fredag 23 april 2010

Så jävla dumt

Åh vad jag blir trött på den här pajkastningen mellan DIF och HV71 som pågår just nu.

Jag tycker så här.

HV 71 gjorde fel som stängde ute Djurgårdens fans från match fyra och fem. Att några idioter bråkade under match två var illa, jävligt illa. MEN att stänga ute hela DIF-klacken, dvs dra alla över en kam, för att några betedde sig illa är ju så generalkorkat. Speciellt som Järnkaminerna tagit fram säkerhetsåtgärder för hur detta inte skulle återupprepas. Åtgärder som HV sket i och arroganta som man var inte ens ville lyssna på.

Djurgården gör å andra sidan också fel som nu kontrar med att stänga ute HV:s fans. Det påstås ha varit några få som betedde sig illa där också. Och även här ska tydligen alla dras över en kam. Så jävla korkat.
Om nu någon betett sig illa - ta bort och stäng av dessa personer. Men sluta med detta idiotbeteende att dra alla över en kam.

Jag känner några HV-fans, ett gäng tjejer och killar som ALDRIG bråkar, som i ur och skur rest Sverige runt i bil, med tåg, med flyg - inte bara under slutspel utan på försäsong, under låååånga grundseriebortaresor längst upp i Luleå.
Givetvis på egen bekostnad, bara för att få stå där och heja fram sitt HV.
Efter fyra års troget resande tar det nu tvärstopp då de inte får komma in på Hovet.
Bara för att alla ska dras över en kam.

Det fanns i onsdags och torsdags Djurgårdsfans i samma sits, som troget följt sitt lag, aldrig bråkar och som inte fick komma in i Kinnarp. Bara för det här med alla över en kam.

Och bara för att de båda klubbledningarna nu verkar ha hamnat i något slags kallt krig med varandra.

Det påstås även ha skett barnsligheter som när HV vägrade (?!!!) släppa in DIFs klubbledning/styrelse på presskonferensen efter matchen i onsdags.

För alla som undrar kan jag berätta att presskonferenserna oftast är världens segaste och trögaste ansamling av floskler på rad. Händer inte mycket att minnas där.
Men vill nu DIFs klubbledning/styrelse vara med där så ska de så klart få vara det.

Så hallå?
Vad är detta?
Hur orkar ni ens hålla på?
Gräv ner stridsyxorna nu allihop och njut av festen i stället!

12 kommentarer:

R sa...

Tycker inte det var fel av Dif, kommer man överens om ngt så håller man det.
Sen tkr jag det e fel att dra alla över samma kant.
Sen när supporter föreningen säger att dem inte vågar åka upp pga att dom "inte vill riskera sina liv" a men herregud det måste vara det barnsligaste och mest patetiska jag någonsin hört!

Marie Hallman sa...

R: ja det uttalandet är ju... herregud det är väl ingen som hotat med att ta någons liv här? Men konsekvensen blir säkert att DIF portas från match sju om det blir någon och ... som sagt.
Idiotiskt från början detta.

Unknown sa...

Ja håller med dig totalt Marie så otroligt barnsligt hela den här soppan trist att sånt här händer tycker jag. Varför kan inte alla bara vara glada och stötta sitt lag utan bråk så det bara blir en rolig fest istället menmen det är väl bara ett önsketänkande jag har som tror att det kan bli så i framtiden.

Stefan sa...

Inget som gynnar svensk hockey detta. Det man kommer komma ihåg mest är portade supportrar som vill stöda sitt lag.

Jonny sa...

Vilken sandlåda. Men faktum är ju att det i grund och botten är domarna som ligger bakom att det blivit som det det blivit. Det är ju deras direkt felaktiga domslut som har gjort att det blivit upprört från början. Sedan att klackarna hetsar mot varandra, så brukar det ju vara utan att det blir något mer med det. Men det är ju på grund av domsluten som gör att det kastas in föremål på isen eller som träffar "oskyldiga" åskådare. Det är ett problem som Hockeyligan verkar vilja blunda för. Hade domarna låtit bli att blåsa utvisningar för minsta lilla grej och låtit spelarna själva göra upp och domarna bara blåst för mål, offside och icing, så hade det garanterat inte blivit lika upprört. Men bara för att Thomas Andersson har sånt stort jäkla ego och alltid vill synas i matcherna, så tar han ibland direkt felaktiga domslut.
Så att bara lägga skulden på att klackarna beter sig illa är direkt fel.
Sedan har det ju eskalerat och fått såna propotioner så jag vet inte vad.

