fredag 12 mars 2010

Mats Kilström: "Man ska ändå spela mot alla lag, då är spelordningen inte så viktig"

Spelschemat för kvalserien är alltså klart och så här säger SSK:s sportchef Mats Kilström apropå det:


– Vår åsikt är att spelschemat, hur det ligger spelar mindre roll, man ska ju ändå spela mot alla lag och då är spelordningen inte så viktig.


Men ni får ju en tuff start med Rögle, AIK, Leksand? Hade det inte varit bättre att få starta med till exempel Växjö och play off laget?

– Nä men är det så mycket lättare matcher då menar du? Det är ju nya matcher hela tiden. Och det blir ju farligt om an går in med tankar att det och det laget är lättare motstånd för att de kanske sett sunkiga ut under någon match i serien. Vi ska ändå möta alla lag två gånger så vårt fokus är på att göra bra matcher inte på i vilken ordning vi spelar.


När jag ändå har dig på tråden undrar jag om ni för diskussioner med Peter Popovic och Peter Larsson om att använda det optionsår som finns och förlänga deras kontrakt?

– Där har vi sagt att vi väntar med beslut tills vi har spelat färdigt. Givetvis för vi en diskussion och vi är ett väldigt tajt gäng men just nu är fokus på kvalserien.


Kommer resultatet i kvalserien att avgöra om de blir kvar eller inte?

– Kommer och kommer, vi är flera parter i det här och det är klart att utfallet av en kvalserie kan vara EN parameter av flera.


Så om SSK åker ur så åker även tränarna?

– Nej det har jag inte sagt. Det är ett påstående jag inte alls stödjer. Utan det är en diskussion vi tar sedan.

5 kommentarer:

Meckie sa...

Här låter det som att Växjö underskattas rejält,från Maries sida

Jag för min del ,tror att det är laget som kommer att utmana ES-lagen bäst.
Mitt tips för KS.

1.SSK
2.RBK
3.Växjö
4.LIF
5.AIK
6.........

Beträffande Popovic,HOPPAS jag verkligen att de låter honom vara kvar även om det blir AS.
Han har infört ett mer positivt spelande SSK ,sedan att materialt inte riktigt har hållit är ju inte hans fel.

Popovic som tränare på längre sikt ,kommer att gynna SSK rejält i framtiden.

Marie Hallman sa...

Meckie: Nja, underskattas vet jag inte, jag tror de kan vara en finne i röven på alla lag här. Däremot tror jag att playofflaget, vare sig det blir Malmö eller Almtuna kommer få det svårast helt enkelt för att det är det sämsta av de sex lagen. Som jag ser det ;)

Tack för tipset dock! Och kom in med tips ni andra också!!! Jag ska lägga ut mitt i veckan som kommer men ös på mer era redan nu!

Håller med dig Meckie om Popovic. Han och Larsson har fört in roligare spel och en positiv attityd i SSK. Så de bör vara kvar.

Stefan sa...

Skulle gärna en dag se 16 lag i elitserien. Anser att många av lagen i superallsvenskan är bra nog att spela i elitserien.

Tanken är då att dom 8 första går till slutspel. 6 i kvalspel mot allsvenska lag och dom två sista åker ur direkt.

Larry sa...

Meckie: Pajastips

Så här slutar kvalserien
1 AIK
2 Rögle
3 SSK
4 Leksand
5 Växjö
6 Almtuna

Gnaget har överlägset bäste keepern av samtliga lag och det kommer i slutändan vara det som är mest betydelsefullt. Det är ju i slutspel och såna här matchserier som det är betydelsefullt. Gnaget var en poäng från elitserien förra säsongen och gör inte om det misstaget igen. SSK har för dålig målvakt och saknar duktiga målgörare för att hålla sig kvar.
Som vanligt viker Leksand ned sig när det gäller som mest och får inrikta sig på återtåg nummer 458 nästa säsong genom att KÖPA ytterligare tio avdankade lirare som hade sin storhetstid under tidigt 90-tal. Växjö och Almtuna har för svaga trupper och för orutinerade tränare när det kommer till såna här sammanhang. Rögle grejar andraplatsen genom ett fint hemmastöd och har på papperet det allra bästa laget men sämre målvakt än AIK.

Marie Hallman sa...

Stefan: Jag hoppas ju att det någon gång åtminstone ska bli 14 mendet kommer det aldrig att bli. De där uppe vill inte släppa in de där nere.

Larry: Tack för tipset! Håller med om målvakternas betydelse men SSKs nye keeper Riku Helenius är klart bättre än Rögles och Leksands målvakter. Så ska man gå på det så blir det ju AIK och SSK i såfall. Men det är ju tyvärr annat som spelar in också, känns nästintill omöjligt att tippa detta!