torsdag 1 april 2010

Matchrapport semifinal ett - LHC-DIF ( plus aktuell skadekoll DIF)

Äntligen nedsläpp för kvällens två semifinaler.
Jag är INTE på plats, ser matchen framför tvn men tänkte testa om det går att göra en fungerande matchrapport ändå. Jag kommer självklart ringa och ta snack efteråt, brukar ju funka så det ska det väl kunna göra i dag med.

Läget inför matchen:

* Jacob Josefson är hemma med magsjuka. Ville åka med men blev enligt sportchefen Janne Järlefelt hemskickad för att inte smitta övriga.

* Mike Zigomanis är INTE med. Han har enligt Järlefelt fått ont i den nyfixade axeln igen. Ingen vet riktigt vad som är fel som det verkar. För någon vecka sedan var allt bra och Ziggy körde på för att komma i form till semifinalen men nu har han missat två dagars träning pga smärtan.
Jag frågade om det inte bara var att bita ihop men tydligen är smärtan/problemet av den arten att det inte går att spruta och köra.
Det har stått i en kvällstidning att Zigomanis är borta för resten av säsongen men det stämmer inte riktigt sa Järlefelt som fortfarande hoppas att kanadensaren snart ska vara tillbaka.

Eftersom Jacob Josefson inte är med har Nichlas Falk gått in som center i en kedja så att DIF kan fortsätta rulla på fyra kedjor.
Alexander Deilert finns med som sjunde back.

Semifinal ett 1-3 (0-1, 1-2, 0-0)
Plats: Cloetta center
Publik: 6 522.
Domare: Marcus Vinnerborg & Patrik Sjöberg
Matchen: MMM+



(Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

Kvällens...

... aprilskämt: Canal Plus skojade till det lite och gjorde ett inslag om att Arto Blomsten värvats till Djurgården. Var nog ingen som gick på det men kul att alla intervjuade lyckades hålla sig för skratt när de gjorde inslaget.

... rivstart: Kristoffer Ottosson var nära, nära att ge Djurgården mål via en styrning redan efter 11 sekunder. Full fart framåt var det.

... målvakt: Gustaf Wesslau fick , inte helt oväntat efter kvartsfinalspelet, nytt förtroende i mål.


(Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

... nick: LHC-backen Daniel Fernholm drog på ett slagskott men lagkompisen Mattias Carlsson kom i vägen när han skulle in och skymma (eller något) och nickade ofrivilligt bort skottet med hjälmen.

... maratonperiod: Blev tio minuters spel från drygt åttonde spelminuten och framåt, utan en enda avblåsning i första. Puh.

... drömstart: 0-1 Marcus Nilson (Jimmie Ölvestad). Djurgården fick kvällens första mål, 18.59 in i första perioden, efter att Jimmie Ölvestad tagit fyra snabba skär och trampat sig in framför mål, la en backhand som gick i ribban och studsade rätt ut på bladet till Marcus Nilson som iskallt kunde lyfta in pucken i bortre krysset. "Jag hade lite tur" säger Nilson i Canal plus.

... snabbanalys första perioden: Bra fart från båda lagen, att DIF inte hade matchtempo uppe syntes inte. Tvärtom Djurgården satte full fart framåt från start. Wesslau gjorde ett par riktigt fina räddningar när Linköping hade ett litet övertag ungefär 5-10 minuter in i första.



(Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

... fällning: Djurgårdsforwarden Nichlas Falk spelade sju minuter in i mittperioden fram Patrick Cehlin som blev helt ren med Linköpingsmålvakten Fredrik Norrena. Cehlin blev hakad i skottögonblicket av Linköpingsforwarden Andreas Jämtin som fick två minuter i utvisningsbåset men visst borde det ha varit straff där?!.

... kvittering: 1-1 Tony Mårtensson (Jari Tolsa, Mikael Håkansson). Kom 11.18 i mittenperioden då Djurgårdsbacken Marcus Ragnarssons klubba först går av i en närkamp med Mårtensson. Det utnyttjar LHC, som gör 1-1 efter att Jari Tolsa gått ner bakom målet och spelat upp en puck till Tony Mårtensson vid ena tekningscirkeln. Mårtensson klippte till och satte kvitteringen genom gröten av spelare och in i mål bakom en skymd Wesslau.

... kontring och 1-2: Andreas Engqvist (Kristofer Ottosson): Även Djurgårdens andra mål kom sent, men nu i slutet av andra. Linköpingsstjärnan Jan Hlavac hade just lagt ett tredje skott i rad på Gustaf Wesslau som fick en retur ut till Kristofer Ottosson som sätter full fart framåt. Det gör Andreas Engqvist också. "Otto" lägger en millimeterfin passning till Enqvist som kommer fri in i slottet och sedan iskallt lägger in pucken under benet på Fredrik Norrena.

... tröttaste: Hlavac hängde inte med alls när Ottosson och Engqvist satte fart, han försökte men benen ville inte riktigt. Hlavac som redan då var upp i över 15 spelade minuter började kanske känna av de två kvartsfinaler mer som LHC har spelat?!



(Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

... Ottosson: 1-3 Kristofer Ottosson (Andreas Holmqvist, Marcus Nilson). Andreas Jämtin tog 2+10 för en checking from behind på Jimmie Ölvestad. Då slog Djurgården till direkt och satte 3-1 för DIF 18 sekunder senare, då matchklockan stod på 19.45. Målet kom direkt efter en tekning av Marcus Nilson som fick bak pucken till Andreas Holmqvist. DIF-backen klippte till, Ottosson som stod framför mål styrde ett skott som det blev retur på, tog hand om returen själv och satte 3-1.

... snabbanalys av andra: Linköping drog upp farten i början av andra, låg på hårt på Wesslau som gjorde ett antal fina räddningar, bland annat den som sedan ledde till Djurgårdens 2-1 mål. Jämtins utvisning gjorde livet jobbigt för redan trötta Linköpingsspelare och när DIF la in en växel till i slutet så hängde inte stjärnor som Hlavac med. Känns som att Djurgården har mer bensin i tanken just nu.

... trippelräddning: Fredrik Norrena var överallt sju minuter in i tredje då Djurgården pressade på med skott från Nicklas Danielsson, Andreas Engqvist och Marcus Krüger och räddade till och med liggande på magen just Krügers skott.

... dubbelräddning: Linköping var nääära, nära reducering 17.56 ini sista men Gustaf Wesslau var snabb på benen i tanken, gick ner och körde benparad och lyckades flytta sig runt sittandes för att där göra två riktigt vassa räddningar.

... videotitt: Mikael Håkansson pressade på för ett reduceringsmål, Jämtin var där och högg på både Wesslau och pucken men målet blev avvinkat efter videotitt.



(Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

... snabbanalys av tredje och semifinal ett : Djurgården fortsätter mala på och det blev tungt, till och med FÖR tungt för Linköping att komma i fatt och förbi. DIF höll väldigt tätt bakåt men just malandet framåt, att man fortsätter vara starka och köra på med det trots att man har ledningen sög musten ur LHC som såg trötta ut i tredje. Psykologiskt viktigt att göra första målet och sedan vinna första matchen - på bortaplan.

Så här sa föresten Linköpingsbacken Magnus Johansson i Canal Plus efter matchen:
- Fysiskt är det bara att köra på men mentalt orkar vi inte, mentalt orkar vi inte ladda om från i förrgår (sjunde kvartsfinalen).

Kommer lite bilder inom kort. Ska som sagt även ringa någon i DIF, kommer senare i kväll.

Inga kommentarer: