lördag 27 mars 2010

Daniel Bång: " Vi kommer absolut inte att ge oss"

Tredje raka förlusten och bara fyra poäng efter fyra omgångar.
Nu är det uppförsbacke så det räcker och blir över för AIK.
– Ja, men det är bara att fortsätta jobba på. Än finns chansen och vi kommer absolut inte att ge oss. Inte på långa vägar, säger Daniel Bång.

AIK började starkt, tog ledningen 4.55 in i andra men räckte inte hela vägen. Leksand kom tillbaka och vann efter att Jesper Ollas vallat in segerpucken (2-1) via baken på AIK-målvakten Fredrik Holmgren.

– Jag tycker att vi hade övertaget i början men … matchen är fortfarande öppen i stort sett hela tiden. Sedan får vi lägen i pp men får inte dit pucken, säger AIK-forwarden.

Han var en av flera som fick fina lägen en bit in i mittperioden då Leksandsforwarden Pelle Prestberg drog på sig två plus två minuter i utvisningsbåset. För Bångs del var det öppet mål:

– Ja, jag fick ett läge. Det var en retur på mål, jag skulle precis kötta in den när de slog på klubban så att pucken smet utanför, berättar Daniel Bång besviket.

Med bara fyra poäng i bagaget och med seger för Leksand och Rögle är läget prekärt. AIK ligger näst sist, men helt kört är det inte då det bara är två poäng upp till fyran Almtuna och trean Leksand och tre poäng upp till Rögle som nu har den andra elitserieplatsen samtidigt som det återstår sex omgångar att spela.

– Det är småtungt det är det, vi har haft en del otur och det har varit en del tillfälligheter som avgör. Men vi har världens chans fortfarande. Det är bara gnugga på och ha tålamod. Vi har ju varit med i de här matcherna som vi har torskat. Vi har bara inte pucken.

Känner du det ärligt in i hjärtat att det fortfarande finns en chans?
– Ja för fan. Tar vi Almtuna i de två matcher som kommer nu, då är vi där. Då hänger vi med där fast vi har torskat tre matcher. Det är bara se ljust på det och fortsätta kriga.

Är det så lätt det? Nu säger experterna redan att ni är körda och att det står mellan Leksand och Rögle?
– Ja men det är bara att strunta i det. Vi vet i det här laget att så länge som chansen finns så kommer vi kriga om den.

Hur störda var ni inför den här matchen av läktarbråket i torsdags?
– Det är klart att det är tråkigt, det som händer. Men det stör inte oss när vi är på isen, vi har fokus på vårat jobb.

Och där väntar just nu Almtuna hemma på måndag. Sedan vänder serien och lagen möts återigen men nu i Uppsala på fredag i kommande vecka.
AIK har haft svårt för Almtuna, speciellt borta:

– Det är ett skickligt lag. De har tekniska spelare och ger man dem lite space så är de jävligt skickliga och kan göra en gubbe och hänga dit dem. Det gäller bara att ligga på dem stenhårt och spela vårat spel.

Mot SSK i dag lördag, låg de på hårt och checkade hela tiden. Var ”in your face” hela tiden?
– Jo men det är ju lite deras gameplan, det är bara ligga tätt på dem också.

Mot SSK och Rögle tycker jag att ni såg lite … inte slarviga men lite stressade ut. Eller mer som att spelet inte funkade lika gediget som det har gjort tidigare i vinter?
– Nja, stressad jag vet inte. Jag personligen blir bara extra taggad när vi möter elitserielag. Men de är lite skickligare än allsvenska lag, då syns de fel man gör kanske mer. Ger man de ett läge så smäller det direkt. Det märks kanske att hela deras lag är mer spelskickliga men annars är det inte så stor skillnad tycker jag. Vi var det bättre laget matcherna igenom mot både SSK och Rögle men där var det små tillfälligheter som avgjorde till vår nackdel.

Inga kommentarer: