tisdag 6 april 2010

Säsongens viktigaste...

... match får man väl säga att AIK spelar i kväll.

Och Rögle med för den delen.

Gnaget är alltså nere i Ängelholm, det skiljer fyra poäng mellan lagen efter matchen finns det sex kvar att spela om. Skulle Rögle vinna vid full tid så kommer Skånelaget ha 7 poäng fler än AIK.

Den ekvationen kan ni ju lösa själva men för att vara väldigt tydligt. Tar Rögle tre poäng av AIK i kväll så är elitseriejakten över för den här säsongen. Helt enkelt.

Vinner istället AIK vid full tid så är glappet upp bara en pinne med sex kvar att slåss om och då är allt möjligt igen.

Sedan kan ju AIK ta en eller två poäng och detsamma gäller ju för Rögle men den ekvationen tar vi efter matchen i så fall.


SSK spelar också borta, är i Leksand och kan om man tar minst två poäng säkra elitseriekontraktet. Med tanke på målskillnad så är det väl så att även en poäng borde räcka men vill SSK ha kontraktet betongsäkert i hamn så gäller det att vinna i kväll, vid full tid eller genom att ta bonuspoängen.

Leksand har ju också häng på Rögle så de lär spela för livet och förlorar SSK vid full tid kommer den nuvarande bufferten neråt på sju poäng att krympa till fyra med sex poäng kvar att spela om och i ett sånt nervdallrande läge kan allt hända. Det har vi sett förr.

Jag följer båda matcherna hemifrån och kommer försöka få snack med någon i AIK och i SSK efter matchen. Kan inte lova att det går men jag ska försöka i alla fall.

4 kommentarer:

Johnny sa...

Fy fan vilken skön seger! Huka er i Templet på torsdag. Här kommer GNAGET!!!
Du brukar ju ha korta reflektioner från varje match du är på, Marie. Om du hade varit i Ängelholm hade du kunnat haft:
Matchens... citat: "Vilket jävla mög!!!!" En tydlig skånsk röst från läktarplats i en i stort sett tyst arena bortsett från AIK-klacken efter att AIK gjort 5-2 efter fummel av två Röglebackar.

Marie Hallman sa...

Johnny: Jag kan ju lägga ut den som citat, i högerspalten. Men var du där eller hörde du på tv? ;)

Johnny sa...

Jag hörde den i bakgrunden på tv sändningen.

Marie Hallman sa...

johnny: Oki.