onsdag 31 mars 2010

Tomas Montén: " Bara att njuta av stunden"


(Tomas Montén trodde på LHC och så blev det. Foto:Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

En dag kvar till semifinalerna drar igång.

Och Tomas Montén var inte ett dugg förvånad över att det blev Linköping.

– Nä, det hade jag väl trott hela tiden, säger Djurgårdstränaren.


Han hade ingen koll på hur det gick alls i kvartsfinalen mellan LHC och Frölunda – så länge som Djurgården var i gång i kvartsfinalspel själva. Däremot såg han kvartsfinal sex som spelades i Göteborg:


– Det var liksom Frölundas chans att vinna, när det var hemma i Scandinavium med fullt hus och allt vad det innebär, de är ju bra hemma, så när de inte vann där så…


Ja, då blev det alltså LHC som Montén trodde.


– Sedan är det inte så konstigt att Frölunda hade 2-1 där ett tag. De sämre lagen får ju börja hemma och när de dessutom vann i Linköping så hade de fan tre matchbollar utan att klara det.


Vilket av de tre lag som det kunde blir (LHC, Skellefteå, Färjestad) hade du helat velat ha?

– Färjestad! Det hade varit kul, så nära AIK man kan komma så hade jag fått välja hade jag tagit Färjestad men nu är det bara att köra.


Mot Linköping gäller det att:

– Vinna tre raka. Det är ju det som det handlar om att vinna flera matcher på raken. Man kan förlora den första, som vi som hade 1-1 mot Brynäs men sedan vann vi tre raka och det är det som det handlar om. Men Linköping är ett bra lag, slutade trea och var ju etta, tvåa fram till 54:e omgången så det är ju ingen skräll att de är vidare precis.


De har spelat sju matcher, ni har fått vila några dagar extra då ni spelade fem.

Är det en för eller nackdel att ha fått spela sju som Linköping?

– Jag hoppas det är en nackdel för dem men vi får nog passa oss på torsdag (i morgon). De kommer ha farten uppe, vi har inte spelat sedan i fredags, så i första matchen kanske vi märker av att det mer att de är uppe i varv men sedan i längden hoppas jag att det väger över till vår fördel. Att de blir trötta, säger Tomas Montén.


Som även tror på en serie med sju matcher nu:


– Jag var inställd på sju matcher mot Brynäs också och blev förvånad när v vann med 4-1 i matcher, trodde inte vi skulle vinna tv matcher i Gävle där vi hade haft det svårt innan men… det gjorde vi ju.


Å andra sidan förlorade ni hemma där det gått bättre tidigare?

– Ja, men det är ju så. Det finns ingen logik alls. Vi hade minus på Brynäs i serien, sedan åker vi dit och vinner.


Vad är det svåraste när man ska slå ut Linköping?

– Det är bara titta på vad de har för spelare, det är klart att de är bra och de har framför allt spetsspelare som är vassa. Det är dem som producerar väldigt mycket, såna som Tony Mårtensson, Mange Johansson som är landslagsspelare, Hlavac och Hlinka som spelar i Tjeckiens landslag, Hävelid lär väl spela VM, Musse Håkansson hade varit med om han hade varit yngre. De har en bra målvakt i Norrena så spetsen och bredden som de har i tredje, fjärde kedjan gör att de har ett komplett lag.


Vad har de för svagheter?

– Nja, jag vet inte men de har fått lite skador på forwardssidan men det såg ju inte ut som något problem mot Frölunda… så vi måste upp och prestera max. Och framför allt bara köra och passa på att njuta av stunden.

Inga kommentarer: