lördag 10 april 2010

Andreas Holmqvist: " Jag har ett väldigt Djurgårdshjärta så det var det lättaste valet"


(Två år till för Holmqvist jr i Djurgården. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

Jag har utlovat en intervju med Andreas Holmqvist… och här har ni den.

Djurgårdsbacken har ju liksom backkollegorna David Printz och Alexander Deilert skrivit på för två säsonger till.


Främsta anledningen till att Holmqvist skrev på?

– Att jag trivs jättebra i Stockholm. Jag är Djurgårdare från början och har ett väldigt Djurgårdshjärta så det var det lättaste valet, säger han.


Det har förekommit uppgifter i annan media att du var på väg till Linköping. Fanns det någon sanning i det?

– Nej, ingen sanning alls. Jag har inte ens pratat med dem. De har kanske ringt min agent i så fall, det vet jag inte men jag har inte pratat med dem överhuvudtaget.


Djurgården har valt att inte förlänga med din brorsa, Michael Holmqvist. Har det påverkat dina funderingar på hur du ska göra?

– Nej, det var ganska väntat att det skulle bli så med tanke på hur hans situation har varit i laget. Jag tycker det är tråkigt, men det ligger väl i naturen tror jag att man vill att ens nära och kära ska må bra och lyckas.


När Marcus Ragnarsson och Jimmie Ölvestad förlängde sa båda att det känns att ”det är något på gång”. Känner du detsamma?

– Ja, man känner att det är en positiv aura i laget som alla känner av och att alla verkligen jobbar för laget. Det är bara se hur alla spelare offrar sig för att vi ska vinna matcher, det är jäkligt mäktigt.


Känner ni till andra spelare på ingång eller är det mer känslan som ”är något stort på gång”?

– Det är mer känslan över hur gruppen är i dag, det är inte något annat. Utan det känns jättebra bara, det känns verkligen som det är något stor på gång. Vi har många unga löften och de äldre i laget har spelat i NHL, varit med i VM och har vunnit VM-guld och så. Det är talang genom hela laget.


Du sa i någon intervju att en ny astmamedicin fått dig att spela bättre. Är det bara den som spelat in?

– Nej, den gör att jag mår bättre, är piggare och det underlättar ju när man kan andas som vanliga människor men det har inte så mycket med själva spelet att göra. Jag har ju samma hjärna och samma handleder som innan, ha, ha. Men nu har man fått ett bra självförtroende i och med att man får spela mycket, man får göra misstag. Det är jävligt stor skillnad på det som man har varit med om i Frölunda till exempel. Så är det ju, får du självförtroende och får fortsätta spela och jobba på hårt så utvecklas det till något positivt. Så är det för alla. Med ett bra självförtroende är det lättare att göra det man gör och lyckas med det.


Det kommer ett VM i vår, vill du vara med där?

– Absolut. Jag skulle verkligen tacka ja om jag fick chansen att spela först turningen innan (LG games i månadsskiftet april/maj) och där visa för både Bengt-Åke och Roger vad jag kan. Jag skulle verkligen vilja vara med. Sedan beror det på hur många NHL-spelare som kommer också om man har en chans, men det får vi ta sedan, vi har ju en final först.


Och där utmålas HV71 just nu som favorit av de flesta?

– Ja det är ju bra, he, he. Nä men vi har gjort en väldigt bra säsong och ett väldigt bra slutspel och det är bara fortsätta så. Vi är ju riktigt bra borta och starka hemma så jag hoppas vi vinner så att vi får fira guldet i Stockholm.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Andreas har verkligen växt i DIF och blivit en otroligt viktig kugge i bl.a power play. Känns härligt att han trivs och väljer att stanna kvar.

Är samtidigt tråkigt att brorsan Michael inte lyckats fullt ut. Han har säkert en stor potential men har inte fått ut den riktigt.

Hoppas verkligen han hittar en klubb där han får förtroende och hittar tillbaka till den han en gång var.

Stor cred oxå att han inte gått ut o gnällt i tidningarna för den minimala speltiden i DIF

Håller många tummar att du tar en avstickare och sedan återvänder till DIF med återvunnet självförtroende. Lycka till Michael//Doyle

Stefan sa...

Var mycket glädjande att Lill-Honken skrivit på för två år till. känns som det byggs en bra stomme i laget precis som det var i slutet av 80-talet.

Marie Hallman sa...

Anonym: Jag håller med dig i allt och när det gäller Micke så har han verkligen bitit ihop. Han har fått frågor hela vintern om speltid mm men konsekvent sagt att det inte är något han vill kommentera överhuvudtaget utan det är bara jobba på och göra sitt bästa. Starkt.

Stefan: Ja och den där känslan som alla pratar om... den känns faktiskt även om man är utanför laget