onsdag 7 april 2010

Henrik Eriksson " Det är inte så stor skillnad mellan elitserielagen och oss"


(Henrik Eriksson gjorde två mål mot Rögle, nu väntar SSK. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Tog lite tid men AIK flög hem igår och i förmiddags var det träning. Men nu har jag pratat lite med Henrik Eriksson som säger så här om matchen:


– Det var en lite konstig match. De började i ett enormt tempo, vi var inte riktigt med och de fick göra som de ville, så vi tog timeout tidigt. Sedan lyfte vi och fick både 1-0 och 2-0, vi fick målen precis som vi ville och de blev stressade.


Vad sa ni under timeouten?

– Det var väl att vi skulle vakna upp lite och inte fundera så mycket, att vi skulle ta tag i pucken, vilja ha pucken. Det var ju mer att vi stod och tittade på dem (Rögle) som fick göra som de ville i starten, så tränarna ville mest väcka laget lite grand, säger Eriksson.


Och visst vaknade AIK som ett tag ledde med 3-1, fick se Rögle knapra in till 3-2, ökade på igen och ledde fem minuter in i andra med 5-2. Jag lyssnade på webbradion och enligt dem var det en hel del tur mål som gick in, bland annat 5-2 där en av Rögles backar såg ut att vara på pucken sist av alla.


– Nja, alltså vi hade lite flyt så men turmål vet jag inte om det var. De fick inte jobba så mycket för sina mål heller så… jag vet inte om våra mål var mer turmål än deras. Och hur som helst så har vi haft en del stolpe ut i kvalserien så att de gick in var väl rättvist då, säger Henrik Eriksson.


Beskriv dina mål då?

– De var ganska lika varandra. Det första var ett skott från en back, det var rörigt framför målet, pucken damp ner där, jag försökte bara trycka in den på första returen, försökte bara få träff på pucken.


– Vid det andra fick jag en retur från (Röglemålvakten Christopher) Nihlstorp rätt ut till mig. Jag försökte mest bara få pucken på mål, det var öppet mål egentligen så det var inte så mycket att fundera på.


Lite mer fundersamma blev AIK-spelarna när 5-2 ledningen började naggas i kanten och Rögle kämpade sig upp till 4-5 med fem minuter kvar av andra.


– Ja det var ju bra när vi hade 5-2, då tänkte man att vi skulle känna att det var mer stabilt nu men så fick de två snabba mål och kom upp till 4-5 och då var det lite halvjobbigt när vi hade haft 5-2 och släppa upp de sådär men vi krigade på och fick äntligen vinna med uddamålet, det var skönt.


Ja, ni har ju tappat några matcher i sista minuten…

– Ja precis! Vi har haft många såna så vi är lite less på dem nu, säger Henrik Eriksson.


Rögle hade en puck som man anser blev felaktigt bortdömd också, och som man hävdade borde ha varit ett 5-5 mål men det håller inte Eriksson med om:


– Alltså, Heino har pucken under sig, sedan trycker han (Rögles Ramzi Abid) till pucken. Men domaren har ju redan blåst, han (Abid) petar in pucken efteråt så domaren gör rätt som säger att han har blåst av spelet. Sedan är det en svår situation och de ser säkert saken annorlunda men jag tycker att han gör rätt. Pucken är under benskyddet, det är inte mycket mer att säga om det.


AIK fick en utvisning emot sig i slutminuterna också. Då plockade Rögle målvakten och spelade med sex utespelare mot AIK:s fyra.


– Mmmm med tanke på att vi hade släppt in lite mål i slutet på några matcher så var det lite nervöst. Men vi krigar på bra. Det var skönt att vi redde ut det.


Jag är lite nyfiken på vad man säger i ett sånt läge, i båset alltså? När de knappar in till 4-5 och får spela med två man mer?

– Nä men det blir lite stressigt, det blir det. Det gäller att hålla sig lugn och inte jaga upp sig och börjar slänga puckar överallt. Men vad man säger… jag vet inte … men tyst är det väl inte heller men alla är lite uppjagade och stressade. Man säger inget speciellt egentligen utan tränarna försöker väl mer lugna ner oss och få oss att tänka på vårat spel, det som vi ska göra. Det är väl det dem försöker få in i våra skallar, säger AIK-forwarden.


Fyran AIK står nu på samma poäng som trean Leksand. Båda har en poäng upp till tvåan Rögle men Leksand har ett måls bättre målskillnad.

I morgon torsdag åker AIK till Södertälje, Leksand åker till Växjö och Rögle möter Almtuna hemma. Ett Almtuna som faktiskt har ett litet häng fortfarande.


– Jo, det blir en rysare! In i det sista… det blir spännande, konstaterar Henrik Eriksson.


Vad ska ni göra för att inte tappa kylan, som jag tycker ni har gjort i några matcher i kvalserien?

– Jag vet inte om jag håller med där och vi visade i går att vi kan spela bra. Vi hade kniven på strupen men vinner ändå en rätt svår bortamatch. Man får koncentrera sig på sitt eget spel, det är väl det.


Det kommer säkert vara många AIK-fans på plats?

– Absolut men jag tycker inte att vi har problem att spela inför mycket folk. Det är bara kul att de är där och stödjer oss. Och det är väl mer Södertälje som har mest press på sig. Vi har allt att vinna men de är inte heller klara och vinner vi så är vi i hasorna på dem också. Då måste SSK vinna mot Rögle, det kan bli nervöst. Om vi och Rögle vinner i morgon så är det tajt in i sista omgången, då är de indragna också och det tror jag inte att de vill vara.


Vad talar för er då i morgon?

– Att vi är bra på bortaplan, vi har varit riktigt starka där.


Lärde ni er något i första mötet med SSK som ni kan ha nytta av?

– Det var mer att vi inte behöver ha så stor respekt för dem egentligen. Att det inte är så stor skillnad mellan elitserielagen och oss. Vi märkte snarare att det ruskigt jämt.

copyright: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: