söndag 18 april 2010

Silly season DIF: Ingen Linkan i Djurgården


(Foto:Hamid Shokatyan/jarnkaminerna.se)

Inte bara slutspel som pågår just nu för DIF, det pågår en silly season (se längre ner i inlägget) och ett räknande för att se var ekonomin landar.

Jag har snackat lite med Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström och han säger så här om…


…hur mycket det kostar att hyra Hovet och Globen under grundserien vs i slutspelet:

– Vi har en låg grundkostnad under grundserien och de tre första hemmamatcherna i slutspelet. Det är ett fast grundpris på alla grundseriematcher och ett fast grundpris som nästan är detsamma som grundseriepriset under de tre första kvartsfinalerna. Sedan går hyran upp under resten slutspelet. Men vi tycker vi har en bra deal, innan vi fick den här dealen hade vi en rak procentsats på omsättningen. Det tyckte vi var sämre.


… det stämmer att det kostar 800 000 att hyra Hovet/Globen efter de tre inledande slutspelshemmamatcherna?

– Jag vill inte kommentera det. Vi har en överenskommelse med Arenabolaget och den får vi respektera.Sedan är det inte riktigt så mycket utan det är lite krångligt att förklara hur man ska räkna ut det där.

Men summan 100 000 per match under grundserien känner jag igen?

– Ja den summan stämmer.


… hur stor nettovinsten blir per match i slutspelet dvs. även EFTER att hyra är betald?

– Runt en miljon på Hovet och närmare 2 miljoner på Globen.


… inte den vinsten borde leda till ett rejält plus i säsongsekonomin?

– Att vi gör vinst i slutspelet är en sak, sedan hur det slutar för säsongen det får vi se. Vi håller på och räknar och går igenom ekonomin sett över hela säsongen nu. Vi får se hur det ser ut när vi summerar säsongen (den sista april).


… spelarbudgeten för nästa säsong kommer att kunna höjas med tanke på att det blev slutspel och extramiljoner in där?

– Nej, vi kommer ha ungefär samma summa som den här säsongen, det vill säga runt 37 miljoner kronor.


…den spelarbudgeten räcker för att få in de spelarna som man verkligen vill ha?

– Vi har en plan för vilka spelare som ska in och tror at vi kommer få in bra spelare utifrån den budget som vi har lagt.


…hur många luckor det finns kvar att fylla i Djurgårdens lagbygge (inklusive förlängningar av redan befintliga spelare)?

– Det är egentligen bara fem spelare, tre forwards – fast där känns det som att Jacob (Josefson) nog är klar och då blir det fyra spelare varav två forwards, en back och en målvakt.


…Djurgården för diskussioner med Fredrik Bremberg?

– Nej. Vi har inte pratat med honom alls. Det är en jättebra spelare men just nu har vi en annan profil på hur vi vill att laget ska se ut och vilka spelare vi ska ha in nästa år.


… Andreas Engqvist är aktuell för spel även nästa säsong?

– Jag tror tyvärr att det är kört där, att Montreal vill ta över honom. Vi räknar inte med att behålla honom.


… Djurgården har lagt något kontraktsförslag till Micke Tallqvist?

– Nej. Vi har kontakt med honom och snackar med honom men just nu är det inte aktuellt med ett kontraktsförslag till honom.


… vad man gör om luckorna är fyllda och en spelare till som man hemskt gärna vill ha blir tillgänglig?

– Det är klart att handlar det om någon som vi verkligen vill ha in så försöker vi ju lösa det.


… övriga namn som nämnts som aktuella för DIF?

– Jag vill helst inte gå in på några fler namn just nu. Det blir bara fel. Vi vill hellre vänta tills det är klart och informera våra medlemmar först via hemsidan.


... Djurgården – i takt med de framgångar som varit den här säsongen – har kontaktats av spelare som vill in i föreningen?

– Ja, det är klart att vi känner att vår ställning har förbättras nu när vi får framgång. Det finns spelare som har hört av sig och berättat att de vill till Djurgården.


… även marknadssidan märkt av positiva vibbar från befintliga och tänkbara sponsorer?

– Svårt att säga redan nu men jo, det kommer säkert en positiv effekt på det. Det brukar vara så.


