lördag 6 mars 2010

Klasen: "Jag vill ge all cred till mina lagkamrater"

Linus Klasen lämnade ishallen innan media hann ner till omklädningsrummen men jag fick tag på honom via mobilen.

Och så här berättar Klasen själv om det som hände:


– Det är AC-leden som har fått sig en smäll. Vi får se hur illa det här, jag kan inte svara på det just nu (lördag kväll) men det gör jävlig ont kan jag säga.


Vad hände som du ser det?

– Jag vänder ryggen till och kan inte skydda mig, då tacklar Lindberg mig i ryggen så att jag flyger med huvudet och axeln före in i sargen. Men det är som det är. Jag ser att det är två personer som kommer med full rulle bakom mig så det var en ful tackling, det är inget snack om det.


Skellefteåtränaren Hans Särkijärvi menade att den var juste?

– Jo men det är klart att han tycker det. Så är det ju alltid att den spelarens lag tycker och säger så. Men jag får en tackling i ryggen fast jag inte kan skydda mig, Skellefteåforwarden får in en jävla tackling i ryggen. Fast egentligen spelar det ingen roll hur hård tacklingen är, för jag har ingen chans att hålla balansen i det läget och kan inte skydda mig, så som han gör beter man sig bara inte, säger Klasen som även tackar laget för att de stod upp för honom även om det nu slutade i kalabalik.


– Ja, jag vill ge all cred till mina lagkamrater och framför allt till (David) Fredriksson som hoppar in från båset och tar tag i honom. Han kommer in med blodiga händer (efter slagsmålet, i omklädningsrummet) och tar smällen för mig, för att visa att man inte får göra på det här viset. Att man inte får göra så här mot mig så all cred till mina lagkamrater, säger Klasen.


Nu var det inte bara Fredriksson som tog tag i Lindberg. Fredrik Svensson var den som först åkte fram och visade Lindberg vad han tyckte om tacklingen och i det tumult som följde strömmade det ut spelare på isen som började slåss med varandra.


Varför tycker du det var rätt att de åkte ut och tog fajterna?

– Jo men det är självklart, oavsett vilken liga man spelar i. Jag är ju en av nyckelspelarna i vårat lag också, i SSK, och som gick sönder efter den där tacklingen och då visar killarna att då blir det så här.


Lindberg som drog i gång alltihop är bara 18 år, jag kan tänka mig att han inte anade att det skulle sluta på det här viset?

– Men det spelar ju ingen roll hur gammal man är. Man tacklar inte någon i ryggen som han gör och om han inte fattar det själv och om han inte fattar själv vad det blir för följder så borde någon i hans lag ha sagt det åt honom, avslutar Klasen.

Copyright: Foto:www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: