söndag 11 april 2010

Kvalserien omgång 10, AIK-Växjö 2-0 (0-0,0-0,2-0)

Plats: Hovet
Publik: 8 094 (och några till som satt i trapport och där det fanns plats)
Domare: Wolmer Edqvist & Sören Persson.
Matchen: MMMMM (Inte den bästa hockeyn man sett direkt men dramatiken!)


(Christian Sandberg nobbade elitserieklubbarna för att ta upp AIK. Foto: Olsin sportfoto)


Kvällens...

...trängsel. Helt galet mycket folk, det var nog till och med lite mer än fullt då många inte fick plats. Ljudvolymen var tidvis helt sinnessjuk men det kom också några downperioder där det nästan var tyst, kanske för att det var väldigt, väldigt nervöst och hög anspänning på läktarna – också.

...tifo: dagen till ära var det lite AIKtifo på Hovet också som hela publiken hjälpte till med.

... supportrar, eller snarare säsongens supportrar. André Berggren till vänster och Tommy Lundquist till höger på bilden här nedanför har följt AIK i ur och skur. De har suttit här i match efter match, även när det bara var 1200 själar på plats och även när det gick emot. All cred till er boys!(André och Tommy, stöttar oavsett med eller motgång. FOTO: www.hockeymedmariehallman.se)

.. propp: Tobias Ericsson satte tonen genom att smälla på en Växjöspelare så det sjöng i sargen efter bara tio sekunder.

...ramsa: ”Vi ska tillbaka”. Say no more.

.... herregud. AIK:målvakten Fredrik Holmgren var nära att tappa in kvällens första mål. Fick ett löst skott på sig, hade pucken i handsken men pucken studsade ur och ner framför mållinjen. Holmgren slängde sig på rygg och lyckades vispa ut pucken. Domarna tog även en videogranskning för att vara på den säkra sidan, sedan kunde AIK pusta ut. Tur det...

... nära, nära: var det att Daniel Bång gjorde 1-0 efter 6.57 då han rundade en Växjöspelare och sånär la in pucken vid ena stolproten men fick se Viktor Fasth hinna ut med benskyddet i sista sekund.


(Delad glädje är tusenfald glädje. Patrik Bergström mitt i smeten. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... kalabalik: nere vid Växjömålet efter en dryg kvart spelad. AIK-femman med Jonas Liwing, Mikael Österberg, Lucas Lawson och tvillingarna Ahlström vevade vilt på både puckar och spelare men lyckades inte få pucken att ta sig igenom gröten.

...skottfest: AIK vann skotten i första med 19-4 men det var 0-0 i mål efter 20 minuter.

... friläge: Patrik Bergström var helt fri knappt åtta minuter in i andra men lyckades aldrig fullfölja sin fint då Växjös Josh Macnevin fällde Johan Ryno som for med huvudet före in i målet och tog både målvakt, bur och lite till med sig ner mot sargkanten.


(Richard Gynge har öst in mål för AIK. Foto: Olsin sportfoto)


... fem mot tre: AIK fick en gratischans att bryta måltorkan i och med den utvisningen. Men hade kvalseriegegga under hjälmarna och fick inte till det.

..räddning: AIKmålvakten såg Steve Saviano komma åkande, drog järnet ut till ena tekningscirkeln, slängde sig och så att Saviano fick hoppa och flög. Tur för AIK att det inte finns frilägesutvisning på målvakter som i fotboll.

... fotbollspassning: AIKforwarden Lucas Lawson tappade klubban och tog helt sonika skenan till hjälp när han passade vidare till en lagkamrat. Elegant.

... herregud två: AIKforwarden Christian Sandberg hade öppet mål 16.11 i andra, skulle ”bara” lyfta in pucken vid ena stolpen men inte då.

… dramatik: Leksand vann i Leksand vid full tid, Rögle vann på straffar i Ängelholm och under tiden tickade tiden på i Stockholm där det var mållöst ända fram till 14.22 av tredje. Och så länge det var mållöst hängde AIK i luften, nära fritt fall i tabellen.


(Lucas Lawson firar 1-0. Foto: Olsin sportfoto)

… frälsare: Men till slut fick Lucas Lawson ett läge, och gjorde målet som fick taket att lyfta på Hovet. AIK-spelarna jublade hej vilt nere vid sitt bås innan man samlade ihop sig och körde vidare. (se separat artikel)


(Jubel efter 1-0. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


…. Sista spiken i kistan: Kom i tom kasse då Daniel Bång la ner pucken över hela isen och in i Växjös tomma mål med 1.22 kvar att spela. En specialare sa Bång. Hm…. (se separat artikel)

… supernolla: Såg länge ut att bli Viktor Fast i Växjömålet men ett mål släppte han in på de 45 AIK-skott som han fick på sig så titeln går till Fredrik Holmgren som höll sin första nolla för säsongen och sin femte totalt i AIK.


(Alla ville kramas, här en supporter som siktat in sig på Fredrik Holmgren 100 %. Foto: Olsin sportfoto)


… stormning: Tog bara någon sekund så var isen fylld av fans. AIK:s målvaktstränaren tänkte för någon sekund rädda klubborna som ju ändå kostar 3000 spänn styck men hann inte ens tänka klart tanken så var båset fullt med folk och klubborna borta. Men. Det hade AIK råd med en kväll som denna.

… jackpott: AIK får i och med avancemanget 25 miljoner kronor enbart i bidrag från Hockeyligan. Lägg därtill ökade reklam och biljettintäkter nästa säsong och ni förstår säkert att de som slitit med ekonomin i klubben nu är i extas.

… derbybiljetter: AIK sålde redan för ett år sedan derbybiljetter till matcher mot DIF i Globen. De biljetterna gäller fortfarande. Och enligt Globens VD som jag pratade med nu på kvällen så går det att spola is där till derbyna även om övriga matcher spelas på Hovet. Så fram med biljetterna ni som har…


(slutsignalen har gått, AIK är i elitserien.... Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


...klart att killen som höll nollan ska firas....Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
(... ända in i målburen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


... och med fansen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)(Har ni fest eller? Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

6 kommentarer:

Hans sa...

Helt seriöst så hade jag svårt att andas redan i 2:a perioden. I 3:e visste jag knappt var jag var förens Lawson tryckte dit den!!

Helt helt helt GALEN glädje efter matchen!! :)

Marie Hallman sa...

Hans: Ha, ha det var verkligen GALET rakt igenom, Hörde att en snubbe på läktaren fick hjärtklappning och var tvungen att gå. Sjuk serie den här kvalserien!

Anonym sa...

Marie du är galet bra ! Pelle

Anonym sa...

Vart har alla kommentarer tagit vägen?

Anonym sa...

Skumt? Alla kommentarer var borta imorse när jag var här?

Nåja, har i alla fall tittat på andra halvan av 3:e perioden ett dussin gånger nu. Får bara inte nog!! :)

Har du inga roliga silly-rykten att servera oss AIKare ännu?

Marie Hallman sa...

Pelle: Tack!

Anonym: Hm, ja jag har då inte tagit bort en enda. Men är de tillbaka, de du hade sett eller är de fortfarande borta????
Silly. Nja har hört lite faktiskt men jag gillar inte att lägga ut rykten bara sådär, vill kolla lite mer först. Kan hända att andra hinner före då men hellre det än att det blir fel.