Det är och har varit mycket Djurgården nu och jag hoppas ni förstår att jag inte har glömt bort varken AIK,SSK eller något annat men jag hinner inte med allt på en gång utan försöker så gott jag hinner. Tanken är att även kolla läget både spelar/ekonomiskt med AIK och SSK men jag törs inte lova när utan det får komma lite pö om pö utefter det jag hinner med.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för intervjun Marie, intressant som alltid!

Robin sa...

Instämmer med föregående talare!
Kan du kanske försöka få tag på Rudslätt? Han ryktas tbx till elitserien och har för mig att han har förflutet i DIF.

Stefan sa...

Suveränt Marie. Och tacka Tommy för att han ställde upp.

Unknown sa...

Intressant intervju, man kan ju tycka att vinsten utav slutspelet borde bli högre än vad Tommy vill få det till, men vad vet jag. :)

Benjamin sa...

Precis vad jag ville ha svar på! (Smygläser du på DIF-forumet förresten?)

Tack så hjärtligt!

Stefan sa...

Även om det blir vinst så är det viktigt att täppa till dom hål som finns i verksamheten först. Och sen satsa förnuftigt.

Marie Hallman sa...

Anonym 1: Tack du, tack för att du läser :)

Robin: Skulle inte tro att han är aktuell. Hardy vill antingen ha unga spelare på väg upp som Krüger eller etablerade stjärnor som Mackan. Med tanke på hur få luckor det är kvar skulle jag bli förvånad om Rudslätt (no offense, bra kille på alla sätt) av alla tog en plats. Nobbar man Linkan så känns ju inte Rudslätt glödhet direkt.

Stefan: Tack, själv. Jo jag har surat på Tommy ett tag för att han aldrig har tid så nu när han väl hade det så tackade jag såklart.

matteh: jag håller med dig, men de har haft en väldigt stor trupp i år, tror det dragit iväg en del pengar där plus gamla hål att stoppa i plus att de sätter av pengar för att bygga en ny organisation. Det svåra med hockeyföreningar är ju att insynen är noll. Man får ta det de säger för vad det är så får man facit sedan i årsredovisningen. Tyvärr. skulle gärna ta del av siffrorna innan men de vägrar.

Benjamin: Läser där ibland men det var inte därför. har tänkt prata med Tommy om silly och ekonomin i en evighet, råkade bara bli nu. Fick även en fråga per mejl, om det här med hallhyran, det var därför den kom med.

Stefan: precis så.

Anders K sa...

Tommy Engström, hur länge har han varit klubbdirektör nu? Känns ju som om han varit det hur länge som helst. Ingen förnyelse där inte...
Jag åkte med honom en gång på en chefskonferens på en Finlandsfärja en gång och den mannen hade åsikter om det mesta, även om han mest har dessa "i vänners lag" har jag märkt och inte så mycket utåt.

Robin sa...

Marie: När du säger "Nobbar man Linkan så känns ju inte Rudslätt glödhet direkt."
Att man nobbar honom kanske har med att han inte gillar att åka grillor?
Att han aldrig skulle kasta sig handlöst framför petraseks slagskott som tjärqvist.

Hardy vill ha energiska spelare där passar inte linkan in.
Där skulle faktist Rudslätt passa bättre!...

Marie Hallman sa...

Anders: Jo han har varit med väldigt länge, undrar om det inte kan vara tio år?! Eller ? Känns så i alla fall. Ska fråga någon som vet.

Robin: Jo men om det nu bara finns plats för två förutom Jacob så känns ju förlängning med Mackan och Mathias Tjärnqvist som en större prio och så har vi ju Nisse Ekman och Mika Hannula i kulissen. Med flera. så inget ont om Rudslätt men det är så få platser att fördela så jag tror han blir utan. men jag kan ha fel! Det vet man inte förrän det är klart.

Unknown sa...

Tycker personligen att det känns orimligt med endast två öppna platser på forwardssidan efter att Josefsson kritar på. Nilson, Tjärnqvist, M. Holmqvist, Ziggy och Danielsson har ju alla utgående kontrakt. Av dessa räknar jag bara bort Holmqvist helt med tanke på att han petats totalt i finalserien.

Visst att man räknat med att fylla på med juniorer som fått seniorkontrakt, men de flesta lär ju bli utlånade. Har också svårt att se att DIF behåller t.ex. Henrik Eriksson och Calle Gustafsson.