lördag 10 april 2010

Sista träningen inför AIK-Växjö

Snart dags för AIK-Växjö. Jag hade tänkt åka men min bil strejkar och jag bor så långt bort från Hovet att träningen hinner ta slut om jag innan jag fått tag på en lånebil, alternativt åkt dit kollektiv. Tyvärr.

Hade varit kul att se spelarna på den här träningen, se deras ansikten, lyssna lite med vad de tänker. Nu missar jag det men jag ska försöka ringa någon i allafall. Det är ändå en historisk match som spelas i morgon söndag oavsett hur det går.

Ska det bli en bragdartat återkomst efter en kaossäsong och en av de mer galna kvalserier som spelats?
Eller blir det kvalseriefrossa, gummiarm och ännu en galen twist på den galnaste serien av de alla i idrottssverige?

Jag tror på det roligare alternativet. OM nu bara AIK lyckas hålla sig kalla, behålla tålamodet och jobba som AIK vill jobba med tung forechecking och ett tajt försvar. Det har varit si och så med det i några heta hemmamatcher i vinter men AIK har å andra sidan vunnit i toppmatcherna mot Leksand hemma under serien och i de två matcherna matchen behöll man både kylan, tålamodet och spelet. Så visst kan AIK vara bäst när det gäller.

Kommer ni föresten ihåg hur jag tippade kvalserien?
Jag brukar vara en usel tippare men den här gången kanske jag äntligen får alla rätt....

  1. SSK
  2. AIK

----------------------------

  1. Leksand
  2. Rögle
  3. Almtuna
  4. Växjö.

Det är ju lite fel ordning just nu på platserna tre, fyra och fem men det kan ju ändras i morgon. Noterbart var ju att jag i samband med tipset la in brasklappen " jag tror kvalserien kommer avgöras i omgång nio eller tio och att det därmed kan gå lite hur som helst på de fyra topplatserna".

Och det kommer ju slå in hur som helst. Extra kul om det blir rätt på topplatserna men jag vågar inte slå fast något. Jag tror att AIK fixar det, de har allt i egna händer. Men kvalfrossa kan alla få så det är bara för AIKfansen att be en bön att den inte drabbar Gnaget, så löser det sig...

7 kommentarer:

manchester C sa...

Jag tyckte förut att det skulle vara roligt för sthlms hockeyn om gnaget gick upp, men beteendet dom visade upp gjorde att min åsikt ändrades.
Hoppas på almtuna nu, haha sen när aik:arna hotar med att storma hovet och alla "nysvenskar" som står utanför och säljer svartabörsen tickets asså helt sjukt.

Anonym sa...

Printz, Holmqvist och Deilert har signat tvåårskontrakt. Kommentar från dig och dom?

Marie Hallman sa...

Manchester: Jag tycker inte man ska dra alla AIKare över en kam. Det är en lite grupp idioter som förstör, de var på Röglematchen och visade upp sig. TYvärr. Men det finns fler lag som har firmor så... det är inget unikt för AIK tyvärr det med. Jag har sett alla AIKs hemmamatcher i år utom en, det har varit hur lugnt som helst. Jag tycker inte att den publiken ska behöva ta skit för vad AIks firma håller på med.

Anonym: Ska se om jag får tag på någon av dem. Rent spontant så är det bra att Holmqvist blir kvar. Printz känns också ok liksom Deilert, men framför allt Lillhonken var en bra värvning. Han har ju sagt här på bloggen att han förde diskussioner och ville stanna så jag är inte förvånad. Det här med LHC trodde jag aldrig på. Det enda man kan undra är om det finns utrymme för en Staffan Kronwall eller Daniel Tjärnqvist nu. Ekonomiskt utrymme alltså, de har ju sex backar på kontrakt redan och Falk och Timmy vill de nog ha kvar också. Om man nu inte ska räkna Falk som center då... ska se om jag får tag på Järlan.

Manchester sa...

Och på dom matcherna du va på var Att inte dra alla över samma kam kan jag hålla med om.
Gå in på ett random forum om aik så står det att dem planerar stormningar och att råna dem som säljer biljetter.
Helt sjukt.
Det har ju inget med firmorna att göra.. vad jag vet så har dif ett ex antal firmor oxå men dom har inte visat upp sig inom hockeyn dem senaste 12-13 åren.

Hans sa...

Manchester - Jag har läst i princip alla forum av vikt det senaste dygnet och jag vill absolut påstå att jag inte sett ett enda inlägg om att någon ska "storma" Hovet? Och vad är det för konstigt med att bli sur på de som köper biljetter endast med avsikt av att tjäna pengar på dessa?

Du borde sluta grunda dina åsikter från det du läser i Aftonbladet. Då kommer du inte långt här i livet.

Att sen tro att DIfs "tuffa" killar inte varit på hockeyn den senaste tiden är nog lite väl naivt.

Marie Hallman sa...

Manchester o Hans: Jag håller med Hans där om både vad som stått på forum och DFG. Jag har sett folk från DFG på DIFs matcher, bland annat förra säsongen då ett gäng rusade från klacken till Rögles fans på andra sidan arenan. Då var det snabba vakter o polis samt en hel del privatpersoner bland annat en i DIFs styrelse ! som ställde sig ivägen oc såg till att få lugn på läktare igen. Så visst finns de där. Men det är ju samma där, för att några få beter sig illa ska inte alla DIF fans dra över en kam heller. jag tycker att de som beter sig illa ska få stå för det, det kan man inte beskylla ett helt lags fans för oavsett vilket lag det är.

Anonym: nu finns det btw en intervju med ANdreas Holmqvist.

Mille sa...

Hahaha… ÄGD, Manchester ! Underbart med en hockeyskribent som är kunnig även på detta område och inte ser allt i kvällstidningsrubriker. Tack, Marie!