söndag 7 mars 2010

Gustaf Wesslau: " Vi tog udden av dem"


(Gustaf Wesslau höll sin andra nolla för säsongen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Det är inte ofta det räcker med ett mål för att vinna i ishockey men det var precis vad som hände uppe i Luleå där Djurgården tog tre pinnar i dag (lördag) när Gustaf Wesslau höll sin andra nolla för säsongen.

– Vi tog udden av dem, konstaterar Djurgårdsmålvakten.


Som säger så här om matchen där DIF stundtals spelade ut i ett blekt Luleå i inledningen av matchen även om norrbottningarna sedan vann skotten med 34-22.


– Ja, vi gjorde det bra. Vi gjorde en så dålig första mot Skellefteå senast så nu sa vi att vi skulle göra en bättre första period och det gjorde vi. Vi visste att de skulle komma ut hårt också, de är bra på det Luleå.


Men kom de ut så hårt då? Jag läste liverapporter i lokaltidningarna att de var rätt beiga, Luleå?

– Nja men det var för att vi stod upp bra. Vi fick dem att inte komma ut så hårt eftersom vi kom ut ännu hårdare. Vi tog udden av dem. Det var det som var meningen, ha, ha, säger Wesslau med ett skratt.


Det enda målet kom från Patrick Cehlins klubba och var enligt lokaltidningen NSD: ” en hög fladderpuck från ena tekningscirkeln mot Luleåkassen. Mattias Modig tog lyra med plocken, men tappade pucken bakom sig och fick se den glida i mål à la Tommy Salo i Salt Lake city-OS.”


Men Gustaf Wesslau såg det lite annorlunda från isen.


– De flesta ville väl få det till att det var en målvaktstavla. Men det var ett bra och lurigt skott av Patrick. Det kom lite från sidan. Det blir svårt när man (som Modig) är beredd på ett skott mitt på maten och så skjuter Cehlin på fladder. Det var otur för Modig. Han tog pucken så gick den över honom, alltså han tog den väl i plocken sedan studsade den väl i hjälmen och in. Det var nesligt för dem men bra för oss, he, he.


Om Mattias Modig hade det tungt i Luleåmålet så hade Gustaf Wesslau desto roligare i DIF-kassen.

Andra nollan för säsongen som sagt och det efter en brutal räddning som enligt folk på plats ”bara inte ska gå att göra”.


Niklas Olausson stod i ena tekningscirkeln och styrde pp. Han hade ett bra skott och var länge mittemellan skott och passning. Jag trodde väl på skott för jag var lite skymd, jag såg inte pucken men då passade han till (Pär) Arlbrandt som är rightare och fick den på bladet. Arlbrandt hade väl öppet mål och han fick bra höjd på skotten men jag kastade mig till andra stolpen och fick den på spaden och styrde upp den i luften och bort, berättar Wesslau.


Det låter helt galet?

– Jo, man gör väl inte en sån räddning så ofta, ha, ha. Det är väl en gång på hundra. Eller en på tio i varje fall, he, he.


Men jag förstod inte riktigt, måla en bild nu av hur det såg ut?!

– Nä men jag var väl knästående vid ena stolpen. Han (Olausson) passar rätt över. Jag kastar mig över målgården i luften och får pucken på klubbladet, förtydligar Wesslau.


Det är då man känner sig som en King eller?

– Ha, ha, ha, nä men det var skönt. Det hade kunnat bli en helt annan match om de hade gjort mål där. Sedan tar vi ledningen strax efter det så det blev väldigt matchavgörande. Det är kul att göra såna räddningar även om man vill ha de flesta skotten rakt i magen för att man är rätt placerad så kan det vara kul att göra en sån tokräddning ibland också, he, he.



Var du nervös sedan att 1-0 ledningen (9.50 in i andra) inte skulle räcka matchen ut?

– Nej, för det kändes jävligt bra hela tredje perioden. Vi spelade jävlig tajt och tog inga dumma utvisningar. Det var lugnt och fint och bra spelat av allihop, säger Gustaf Wesslau.


1-0 segern innebär att Djurgården ligger kvar på tredjeplatsen med lika antal poäng som Skellefteå men med betydligt bättre målskillnad då DIF har plus 27 mål och Skellefteå står på plus åtta.


– Det är ju jätteviktigt att vi ligger kvar där på tredje platsen. Och eftersom vi har så bra målskillnad så är det som en poäng till där som man kan räkna med. Då måste de ta en poäng till för att gå om oss.


Har ni snackat om att slåss för att behålla den där tredjeplatsen?

– Ja, efter att vi hade klarat slutspelet så har målet varit att komma så högt upp som möjligt, helst bland topp fyra, helt klart, avslutar Wesslau.


Jimmie Ölvestad klev av en bit in i matchen.

Djurgårdsmålvakten hade inte full koll på vad som hände mer än att Ölvestad fick någon knuff på en spelare som låg på isen och på något sätt flög in i den här andra spelare på ett minst sagt oskönt sätt.


Det finns uppgifter om att Ölvestad lindade ett knä efter matchen men jag har inte hunnit kolla det än utan får ta en koll på söndag.


Jag hade ändå tänkt kolla läget runt Zigomanis och Ragnarsson också men fick inte tag på rätt så jag får återkomma med det under söndagen.

3 kommentarer:

O´boymannen sa...

Hej Marie (sveriges bästa journalist)!

Kan du få fram mer om Zigomanis? Och självklart om Ölvestad. Hoppas dom är tillbaka till slutspelet

Stefan sa...

Strålande bra Wesslan..

Marie Hallman sa...

Hej Oboymannen. Kolla inlägget ovanför. Är inte jättemycket men lite i alla fall. Ska lyssna runt lite mer och återkommer om jag får mer besked senare.

Stefan: Ja, visst är det kul att DIF har två bra målisar nu!