torsdag 22 april 2010

Matchrapport final fem -uppdaterad

2-2 i matcher och dags att försöka sno åt sig en matchboll inför lördagsmatchen.
Jag tror ju på DIF, tror att de har det mentala övertaget inför den här matchen med tanke på den starka vändning av både matchen och serien som man gjorde i går onsdag.

Jag sitter återigen mitt i smeten av glada HV-fans, men är glad och tacksam att jag fick en plats och ska försöka köra matchrapporten live igen. Ser inte ena långsidan alls, men jumbotronen funkar ju så det går.
Wesslau står i DIF målet, Liv i HV:s mål.

Hardy har kastat om kedjorna lite, så det ser ut som i slutet av gårdagens match, det vill säga Andreas Engqvist upp till Ottosson och Ölvestad och Marcus Nilson nu i stället i kedja med Krüger och Tjärnqvist.
Nu kör vi!


Final fem HV71-Djurgården 5-4 e förl (0-1, 3-2, 1-1, 1-0)
Plats: Kinnarps arena
Publik: 7 000
Domare: Patrik Sjöbert & Thomas Andersson
Matchen: MMMMM
Ställning i finalserien: HV leder med 3-2 i matcher.


Kvällens...

... blålinjer: är omgjorda under eftermiddagen, de har fräst och målat och slipat och hållt på i ett par timmar. Domarna hade tydligen åsikter på hur det såg ut i går med för otydliga linjer som även visade sig vara sneda?! Man får hoppas att det är rätt nu då.

... rivstart: 0-1 Jacob Josefson (Tim Eriksson) efter bara 2.11 av första.
Eriksson kom ner längs kanten, la in en puck som studsade till, Josefson slog till lite på halvvolley och så gick pucken i en båge in över Liv. Precis den drömstart som DIF behövde... målet var Josefsons tredej i slutspelet, samtliga tre har kommit i finalserien mot HV, ett i första, ett i andra och nu ett i femte matchen.


(Jacob Josefson gav DIF en bra start. Foto Andreas Grandin)


... väckarklocka: Djurgårdens snabba ledningsmål fick fart på HV71 som efter det har legat nere i DIF-zonen och pepprat på ner mot Wesslau med puckar.

... snedträff: Såg inte vem men någon av spelarna (verkar vara HVs Martin Thörnberg) lyckades träffa domare Sjöberg med ett stenhårt skott. Såg ut som det tog rätt på tummen eller så, måste göra ont som f...

... kramkalas i HV-målet: DIF-forwarden Mike Zigomanis blev inknuffad i HVmålet där han landade på Liv. Lite ofrivillig närkontakt av tredje kramgraden där.

... blåsning: Djurgårdens Christian Eklund hakade ihop med HVs David Petrasek som ilsknade till och crosscheckade Eklund i skallen. En hamnade i utvisningsbåset, det var Eklund, för fasthållning.

... lök på laxen: För att göra saken ännu lite.... tja, hur som helst. Med 23 sekunder kvar på Eklunds utvisning får HV71 ett fem mot tre över läge i 23 sekunder då även DIF-backen Kyle Kubertanz åkte ut. För hans del för hakning.

... snabbanalys av första: Djurgården rivstartade med ett snabbt ledningsmål och fortsatte sedan med hård, snabb och aggressiv forechecking kombinerat med mycket bra försvarsarbete både i fem mot fem och extra bra i boxplay. HV vann skotten med 15-4 men nog verkar det som om jag hade rätt i min känsla av att DIF snodde åt sig ett mentalt övertag i går och att man kunde inleda matchen med just det övertaget.


(Ottosson spädde på... Foto Andreas Grandin)

...där satt den: 0-2 Kristofer Ottosson (Andreas Engqvist, Kyle Klubertanz). efter bara 1.44 av andra i spel fem mot fyra. Djurgården fick pp, Ottosson fick pucken och snirklade runt lite. Mannen bakom mig, som är DIF-supporter, hann precis säga, nu blir det 2-0 så lyfte Ottoson in pucken - inte bara på utan även in i mål. Sådär bara. Nu har de slutat visa målen på jumbotronen och jag ser ingenting där på andra kortsidan nästan så ni får ha överseende med om beskrivningarna av målen på den sidan blir sådär.

... och en till! 0-3 Jimmie Ölvestad (Nicklas Danielsson) 2.20 in i andra, alltså bara 38 sekunder senare så slängde Nicklas Danielsson Jimmie Ölvestad in pucken mot mål och jäpp. Den gick också in. Jimmie Ölvestad styrde in pucken i sista momentet och blev målskytt. Blev dödstyst i arenan där ett tag. Man kan även snacka om fin utdelning här, sex skott och tre mål... för DIF så långt in i matchen.



(Full fart framåt för Jimmie Ölvestad som satte 3-0. Foto Andreas Grandin)


...
Om inte om hade varit.... HV var faktiskt nära att göra mål under de här 38 sekunderna emellan DIFmålen. André Peterson såg ut som om han hade gjort mål, tyckte nog att han hade lyckats trycka in pucken vid Wesslaus skridsko men det hade han inte gjort eftersom spelet var avblåst precis innan.

... reducering 1-3 David Ullström (David Petrasek) Kom efter 8.05 av andra
avblåst. Skott av Petrasek som Ullström styr in på volley. Och plötsligt vaknade publiken till liv igen.

... välkommen in i matchen 2-3: Jukka Voutilainen (David Petrasek, Martin Thörnberg) i spel fem mot fyra. HV fick pp, det tog bara sex sekunder av det överläget så satt reduceringen till 2-3. Snacka om att DIF som ju ledde med 3-0 nu bjudit in HV i matchen igen.

... miss: André Petersson fick 1.39 världens läge när en retur damp ner framför hans klubba och HV-spelaren i det läget hade öppet mål. Men. Han sköt ändå utanför. Väldigt bra tryck åt båda håll nu efter att även HV71 har kommit in i matchen.

... klapp: I Jönköping sjunger man inte. Man klappar med den där grejen som ser ut som en kombo av en solfjäder och en trasig persienn. Hela hallen, försökte klacken. Då smattrade det lite extra i persiennsolfjädrarna. Hm. säger vi väl om det. Lite enahanda ljud för örat, jag föredrar nog sång framför det här smattrande ljudet.

....kvittering (edit): 3-3 Teemu Laine (Kris Beech) efter 19.34 i mittenperioden. Blev lite kalabalik bland DIF-spelarna. Det utnyttjade Teemu Laine som snodde åt sig pucken och med galen vilja i blicken, jag såg den bara någon meter från min plats, forcerade han sig fram till målet och la iskallt in 3-3.

... snabbanalys av andra: Djurgården fick maximal utdelning i början av mittenperioden då man gjorde två mål på sina två första skott i perioden. Sedan bjöd man in HV i matchen rejält, då man lät hemmalaget komma åt till två reduceringar och ett fastare tag om taktpinnen. Och dessutom - kvittera med bara 26 sekunder kvar till pausen. Väldigt speedig hockey, mycket bra störningar framför målvakterna av båda lagen, plus en del studsar hit och dit, bra drag och kul underhållning med andra ord. Men nu känns det som att HV har tagit tillbaka det mentala övertag som DIF hade där fram till 3-0. Vem tänker våga mest i period tre? Den som gör det vinner.


(Daniel Brodin vs Kris Bech. Foto: Andreas Grandin.)


... jimpa på jakt:
Ölvestad visade som så ofta vägen, var nära att jobba in 4-3 i pp efter 5.12 av tredje.


... chansbytarhockey: Eller Hawaii som det ibland heter, hela första tio i tredje perioden. Gråa hår på tränarna men uppskattat av publiken.

... iskalla killen: 3-4 Andreas Holmqvist (Jimmie Ölvestad, Kristofer Ottosson) 13.37 in i tredje. Difbacken var helt plötsligt fri, ensam och på tu man hand med Liv, bromsade in, stod nästan still och vick, vick,vickade bort Liv åt fel håll innan han retfullt enkelt (såg det ut i alla fall) halvlobbade, eller lyfte in pucken bakom en bortfintad Liv. Om det blev tyst efter 3-0 så blev det minst lika vaccumtyst denna gången.

... ljudstarter:
Men så fick HV ett pp och ja, då smattrade persiennsolfjädrarmanickerna igång igen.

... så var det kvitterat igen då: 4-4 Oscar Sundh (Mattias Tedenby, Adam Almquist) med 2.59 kvar av ordinarie tid i spel fem mot tre. Sundh slår in sin egen retur mellan benen på Wesslau. Typiskt kanske att DIFs 4-3 skytt Andreas Holmqvist satt utvisad för tripping.

... övertid. Igen. HV forwarden Johan Davidsson fick världens chans med tio sekunder kvar till full tid. Men sköt över. Då har vi förlängning igen då.

... snabbanalys av period tre: Händelserik och fartfylld period. Kändes som att Djurgården borde ha tagit det här efter 4-3 målet men inte då. 42-21 i skott till HV så här långt. Så på ett sätt är det strongt att det är likaläge.


(Tim Eriksson, underskattad men alltid bra. Foto: Andreas Grandin.)


... brytning gånger två: Andreas Holmqvist blev av med klubban men räddade ändå upp två farliga lägen, först genom en brytning modell glidtackling mot pucken och sedan med en fin klack/bredsida vid blålinjen. Rätt attityd där.

... avgörande: 5-4 Martin Thörnberg (Jukka Voutilainen, Johan Davidsson) kom 3.02 ini förlängningen då Martin Thörnberg kom fri och skickade pucken stolpe och in. Ridå och 3-2 i matchledning för HV71 som nu kan avgöra på lördag på Hovet om inte DIF vaknar till och tar sista chansen där.

2 kommentarer:

JayJay sa...

Hollywood ringde efter utvisningen innan 4-4 har jag hört...

Marie Hallman sa...

JJ: Laine har redan skrivit på kontraktet ha ha