tisdag 13 april 2010

Mike Zigomanis: "Jag är redo för spel"


(Ziggy är sugen - på finalspel och att komma tillbaka i höst. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Han missade kvarts och semifinalerna.

Men nu är Mike Zigomanis tillbaka.

– Jag är redo för spel, säger Djurgårdsforwarden.


Han missade kvartsfinalen på grund av problem med en gammal operationsskruv i ena axeln.

Hoppades vara tillbaka till semifinalen men hade problem med smärtor i överkroppen då och vill inte riktigt gå in på vad det var.

Men nu har han varit på is i en dryg vecka och säger så här när bloggen ringer upp:


– Jag tränade i dag (tisdag) med men har inte hunnit prata så mycket med Hardy än om finalspelet men jag är redo att spela och är tillgänglig om han vill att jag ska vara med.


De problem som du har haft senaste veckorna?

– De är över nu, jag känner inte av det längre, säger Zigomanis som svettats vid sidan av rinken så här långt i slutspelet.


– Det har varit jobbigt att stå vi sidan om och se på, man vill ju hellre vara med. Men det är kul att se hur bra killarna har spelat och att det har gått så bra så jag ser fram emot att få vara med jag med.


Hur har du upplevt stämningen på läktarna?

– Awesome, fantastisk. Jag älskar fansen. De hade varit underbart att få spela inför dem så jag ser fram emot finalerna, det var kul bara att se på under matcherna men det vore ännu bättre att få vara med där inne på isen inför fansen.


Om du jämför fansen här och i Kanada, som du kommer ifrån. Likheter och skillnader?

– Det är definitivt annorlunda, det är mer liv här. Det är bra tryck i Kanada också men inte som här, de svenska fansen är ännu mer högljudda (än de i Kanada).


Vad tänkte du när du såg det röda havet på Hovet?

– Oh, röda havet, det var häftigt, coolt. Såg ut som det brukar göra i Washington där de har vita tröjor. Men jag har hört att färgerna här är blått, rött och guld? Det stämmer va? Det kanske kan bli något sånt nu, det vore häftigt, säger Zigomanis.


Kanadensaren var minst sagt förvånad första gången han såg Djurgårdens spelare rulla runt på isen i kullerbyttor för att tacka fansen men nu har han vant sig och lärt sig hur man gör…


– Ja, ha, ha, jag börjar bli van vid både kullerbyttorna och roddbåten nu, he, he, jag kör gärna lite sånt i finalen.


Vad som händer efter säsongen vet han inte än.

Han har inte pratat något med DIF och inte hört något från klubben om nästa säsong – än.

Samtidigt som det finns intresse från klubbor i andra europeiska ligor.

Men ”Ziggy” stannar gärna:


– Ja, det vore kul att få komma tillbaka till Djurgården. Det känns som prio ett klubben i Sverige. Jag gillar organisationen, klubbledningen, tränarna och killarna. Stan är jättefin. Så jag vet inte vad Djurgården vill men jag tycker det skulle vara kul att få komma tillbaka.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Härlig intervju med Ziggy, DIF:s JOKER, Bra jobbat Marie (:O)
-----------------------------------
Vore roligt att ha ZIGGY tillbaka. Han har ju grym erfarenhet i bagaget när det gäller slutspel. Får han chansen av Hardy så vore det kul att se han och Tjärna rocka FETT mot HV (:O) //Doyle

Stefan sa...

Man hoppas att Zigomanis blir kvar i DIF. Särskilt då när Engqvist drar till nhl och M.Holmqvist inte verkar få nytt kontrakt.

r sa...

hoppas oxå han stannar, kul med två transatlanter! framförallt om M.Tjärnqvist signar ett år till sen kommer bror hans oxå!

Marie Hallman sa...

Doyle: Tack du :) blir ju ett angenämnt problemför DIF med ännu en forward... fanns ju inte plats för alla innan och så ska det in en till, får se hur hardy gör där.

Stefan och R: känns som Ziggy är en av dem som man väntar med tills man vet vad mer man har att vänta på.