torsdag 22 april 2010

Fördel Djurgården...

... tycker jag att det är inför final nummer fem i Kinnarps arena i kväll.

Kollar man runt bland de stora drakarna så verkar åsikten vara - om man nu ska göra en snabb summering - att Djurgården inte kan vinna två raka på bortaplan mot HV71.

Hm. Varför inte? säger jag.

Djurgården kom till Jönköping med ett jobbigt trackrecord. Ingen vinst i Kinnarps sedan 2007 och två raka torsk på övertid mot HV som vunnit sina sex senaste förlängningar.

Lät ju jobbigt och i första perioden satt DIF uppenbarligen kvar i bussen. Men sedan tog man sig samman, vände och vann. Under stor dramatik, men ändå.
Och - utjämnade matchserien till 2-2 just som HV "bara" skulle slå in matchboll ett av två.
Var det tänkt.

Det känns som att pressen är på HV i dag med. Inte nöjer sig ett fullsatt Kinnarps med något annat än seger. Visst, den pressen är HV-spelarna vana med.
Men Djurgården är också vana vid att vinna på bortaplan, mot alla lag och nu även i Jönköping så då är väl oddsen 50-50 inför matchen då.

Men ... det jag tror allra mest talar för DIF (och som jag kommer få äta upp detta om jag har fel) är just det faktum att DIF är bättre tränade, är segare i meningen uthålligare både fysiskt och mentalt och därmed bättre rustade att spela match fem mindre än 21 timmar efter att match 24 tog slut. En match som dessutom hade fyra perioder.

Eller som Wesslau sa " Vi kan hålla på i hur många övertidsperioder som helst".

Skulle DIF vinna blir det dessutom jobbigt för HV-spelarna att åka till Hovet och veta att det är DIF som har det mentala flytet och möjligheten att spela hem guldet på lördag. Att veta att favorittippade HV plötsligt måste kämpa sig till två raka segrar för att göra det alla förväntar sig att de ska göra.

Förlorar DIF och HV får matchboll på lördag, tror jag faktiskt att DIF kan resa sig från det med. Med vetskapen om att man har just en skön hemmafajt på Hovet och att man visat så många gånger hela den här säsongen att "komma tillbaka ur trängda lägen och vinna" inställningen har "made in Djurgården" stämplat på sig. Och att man då snarare ser möjligheterna - att få åka hem och vinna och sedan avgöra i match sju - istället för att känna panik över att det kan ta slut på lördag.

Kan hända att jag drar i väg för långt i resonemangen här nu. Det ska ju till en match i kväll, torsdag, först och kanske bör man spara slutledningarna till efter det, men det här ovanstående är i alla fall känslan jag har. Just nu - får man väl tillägga, så här på torsdag eftermiddag. Det är ju ändå hockey - en sport fylld av snedstudsar som kan ställa vad som helst på huvudet- som vi talar om.

Men ändå. För att summera detta långa aningen snirkliga resonemang:

Att vinna för första gången sedan 2007 i Kinnarps var uppenbarligen möjligt för DIF.
Att vinna två på rad i Jönköping - är lika möjligt det för 08-orna..
Gör man det så tror jag att DIF avgör guldstriden på Hovet på lördag.

Det gäller ju att vinna tre raka - som Montén skulle ha sagt.

(Jag är , by the way... kvar i Jönköping jag med och kommer göra en matchrapport live från matchen. Gick ju okej ändå tycker jag i går, trots lite trängt läge rent logistiskt. Jag kommer även att ta DIF snack efter matchen. Sedan beror det lite på... jag ska ju köra bil hem imånga timmar och det kan hända att just snacket kommer upp i morgon fredag. Får jag å andra sidan sällskap i bilen så kan jag lägga ut det under färden hem. Vi får se hur det blir med det men en matchrapport tänkte jag få till live i alla fall).

4 kommentarer:

Mary sa...

Jaa!! Dina matchrapporter är bäst!
Likaså övriga inlägg, intervjuer osv.!!
Tror stenhårt på guld till Djurgårn!! Och guldfest på lördag vore nice... =)

Marie Hallman sa...

Mary: Tack du det värmde. Jag har ju bäst läsare! Vi får se hur det går i dag då men det känns som om DIF har en bra chans i alla fall :) Verkar som om jag kan få sällskap i bilen hem också, dvs att någon annan kör så att jag kan lägga in grejerna under tiden.

Jonny sa...

Till något helt annat som kanske är av intresse för dig Marie. Daniel Josefsson lämnar SSK för Modo. Vad säger du om det? Är inte han en spelare som SSK gärna hade haft kvar?

Marie Hallman sa...

Jonny: Jo, han har ju varit en av SSK:s bästa backar de senaste säsongerna. Men han kanske har tröttnat på kvalserien? Typ. Såg att SSK värvat en finländare som ersättning, har inte helt koll på honom ska återkomma om det senare.