Jonny sa...

Något helt annat Marie. Du som brukar skriva om Enroth har säkert sett det här?
http://sabres.nhl.com/club/news.htm?id=526623&cmpid=rss-News%20in%20English

Han är tydligen uppkallad till Sabres A-lag igen. Tydligen är inte General Managern Darcy Regier nöjd med nuvarande spelare och vill vaska om i laget till nästa slutspelsmatch. Tänk om Enroth slängs in i hetluften mot Boston redan i nästa match...

Olle Qvennerstedt sa...

Marie

Visst har du rätt, sandlådenivå.
Låt grabbarna avgöra på isen med support från sina fans, sålla bort rötäggen och låt alla andra komma in på arenorna.
Avspärrningar och förbud gynnar ingen, vare sig lagen, publiken eller svensk hockey.

Marie Hallman sa...

Billy, Stefan, Jonny och Olle: skönt att ni är flera som är inne på samma sida. Det här är ju så fånigt så det finns ju inte. Det här är tidernas bästa SM-final sägs det, jag har inte sett alla för så gammal är jag inte men om det nu är det, så ska väl fokus ligga där!!!! Inte på sånt här junk. Blir alldeles matt av detta.

Och Billy: jag går ju också och hoppas på det, det bara MÅSTE gå att få det så. ska inte behöva vara en önskan. Jag vet ju så många som är kompisar och håller på olika lag, ibland serman ju ändå folk som sitter huller ombuller i olika lags tröjor, älska älska älska och sluta hata, det måste gå.


Jonny: Jag såg i går att Jhonas Portland är utslaget ur Calder Cup. Jhonas spelade aldrig så jag undrar hur det är med den där foten. Ska kolla med honom igen. Alla NHL-lag plockar upp de hetaste framtidsnamnen när farmarlaget spelat klart så jag tror mer det är för att göra tester och knyta de mer till organisationen än att spela men jag ska kolla. Tack för länken!!

Erixon sa...

Det har jag har lärt mig av den här röran är att kollektiv bestraffning är jävligt fel.


Ja, om den inte drabbar stockholmslag förstås där är ju alla huliganer och skall buras in.

Marie Hallman sa...

Erixon: ha ha, du var ironisk antar jag. För så fall håller jag med dig om den ton som på något sätt skär igenom det här. När DJurgårdsfansen bestraffades kollektivt match fyra och fem var de få somprotesterade, i stället hette det att det var "bra att man tar krafttag". Sedan när exakt samma sak händer HV-fansen så är hela världen i uppror. Snacka om dubbelmoral hos många.
Själv tycker jag att kollektiv bestraffning är fel OAVSETT vem som drabbas av det. Som jag sagt förr, straffa de få som skämt ut sig, och sluta dra alla över en kam.

Mårten Lundberg, Gävle sa...

Jag minns när "huliganburen" sattes upp i Gavlerinken. Det var för att Stockholmslagens supportrar var så "stökiga". Till saken hör att matchen innan den sattes upp spelade Brynäs mot Leksand och leksandsfansen gick bananas på läktaren och började bråka med Brynäsanhängare. I tidningen hette det att "leksingarna var entustiastiska och skapade bra stämning förutom en liten klick som bråkade" Men när huliganburen sattes upp ett par dagar senare stod det inte ett enda ord om Leksandsbråket. Nej det var för att skydda sig från de erkänt bråkiga AIK och Djurgårdssupportrarna.

Tack för en bra sida och att man kan kommentera utan att registrera sig och ha sig.

bigge sa...

Jag kan bara hålla med i allt, utom Jonnys kommentar om att det är domarnas fel att det blir upprört på läktarna. Där tycker jag att du är rejält ute och cyklar, Jonny!

Självklart ska domarna inte bara blåsa för mål, icing och offside. Varför har vi i så fall andra regler också? Slutar de ta utvisningar dödar de verkligen hockeyn. Då blir det ju bara en kamp om att dra fördel av så många regelvidrigheter som möjligt. Sedan är det ju ofta så att den ena sidan tycker att domarna tar rätt beslut i ett visst läge medan den andra sidan tycker att samma beslut är fel. Alltså måste man ha någon som kan avgöra tvisterna och det ska inte innebära att de som känner sig förfördelade i en viss situation har rätt att kasta in saker på isen, attackera motståndarfans och liknande.

Domarna är inte alltid bra, det håller jag med om. Men de är en absolut nödvändighet i ishockeyn och ska givetvis döma enligt ALLA regler i regelboken och inte bara blåsa för icing och offside.