onsdag 31 mars 2010

Alla vill till Globen...

...ja kanske inte ALLA då så klart men intresset är helt klart fortsatt stort för Djurgårdens framfart i slutspelet. Till och med riksbusen Andreas Jämtin sa ju i tv i går att han sett hur det sett ut på Globen i kvartsfinal fem och att han längtade efter att få spela där. Att han är AIK:are från början gör väl inte saken sämre...

Och det är stort intresse överlag menar Hockeyligan som har skickat ut ett pressmeddelande om att det har varit rekordpublik på kvartsfinalerna.

Snittet på de totalt 24 kvartsfinaler som spelades landade på 7 615 personer per match, vilket är det bästa snittet sett till de tio senaste säsongerna. Totalt 17 187 personer fler har sett årets kvartsfinaler jämfört med förra året då det visserligen bara blev 22 kvartsfinaler.

Att två serier gick till sju har såklart bidragit till rekordsiffrorna men jag vågar nog påstå att Djurgårdens utsålda hus på först Hovet (kvart två och fyra) och sedan en gång i Globen (kvart fem) är en starkt bidragande faktor till ökningen.

Intressant är ju att jämför man Djurgårdens egna siffror med när det senast begav sig, säsongen 2007-2008 då DIF åkte ur i kvarten och förlorade mot Linköping med 4-1 i matcher så är det en rejäl ökning även här.

Då såg totalt 15 150 personer Djurgårdens två hemmamatcher, vilket gav ett snitt om 7 575 per match.

I år såg totalt 30038 personer DIFs tre hemmamatcher mot Brynäs, vilket ger ett snitt om 10 012 personer per match. Med tanke på att många spenderar pengar i kioskerna och att DIF nu har en bra deal där så är det sköna slantar som just nu rasslar in hos Djurgården som ju har ett antal gamla hål att stoppa i men som ändå borde få en bra vinst i slutet av säsongen.

Jag har inte hunnit pejla läget där, så att det blir vinst är mitt antagande, men gör man inte vinst en sån här säsong så gör man det aldrig så det tar jag för givet att de gör annars är det verkligen illa.

3 kommentarer:

daniel sa...

Nu är du lite & cyklar; DIF spelade bara en kvart i Globen (Kvartsfinal 5), kvartsfinal 2 & 4 spelades på Hovet så ditt snitt stämmer inte!

daniel sa...

eller förlåt, snittet kanske stämmer men inte faktan att DIF spelade 2 kvartar i Globen!

Marie Hallman sa...

Daniel: Snittet stämmer ju. Är hämtat från swehockey.se Men jag skrev fel på kvart fyra där! Tänkte fel, ska ändra det :) Bra att du sa till.