lördag 20 mars 2010

Andreas Engqvist: " Bara att glömma och komma igen på måndag"


(Andreas Engqvist vill bara se fram emot måndagens match. Och jo, här finns en liten slutspelsustasch! Men den är lite för blond för att synas bara. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Djurgården låg på för en 2-0 ledning.

Då åkte först Marcus Ragnarsson ut för tripping.

Och sedan Andreas Engqvist ut för puck out.

Det tog Brynäs 16 sekunder i fem mot tre, så satt 1-1 där.

– Olyckligt. Det där vill man ju bara glömma, säger Djurgårdsforwarden.


Som efter matchen deppade över både karriärens kanske värsta puck out och så klart förlusten i förlängningen


– Det är surt så klart. Det hade varit skönt med en vinst här hemma men det är som det är. Det är bara att glömma den här matchen och komma igen på måndag, säger Andreas Engqvist.


Djurgårdsforwarden sköt tre skott på mål och hade ett par bra chanser men är självkritisk efteråt:


– Det känns som att vi hade svårt att komma in på mål. Vi vill ju ha långa anfall men vi vill komma in på mål också så klart och skapa trafik framför målet. Men de gör det bra. De gör det tätt och svårt för oss att komma till bra lägen. Hur vi ska lösa det är något vi får fundera på till på måndag.


Vad sa ni inför förlängningen?

– Att vi skulle fortsätta spela som vi vill spela och fick ju en bra chans i början men han gjorde en bra räddning där.


Vad tycker du att ni ska ändra till måndag?

– Inte så mycket egentlig. Men vi måste kanske gå lite mer in på mål, få lite vassare avslut, säger Andreas Engqvist och ser bedrövad ut.


Än mer deppad blir han när puckouten, som gav Brynäs fem mot tre spel i 52 sekunder kommer på tal.

Det var ju där som gästerna kvitterade till 1-1 trots att det var Djurgården som fram till dess hade de vassaste chanserna.


Vad hände där vid puckouten? Det måste vara en av dina mest ödesdigra i karriären?

– Ja (suck). Den var olycklig, det är svårt att förstå vad som händer där. Pucken får sig en skjuts så att den flyger ända upp i nätet. Jag skulle ju bara få ut pucken ur zon men… (djup suck) nä det där vill man bara glömma.


Vad tänkte du när du satt där och Brynäs kvitterade?

– Det känns ju hemskt. Inget roligt alls. Man svär ju för sig själv, även om man inte kan sitta och tänka för mycket på det där. Man får försöka att gå in och hjälpa laget efteråt i stället, och göra mål framåt. Fast nu blev det inte så i dag då. Tyvärr, säger Andreas Engqvist och skakar bistert på huvudet.


Att det var ännu ett pp-läge, men nu i förlängningen som gav Brynäs segern genom ett mål på retur av Jonathan Granström gör inte saken bättre.

Den gången var det Nichlas Falk som satt i utvisningsbåset, till publikens stora missnöje.

Falk själv blev så arg över hela situationen att han avstod att göra intervjuer, tog en snabb dusch och åkte hem fortare än kvickt.

Klokt kanske med tanke på att domslutet blev omdiskuterat.


Vad säger du, Andreas, om interferenceutvisningen på Falk som ledde till det avgörande målet 47 sekunder in på utvisningen?

– Jag tycker väl att det är lite väl hårt dömt. Det var en likadan situation precis innan, när Mackan (Marcus Nilson) får åka runt hela zonen med en kille hängandes i ryggen utan att det blir utvisning. Men det är inte så mycket att grubbla över. Nu blev det som det blev, det är inget som går att göra ogjort.


Men var det rätt då?

– Han (Brynässpelaren) är visserligen puckhållare men … hm, det kändes lite hårt. Men det är som sagt inte mycket att göra åt nu, konstaterar Engqvist som inte ville gå in på domarna mer än så.


Stämningen på det fullsatta Hovet pratade han däremot gärna om.

Att åka in till ett rödklätt, fullsatt, kokande och gungade Hovet var en upplevelse, för alla i laget.


– Stämningen var otrolig. Man har ju varit med om en del storsatsningar men det här var något utöver det till och med. Det är inte många hockeyspelare i Sverige som får uppleva något liknande. Så publiken ska ha en stor eloge för det här.


Ingen risk att ni blir så övertaggade att ni tappar tålamodet? Det var ju gruff redan från start lite här och där?

– Äh, visst finns det risk för det (övertaggning) men så var det inte i dag. Man fick verkligen en skön känsla av att åka ut inför en sån här skön publik och att det ger lite heta känslor, det är bara bra, jag ser bara bra saker med det, avslutar Engqvist.

5 kommentarer:

Robin sa...

Enligt aftonbladet är nisse ekman klar för modo och jag vill inte tro det.

DIFaren sa...

Det kollar suveräne Marie upp på ett kick =) eller hur Marie ??

Anonym sa...

Ryska medier håller samma nivå som Bagdad Bobs presskonferenser. Har otroligt svårt att se Nisse Ekman i en MoDo-dress. Snälla Marie låt denna nyhet bara vara en ond mardröm (:o(

Marie Hallman sa...

Robin, Difaren och anonym: Jag blev också förvånad när jag såg det där. Är lite körigt i dag med två matcher i kvalserien för mig och inte helt lätt att nå Nisse där borta men jag gör ett försöks så får vi se vad som händer.

Marie Hallman sa...

Nu har jag pratat med agenten i alla fall. alltid något, kolla längre upp i bloggen.