måndag 12 april 2010

Stefan Bemström " Vi var det bästa laget"

SSK spelade också match igår… mot Rögle som vann på straffar som ni säkert känner till.

Jag hann inte med att ringa någon i SSK då, utan utlovade snack i dag, och har därför pratat lite med SSK-backen Stefan Bemström idag.


Det fanns farhågor om att ett redan klart SSK inte skulle orka ladda om till en sista match, men det gjorde man.


– Vi pratade ganska mycket innan om det där att vi skulle försöka göra ett bra avslut av serien just för att det var så många lag inblandade i slutstriden och som det blev så gör vi en godkänd insats och visar att vi inte ville att någon skulle få en fördel på grund av oss och när vi nu har tagit poäng i alla matcher så har vi visat att vi var det bästa laget, säger Bemström och fortsätter:


– Nu förlorar vi på straffar men det gjorde inget eftersom AIK vann sin match. Men vårt resultat kunde ju ha påverkat så vi sa att vi går för att ta alla poäng och spelar med alla som är tillgängliga. En del fick känningar under matchen men spelade ändå klart, vi gjorde mycket för att slutresultatet (i tabellen) inte skulle beror på oss.


Varför kändes det viktigt?

– Jo men, vi hade inte behövt bry oss när vi hade gjort vårt men man har ju det med sig att varje gång man går ut och sätter på sig skridskorna så gör man det för att man ska vinna och även fast men inte behöver vinna så är det skönt att göra det och försöka göra sitt bästa.


SSK gick nu alltså genom serien utan att förlora en enda match vid full tid, fick därmed en värdig avslutning på säsongen och kan nu se fram emot att fortsätta spela i elitserien.


– Just nu känns allt jättebra och det känns som att vi ändå gjorde en ganska bra säsong med tanke på att vi har gått ner i budget i föreningen eftersom det inte gick att ha de kostnader som vi hade, men samtidigt så har vi ändå tagit mer poäng i grundserien nu än vad vi gjorde förra året. Det var starkt.


– En annan sak som varit rolig under året är att många har fått chansen och att de har tagit den och visat att de vill vara med i framtiden. Det finns naturligtvis inte plats för alla dem i truppen men det de har visat kommer säkert inte glömmas bort avsett om de blir kvar här, hittar en annan klubb eller vad som händer.


Ja, det var väl dags att SSK började ta upp lite juniorer?

– Ja det var det väl och det var väl dels skador och dels att klubben fått en annan syn på det som gjorde att det blev så. Nu är inte jag bland de unga men det är kul tycker jag att de visar att de vill vara med. Det är många som kommer att ta med sig den erfarenheten som de har fått och det är många av dem som kan utvecklas bra, säger Bemström.


Han vill inte gå in på vad som SSK borde göra bättre inför nästa säsong men en sak som SSK-backen gillar är att laget spelat mer offensivt den här säsongen.


– Men det beror ju lite på vad man har för ledare i laget också. För mig spelar det inte stå stor roll om det är ett offensivt eller defensivt grundtänk, det handlar ändå främst om att vinna matcher och att hitta ett sätt att göra det och bara man hittar ett sätt som funkar så är ju det bra. Sedan kan man ju tycka att det är kul för de som tittar på hockey om det är mer offensiv hockey och vi har ju spelat så i stundtals i år, så varför inte bara fortsätta så och göra det som inte har varit bra ännu bättre.


Utifrån sett så har det verkat som om det varit bättre stämning i laget i år. Stämmer det?

– Ja så är det ju och förra året var väldigt oroligt med bland annat en massa tränarbyten. I år fick vi mer arbetsro och lugn och det har väl gjort sitt till att vi kändes oss starka inför kvalet som var, säger 38-åringen.


Som har ett år kvar på kontraktet.


– Jag har känt hela säsongen att kroppen håller bra. Hade en liten skada mellan revbenen i sex-sju matcher där jag inte kunde spela och ibland kan man väl känna lite krämpor men inte mer än en 19-åring skulle känna om han hade spelat lika många matcher som jag, så kroppen känns bara bra.


SSK har precis börjat lagbygget (Seikola var inte offentliggjord när intervjun gjordes) och det finns väldigt många luckor kvar att fylla.


– Det blir lite vemodigt att vissa försvinner. Man har ju levt så tajt ihop i åtta-nio månader men så är det varje år. Jag vet inte vilka som kommer eller vilka som går men det är viktigt att man gör klart först med en tränare så att de kan vara med och säga sitt i lagbygget också, avslutar Bemström.


SSK har nu ledigt i ett par veckor, sedan börjar barmarksträningen.

4 kommentarer:

Jonnie sa...

Angående det som behöver bättras inför nästa säsong är att #22 Lägger av och gör plats för yngre och talangfullare spelare med mer hunger.

Han är inte lika bra som förr och bidrar inte med något speciellt. Sämsta back sista kvalseriematcherna säger allt.

Nej bemström gör dig själv och oss andra en tjänst och lägg skridskorna på hyllan som hyllad hjälte.

Marie Hallman sa...

JonniE. Ouch, det var hård kritik där. SSK:s problem är ju att man saknar en stomme, stabilitet och pengar och med ett sånt läge kanske Bemström ändå kan vara bra att behålla. Jag tror det.

Jonnie sa...

Marie> Anledningen till att SSK år efter år har trampat på samma ställe är just det att stommen består av exakt samma spelare, det är toppspelare som drar och toppspelare som kommer. Det funkar inte riktigt så.

För att etablera sig som lag krävs det att ha 2 Produktiva femmor och en 3e checking line och sedan fjärde med juniorer som slåss för att ta sig upp i hierarkin.

Prakt exempel är DIF. Visserligen har de spelare som FALK, Ottosson och ölvestad som är kvar sedan flera säsonger tillbaka, men det är spelare som fortfarande kan prestera på den här nivån.

SSKs stomme i Robban, Bemis, Hallin och Gråhns håller inte på ES nivå. Punkt Slut!

Jonnie sa...

Dessutom lyfter flera av dessa saftiga löner, som borde läggas på 2 första linorna.