fredag 23 april 2010

Jimmie Ölvestad: " Det verkar inte vara en fördel att leda de här matcherna"


(Jimmie Ölvestad, besviken men inte knäckt. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Djurgården hade 3-0.

Tappade koncepterna, ledningen, matchen och därmed chansen att spela hem ett guld på Hovet på lördag.

– Klart att man är besviken. Men (segermålet) som de fick (i sudden) var välförtjänt. De var bättre än oss, konstaterar Jimmie Ölvestad.


Det blev en minst sagt galen match med 3-0 ledning för Djurgården efter bara 2.20 av andra.

Sedan en sjuk upphämtning av HV71 som reducerade och kvitterade och var i fatt 17 minuter och 14 sekunder senare, precis före andra pausen.


Tredje perioden blev jämnare med chanser som byttes åt båda hållen.

Djurgården kopplade greppet och gjorde 4-3 i slutet av tredje.


Men.

Tappade greppet igen till HV71 med 2.59 kvar till full tid.

Ny förlängning, den fjärde raka och där vann HV71.

Igen.


– Det verkar inte vara en fördel att leda i de här matcherna. Det laget som klarar av att spela på ledningen i matcherna som är kvar vinner den här serien. Men inget av lagen har varit bra på att spela på ledningen så här långt. De har tappat mot oss, vi tappade nästan första matchen mot dem, nu tappar vi de här. Vi fick chansen men tog den inte. Vi hade ju ändå 4-3 men vann inte då heller, säger Ölvestad med en suck.


Exakt vad som skedde där efter Djurgårdens första tre mål är inte helt lätt att analysera bara minuterna efter förlusten Djurgårdsforwarden gör ett försök:


– Vi skulle ha satt fart på benen (vid 3-0), för efter det målet så sköljer de över oss i 15 minuter. Det känns som en kanonad som de har där, men vi är inte tillräckligt bra för att hålla ledningen helt enkelt.


Kan man förklara vad som börjar hända i skallarna efter 3-0?

– Börjar och börjar… jag tycker att vi står still redan i första perioden. Målen vi får, de får vi gratis, men vi gör inget av det. Det är ju sättet vi förlorar på. Att vi tappar en så bra ledning som är värst.


Du sa att det var välförtjänt att HV vann, vad menar du med det?

– Jo men det är just på grund av det sättet som vi slarvar bort det (ledningen). Vi gör inte en tillräckligt bra match för att vinna. Visst, HV skjuter mycket och de gör det bra men det känns inte riktigt bra från vår sida och till slut går man över till att vara stillastående. Och då får de sina chanser och när de får det så sätter de chanserna till slut, säger Ölvestad och fortsätter:


– Visst byter chanserna av varandra hela tiden men då får vi vara mer alerta än vi är. Jag är lite besviken på att vi inte gör något av den här 3-0 ledningen som vi ändå har. Sedan är det ju så att de som ligger under går ju på allt. Det är det de gör (efter Djurgårdens 3-0 mål). Hade vi fått ut tiden till deras 3-1 mål då hade det blivit en annan sak. Men pendeln svingar mer och mer över till deras fördel i stället och då fick de fördel igen, som det blev nu.


– Målsättningen var att vinna en match och ta serien till Stockholm igen. Sedan fick vi chansen att ta båda matcherna här men sumpade det. Men det är bara att ta nya tag. Det är ingen ide att vi tycker synd om oss själva, slår Djurgårdsforwarden fast.


Djurgården har nu bara en sak för ögonen på lördag på Hovet.

Vinst och man har kvar chansen att slåss om guldet i en sjunde avgörande match i Jönköping på måndag.

Vid förlust får HV lyfta bucklan på Hovet och jubla hela helgen i stället.


Och Ölvestad har läget klart för sig:


– Vi måste vinna annars är vi ute ur serien. Men det (att vinna) får vi se till att klara av. Jag känner mig optimistisk, vi har varit uträknade många gånger – både i serien och i slutspelet och kommit tillbaka. Det laget som tar initiativet och sätter fart på benen bäst vinner, säger han och fortsätter:


– Vi åker hem nu med förhoppningen om att vinna nästa match. Vi måste ju vinna, det är inget snack om saken. Vi måste spela ut bättre än vi gör idag (torsdag) då vi står alldeles för stilla och gör HV bra.


Reser ni hit på måndag då tror du?

– Ja, det tror jag, Vi har siktat in oss på det.

Inga kommentarer: