torsdag 1 april 2010

Andreas Engqvist: " Vi känner oss fräscha"


(Andreas Engqvist känner sig fräsch. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Tålamod och stabilitet.

Djurgården malde ner Linköping, borta, i första semifinalen.

– Alltid skönt att få en bra start, säger Andreas Engqvist.


Hans 2-1 mål i slutet av andra var lite typiskt för matchen.

Jan Hlavac hade precis skjutit tre svåra skott på Gustaf Wesslau, när Djurgården får en kontring där Hlavac mjölksyretunga ben fick Linköpingsstjärnan att komma på efterkälken och lämna öppen gata för firma Ottosson och Engqvist.


– Jag kom ju från utvisningsbåset, hade bra fart och Ottosson är ju alltid bra och fräsch, så han kom med pucken hela vägen. Sedan fick jag en pass av honom i ett perfekt läge…


Siktade du på att lägga pucken under benet på Fredrik Norrena (pucken gled in under knäet)?

– Nja, jag försökte dra honom och lägga pucken mellan benen mera. Skönt att det gick, he, he, säger Andreas Engqvist.


Vad är din analys av matchen?
– Att vi spelar bra hela matchen. Jag tycker det känns stabil. De klev på litet på slutet så klart men Wesslan (Gustaf Wesslau, DIF-målvakten) gjorde en grym match. Det är riktigt kul att han får spela bra här också. Han rensar bra och det känns som att vi spelar som vi vill hela matchen. Vi hade ingen direkt dipp utan körde på bara.


Jag tycker ni känns piggare och snabbare. Är ni det?

– Jag vet inte men … det är så svårt att säga. Men det har ett bra lag, men det var väl lite så kanske att när de har spelat sju matcher så gör det att de känner av det lite. Samtidigt så rullar vi runt på ganska mycket folk och har bra energi hela matchen.


Linköpingsbacken Magnus Johansson sa i Canal Plus efter matchen att de inte orkade ladda om mentalt efter sin sjunde kvartsfinal. Kan man som motståndare känna av det på isen?

– Hm… VI känner oss mentalt fräscha men jag vet inte hur det är med dem. Vi kan inte veta hur de känner men vi känner oss starka och i bra form. Men det är ända ganska jämt i matchen så vi kände väl inte så direkt (att LHC var trötta mental) men vi känner oss fräscha i alla fall. Det är huvudsaken.


(Foto Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


Det känns som att ni verkligen maler ner dem, som ni gjorde med Brynäs?

– Ja … vi försöker spela vårt spel och vara så mycket som möjligt i anfallszonen på bortaplan också. Det är skönt när det funkar. De har så många spelskickliga spelare så vi måste ha pucken så mycket som möjligt. Det är bara fortsätta med det, säger Andreas Engqvist.


En viktig nyckel till segern var de psykologiskt viktiga mål som Djurgården fick, dels i slutet av första och dels i slutet av andra.


– Det känns som att vi gör mål i rätt lägen. Det är alltid skönt att komma in i nästa period med ett mål upp, det hade vi i andra och i tredje hade vi två mål upp. Sedan var Wesslan bra som sagt och så försvarade vi oss bra.


Och kan köra på med fyra kedjor, trots att Jacob Josefson var borta eftersom Nichlas Falk då gick in som center?

– Ja precis, det är bra när det är match varannan dag. Ju fler folk man kan köra runt med, desto mer känner vi oss fräscha, det är perfekt.


Hur viktigt är det att vinna första matchen, borta?

– Jag vet inte men för oss var det skönt att få en bra start i alla fall. Men nu måste vi fortsätta trumma på. Det är långt kvar, bäst av sju matcher så vi ska inte ta ut någonting i förskott. Vi får inte slappna av, för då kan det å illa. Vi måste fortsätta köra bara och (på lördag) kommer vi ha riktigt bra stöd i ryggen i och med publiken. Det kommer att bli riktigt kul.

Inga kommentarer: