.... citat " Det kändes som man var och inte hade pluggat på provet, att man trodde man visste vad man gjorde men gjorde ändå helt fel. " Stefan Ridderwall berättar i kanal 5 om mardrömsstarten men sa även att han sedan spelade upp sig "annars hade vi inte tagit det till sudden".


Det blir inga bilder från själva matchen i kväll tror jag. Daniel Pettersson som jag brukar få norpa av är tyvärr inte på plats och inte jag heller så det får nog bli utan. Sorry för det.

13 kommentarer:

Steffe sa...

kvällens dubblering... L-G Jansson först expert i tv-rutan innan matchen. Och under matchen expert för Radiosporten

Marie Hallman sa...

Steffe: ha ha ja det är stort. Hoppas han fick dubbelt betalt! ;)

Steffe sa...

Mer iq fiskmås... lite märkligt av HV att kopiera Dif-konceptet med att dela ut tröjor till publiken. Dock vita sådana... det är ju som om hela arenan håller på Dif i stället för HV.

Marie Hallman sa...

Steffe: Ja, det var lite beiget. Kul om de hade varit först, nu blir det lite kopia och det känns aldrig fräscht ;)

Jonny sa...

Bra att de kör förlängning tills matchen är slut. Läste att TV4 har som "krav" till nästa slutspel att det ska avgöras på straffar för att få ett snabbare slut på matchen om det är oavgjort efter en förlängning på 10 minuter.
Och hur var det, ska inte straffarna tas tillbaka också i Elitserien?

Christian sa...

Men hur är det egentligen enligt regelboken får inte videomåldomaren avgöra offside i målområdet (Regel 330). Alltså måste han tagit det som spark och då ska det vara en avsiktlig sparkrörelse... Hur är det i verkligheten får videomåldomaren bedöma offside i målområdet?

Stefan sa...

Att nivån på domar bedömningar kan vara så olika på två matcher. Verkar som om domarna ville ha huvudrollen i matchen.

Marie Hallman sa...

JOnny: Det där med straffar och 10 min i slutspelet har jag inte hört, däremot är det väl mer eller mindre klart att elitserien kommer köra som allsvenskan har gjort i ett par säsonger, det vill säga 5 min förlängning och sedan straffar så att ingen match kan sluta oavgjort.

Christian: det är frågan det... det undrade Andreas Engqvist (se intervju ovanför) men de kan ju inte ha dömt för spark, man ser ju tydligt på bilderna att Tim inte gör någon sparkrörelse, han bara står ju där men han en grilla över linjen.

Stefan: ja, ojämnt var ordet. De har ett väldigt tufft jobb domarna men det är synd att det är så ojämna bedömningar hela tiden.

Christian sa...

Spontat får detta mig att tänka på en händelse mellan Rögle och HV och en viss Abbott som sparkade in pucken och videomåldomaren godkände målet.

Den videomåldomaren tog time-out resten av säsongen.

Det kan kanske är på sin plats att samtliga inblandade i hockeys bedömningar läser på vad som gäller när det kommer till videogranskning..

Stefan sa...

Hardy måste göra något åt power-play. Går alldeles för långsamt och sen gillar jag inte hur dom ställer upp sig.

Marie Hallman sa...

Christian: vad jag kan minnas så var det en ganska rejäl sparkrörelse som en av Abbottarna gjorde. Och det blev lvat då man godkände målet trots att han så uppenbart sparkade in pucken. Här styrs pucken på Tims skridsko och enligt reglerna (som har ändrats, förr fick pucken inte gå via skridskon) så ska det vara en medveten sparkrörelse och dettycker inte jag att Tim gör. Men det är ju en bedömningsfråga och där tyckte domarna uppenbarligen annorlunda då.

Stefan: ja verkligen, har varit fallet hela slutspelet. Boxplay är ju grymt men pp funkar inte alls, de lyckas ofta inte ens ställa upp ju.

Stefan sa...

Tycker att Otto försvinner ur spelet när han står där bakom mål. Bättre att han ställer sig i slottet.

Marie Hallman sa...

Stefan: Intressant tanke, har inte tänkt den själv men nu måste jag ju spana lie extra he he :)