lördag 6 mars 2010

Fredriksson: "Nu kanske han har lärt sig en gång för alla så att han inte gör om det"

Det var inte bara Fredrik Svensson som lackade ur på Oscar Lindbergs tackling.

SSK-kollegan David Fredriksson gjorde det också och Lindberg lyckades hamna i klinch med båda.

Så här berättar Fredriksson om sin del av fajten.


– Jag såg att det började hoppa in en massa Skellefteåspelare, jag tror Majesky hoppade in och såg i vart fall Marttinen hoppa in på isen. Då gör jag det med och när jag kommer in på isen så ser jag att den här nummer 12 som tacklade sönder Linus (Oscar Lindberg) står där helt fri på isen. Han bara stod där på isen utan att någon var på honom.


Aha, men då måste han ha åkt iväg från den första fajten för allt började ju med att Fredrik Svensson letade upp honom bakom Skellefteåmålet.

– Jasså? Jaha men jag såg inte att de hade bråkat med varandra. Jag såg inte att Svesse (Fredrik Svensson) hade bråkat med honom. Men det var ju bra för då fick han två omgångar då, konstaterar David Fredriksson.


Men varför hoppade du på honom då?

– Nä men jag ville ta honom bara. Är det någon som gör något mot våra stjärnspelare, när man tacklar vår stjärna (Linus Klasen) i ryggen så att han måste åka ut skada från isen, då måste vi visa att så gör man inte mot någon i vårat lag. Man måste markera. Det är självklart. Och nu kanske han (Oscar Lindberg) har lärt sig en gång för alla så att han inte gör om det, säger Fredriksson.


Som sedan luttrat konstaterar att han nog blir avstängd nu förutom den automatiska avstängningen i nästa match då han dels hoppade in på isen och dels kastade handskarna.


Det rådde oklarheter i går vem som åkte på vilket straff. Vi i media blev utlovade att det skulle komma rätt uppgifter på swehockey.se men när jag skrev det här sent på lördagskvällen hade man fortfarande inte ändrat den första bedömningen där några spelare som inte slogs fick matchpenalty och där några som de facto slogs tydligt och klart inte fick ens en tvåminutare så vi får se vad det blir av det hela.


Det rådde också oklarheter om eventuella avstängningar kan följa med in i kvalserien och slutspelet och det kan dem.


Jag har kollat med domarbasen Lars-Johan Ryhed som i sin tur har kollat med disciplinnämnden och beskedet blev att avstängningar kan hänga med in även i kvalserien och slutspelet. De faller alltså inte bort bara för att grundserien tar slut.


En annan grej som kan se konstig ut om ni tittar på statistiken är att en del spelare fick både game OCH matchpenalty och det kan man tydligen få. Man kan även få flera matchpenalty i en och samma match. Detta då laget får spela med en man mindre i fem minuter per matchstraff och gör man flera förseelser så straffas laget flerdubbelt om blev beskedet från domarbasen.

Copyright: www.hockeymedmariehallman.se

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha inte var då SSK bra på straffa nån dom är dåliga på hockey och lika gåliga på fight, ett helt lag som jagar en junior och inte ens kan ge honom stryk. PINSAMT

Marie Hallman sa...

Anonym: Ska bli väldigt intressant vad disciplinnämnden kommer fram til i morgon, måndag.