torsdag 1 april 2010

Kristofer Ottosson: "Det blir 4-2 i matcher till oss..."


(Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

Semifinal i kväll - efter flera tunga år för Djurgården.
Då njuter Kristofer Ottosson:

– Det är en go känsla av att vi gör det vi gör bra.


Det var ett tag sedan senast.
Kristofer Ottosson har fått vänta ända sedan våren 2005 på en ny semifinalchans.
Den gången slogs Djurgården ut ur semifinalen med 4-1 i matcher av Frölunda.
Den här gången tänker Djurgårdsforwarden inte nöja sig med semifinal och känslan i laget är att alla vill mer.

– Det är alltid kul med framgång och vi har en go känsla av att vi gör det vi gör bra. Sedan är det alltid bättre stämning under matcherna i ett slutspel. Nu spelar vi för att vinna någonting, allt runtikring blir roligare.

Vad är det skönaste med att spela en semifinal?
– Åh, det är svårt att förklara! Men det är väl den där speciella känslan att nu är det bara fyra lag kvar. Att det vi har gjort hittills har vi gjort bra och vi känner att vi kan göra det som är kvar bra. Det finns ju som sagt bara vinster att spela för.

Finns det spelare som är rädda att förlora?
– Så kan det nog vara, allt går ju upp och ner, lagets prestation gör det och ens egen, men man får hela tiden tänka i ett större perspektiv. Det är ju ingen kvalserie som vi spelar i… det händer liksom inget om vi förlorar. Visst vore det tråkigt men det är inget annat som står på spel. Man får försöka pränta in den tanken, säger Kristofer Ottosson.

Djurgårdsspelarna jublade sparsamt under kvartsfinalen.
Visst fanns där något glädjetjut emellanåt men oftast var det närmast bestämda miner när spelarna klev av.
Inget är ju vunnet ännu som någon sa efter Globenmatchen då Brynäs slogs ut av Djurgården.

– Det är ingen som är nöjd nu bara för att vi är i semifinalen. Det är samma intensiva stämning nu som i kvartsfinalen. Fokus är på matcherna, träningarna är mycket lugnare där är det mer fokus på rehab och att komma väl förberedd till matchen så att du kan ge allt. Det finns ju inget att tveka på. Vinner vi så vinner vi, annars är det slut. Därför tar alla ut det allra sista nu.

Hur får man alla att känna så?
– Alltså det är ingen skillnad egentligen bara för att det är slutspel. Man gör det man har gjort hela säsongen. Börjar man fundera och ändra så kunde man ju ha gjort det hela säsongen, då hade man kunnat gå in och avgöra varje match hela tiden, men det funkar inte så. Det bästa är om man bara spelar på som man gjort tidigare. Det handlar mer om att ta ut det lilla extra på slutet, det man kan ta ut då man vet att det inte finns mer att spela för om det tar slut, säger Kristofer Ottosson.

Att Djurgården laddar om för nästa match, med lite countrymusik vet ni som följt bloggen. Före match är det rock, lite country, lite danceradiostationer med mera, berättar Djurgårdsforwarden som ”bara lyssnar, jag lägger mig aldrig i det där”.

Några önskemål om vad fansen ska sjunga under matcherna då?
– Hm… njae jag det har jag nog faktiskt inte, de sköter det ju fantastiskt än då men… den här med namn och järnkaminer är bra. Det blir stämningsfullt när de delar upp jobbet. Fast det är ändå trevligare om de jublar när vi har gjort mål. Det är den bästa musiken, he, he.

Stämningen på såväl Hovet som Globen har inte gått att klaga på.
Lapp på luckan och bra drag även i den stora arenan.

Skillnaden mellan Hovet och Globen är väl att det går att få in fler där, då får klubben in pengar samtidigt som det blir ännu bättre stämning för att det är så mycket folk. Med den stämning som vi kan få där, med det drag som är nu och med tanke hur bra det är på Globen för klubben så är det klart vi ska spela där de matcher som vi kan.

Kristofer Ottosson var med senast Djurgården to guld (2000 och 2001). Men det var ett tag sedan och om han var rätt så ung och ny då så tillhör han stommen i laget nu.

Skillnaden mellan då och nu?
– Att vi har en jämnare trupp nu, det är väldigt bred, det känns bra. Då hade vi några extra skickliga spelare som till exempel Espen (Knutsen, 2000) men det är ett lite annorlunda Djurgården nu även om Hardy vill ha samma spelfilosofi med mycket energi från alla.

Du måste tippa också, hur går det?
– Det blir 4-2 i matcher till oss mot Linköping. Vi tog ju Brynäs med 4-1 i matcher, det är lite tuffare här i semin så nu blir det 4-2. Så vi behöver en match till sedan i finalen där det alltså 4-3 följaktligen, ha, ha. Nä men det är klart att jag tippar med hjärtat, det kommer att vara stentufft.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oto har fel,Espen Knutsen vann sm guld 2000 inte 2001.espen stack till nhl efter guldet 2000.

/Djjjjjjjjjjjjjjuuuu

Marie Hallman sa...

Anonym: Han jämförde nog med båda dem åren, inte bara 2001, vi pratade om då och nu mera men jag ska förtydliga det :)