lördag 17 april 2010

Andreas Engqvist " Det finns mycket som vi kan ta med oss till nästa match"


(Ett mål och en assist och sånär en avgjörande kasse. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Djurgården fick en mardrömsstart men spelade upp sig, tvingade fram en förlängning och var bara millimetrar från att avgöra.

– Det är bättre att vi var nära än långtifrån, säger Andreas Engqvist.


Hans kedja, med Marcus Krüger och Nicklas Danielsson var den klart bästa i Djurgården.

Rappa, riviga, irrationella och med ett grymt ös matchen igenom.

Men det började segt för 08-orna:


– Det var hetare än oss de första fem – tio minuterna, sedan jobbar vi oss in i det mer och mer och mer. Och vi spelar bra sedan i andra och tredje. Det finns mycket bra som vi kan ta med oss till nästa match.


Vad tänker du på främst då?

– Bland annat att det var starkt att vända matchen. Vi låg ju under med 1-3 och går i kapp till 3-3. Sedan har vi bra chanser att avgöra där (i tredje och förlängningen) också. Vi gör en bra match så det är lite tungt att vi torskar. Men det var starkt att få till förlängningen.


Vad sa ni till varandra efter första?

– Att vi skulle avsluta lite bättre, att vi skulle komma upp lite mer i fart och spela som vi ska helt enkelt, säger Engqvist.


Jacob Josefson gjorde Djurgårdens första mål, ett mål som var hans andra i slutspelet.

Mål nummer två, kom från Marcus Krüger som gjorde sitt första seniorslutspelsmål i karriären, framspelad av Engqvist.


– Jag lägger ner pucken i zonen, (Mathias) Tjärnqvist gör ett fint jobb och tar bort deras back bra så att Krüger får lite mer tid på sig där, sedan gör han det riktigt snyggt när han går in framför mål och trycker in pucken, säger Engqvist.


Berätta om ditt eget mål, det såg ut som du hade öppet mål bakom Stefan Liv?

– Ja, det var Nicke D (Danielsson) som la en snygg pass till Krüger som fick på ett bra skott. Jag försöker åka in framför mål, såg att pucken tog i stolpen, tog ner den med handen och sköt. Det blev lite bråttom att sätta till bladet och skjuta innan pucken gick över mållinjen. Det var nära att de kunde ha dömt bort målet för att jag tog den med handen där.


Hur då menar du? Det såg ju ut som att den studsade från stolpen och ner?

– Ja, det gjorde den men jag fick pucken i midjehöjd och styrde ner den på isen med handen, sedan slog jag in pucken.


Ni fick ett mål bortdömt också, där pucken var inne men det verkar som de blåste för spelare i målgården eller så?

– Ah, jag vet inte heller om det var spark eller vad det var för något. Och jag vet inte ens om man får ringa på offside i målgården men äh. Det var synd. Det hade varit skönt att få ett mål där, men det är sådär ibland, konstaterar Engqvist.


Som fick ett gyllene läge bara någon minut in i förlängningen att avgöra.


Det såg väldigt nära ut?

– Det var nära också men jag… äh det var en bra pass från Krüger men jag ser inte att den kommer. Jag har klubban i isen men missar när passningen kommer, missar att jag får öppet mål och hann inte med att sätta dit klubban helt.


Hur länge grämer du dig över det där?

– Äh, jag hade lite andra lägen också som jag borde ha satt så det är klart att det är tungt att vi förlorar men det är bättre att vara nära än långt ifrån.


Att ni tvingades byta målvakt före matchen, hur mycket påverkar det er utespelare?

– Äh, inte alls. Båda är två bra målvakter. Det känns som att vi litar på båda två. Riddarn har spelat bra hela säsongen, det var inget vi märkte av så. han gör en riktigt bra match. Det är inte lätt att komma in så sådär, så han gör det bra. Gör många räddningar, spelar stabilt fast han inte har spelat på ett tag.


Då vet ni nu att ni har två bra målvakter då?

– Men det har vi ju vetat hela tiden, ha, ha så det var inget som vi tänkte på, säger Engqvist.


Djurgården anser att han nog är förlorad till Montreal efter finalen. Själv har Andreas Engqvist inte funderat så mycket på om det är sista natten med det här gänget eller inte.

Det var ett tag sedan han pratade med NHL-klubben och vill inte fundera på det frågan över huvudtaget just nu.


– Nä, jag vill bara njuta av den här finalen. Det är det roligaste man kan vara med om. Det där andra får man bekymra sig om efteråt.

4 kommentarer:

Stefan sa...

Andreas Holmqvist hade visst fått en lårkaka. Då lär inte han spela nästa match.

http://www.medarbetarna.se/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=11&Itemid=16

Marie Hallman sa...

Stefan: Men beror inte det på hur stor kakan är? och var de sitter? En lårkaka är ju en blodugjutning och hockeyspelare brukar ha rätt stor smärttröskel så det beror väl lite påv ad man kan göra åt den?

Stefan sa...

Ja men chansar han och spelar så kan det ju bli värre. Inte värt den risken. Fast visst vill jag att lill honken spelar.

Marie Hallman sa...

Stefan: tror som sagt det beror på hur illa det är, kan vara en väldigt liten lårkaka, mer som ett ömt blåmärke eller en stor blödning som trycker mot muskler så det beror nog på.