lördag 27 mars 2010

Nicklas Danielsson "Man ryser i hela kroppen. Vi kan inte tacka dem nog!"


(Nicklas Danielsson. Foto. www.hockeymedmariehallman.se)


Det fanns farhågor om att trycket från Hovet skulle dö ut på Globen.

Det gjorde det inte.

– Det var som på Hovet fast ännu lite mäktigare. Det är ändå 14 000 här idag, då blir det mäktigt, säger Nicklas Danielsson.


Som gjorde en repris av första kvartsfinalen då han nu, som då, gjorde första målet i matchen.

– Verkligen skönt att få sätta dit första pucken. Det är extra viktigt i såna här matcher att man får lite energi snabbt. Det är tajta matcher då blir det inte så mycket mål och när det blir mål så får man själv energi och då får laget energi, säger Nicklas Danielsson.


Djurgårdsforwarden gjorde två mål i den femte kvartsfinalen (fredag) precis som han gjorde mot Brynäs 26 november borta i grundserien. För övrigt de två enda gånger som han har gjort två mål i en och samma match, den här säsongen.


( Jubel efter mål nummer ett... Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


– Jag vet inte om det är en slump eller vad det är, jag har ingen aning men det var fantastiskt skönt att få vinna. Och då spelar det ingen roll vem som gör målen.


Men det var nära att Djurgården tappade den femte kvartsfinalen.

3-0 målet fick en snabb replik då Peter Nolander reducerade till 3-1 bara 56 sekunder efteråt.

En intensiv press i jakt på kvittering ledde till en 3-2 reducering med 1.34 kvar till full tid.

Och det blev nervöst värre då Brynäs satte in allt man hade runt Djurgårdsmålet och i högen av spelare var nära att trycka in 3-3.


( Friläge men inget mål. Pucken hamnade mellan knäet och benskyddet på Markström. Foto Daniel Petterson/jarnkaminerna.se)


Kollade du på klockan på slutet?

– Ja och sekunderna gick så jääääävla långsamt. Det kändes som att det inte hände någonting ju.


Känslan då?

– Det är klart att man känner ett jävla obehag men jag tycker att vi reder ut det på ett bra sätt. Det var nära där men Ragge (Marcus Ragnarsson) gjorde en gammal hederlig målvaktsslajd där och fick pucken i handsken, skrattar Nicklas Danielsson.


Som liksom Håkan Södergren insett att en 3-0 ledning kan vara livsfarlig:


– Ja, det är farligt att leda med 3-0 och jag vet inte vad som hände men de får ett snabbt mål efter att vi gör 3-0 och får några bra chanser sedan och 3-2 men vi reder ut det.


(...På väg mot mål nummer två. Foto Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


Nu är ni i semi och kan inte välja motståndare men bara på kul, vilka vore roligast att möta?

– Äh, vi har slagit alla lag och kan slå alla lag i en semi, så det spelar ingen roll, säger Danielsson och börjar längta efter att få fylla på kroppen med vatten.


Men innan han går och tankar vätska och näring i det provisoriska omklädningsrummet på Globen passar han på att hylla Djurgårdens extraspelare:


– Jag måste ge cred till publiken. De är heta och otroliga, de ska hyllas! Det är underbart att spela inför dem, säger Nicklas Danielsson och fortsätter beskriva hur det kändes att glida in på ett fullsatt Globen:


– Det var en fantastisk inramning. Helt sjukt. Man ryser i hela kroppen. Vi kan inte tacka dem nog. Vi har helt klart de allra bästa supportrarna!


(Foto Hamid Shokatyan/jarnkaminerna.se)


Det var en del som oroades för att ljudet skulle försvinna uppåt i Globen och att stödet inte skulle höras sämre?

– Men så var det inte. Man hörde verkligen hur de lät. Jag har tappat rösten! Det blev så när vi skrek till varandra. Vi var tvungna att göra det för att det inte hördes vad vi sa annars så det är ett bra betyg, avslutar Danielsson med ett leende lite stort som Globen.

4 kommentarer:

Jimmie sa...

1-0 målet var ett av de snyggare denna säsongen och när han stänkte in sitt andra mål så var ju inte det att leka med häller! Inte alltid som vattenflaskan på buren flyger iväg sådär!

Robin sa...

Jimmie: Håller med, det första var verkligen vackert och det andra var också riktigt fint men det jag gillar med hans andra var att flaskan flög upp i luften och så flög det vatten ur den hahah det va coolt asså!

K sa...

"..säger Nicklas Danielsson och fortsätter beskriva hur det kändes att glida in på ett fullsatt Hovet"

Globen Marie, Globen! :)

Marie Hallman sa...

Jimmie o Robin: KÄnns som Danielsson valt rätt tillfälle att peaka formen ;)

K: Ja men ... ibland så far tankarna ivär. Helt sjukt. Lyckades ju skriva Globen i övriga texten fattar inte hur det kan smyga sig in sådär men nu är det ändrat.Tack för att du sa till :)