onsdag 31 mars 2010

Koll på andra sidan pölen... lite blandad vecka för Danne


(Först vinst, sedan tung strafförlust för Danne Larsson i helgen som gick. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Blir bara koll på Danne Larssons matcher den här veckan med, eftersom Jhonas Enroth fortfarande rehabar sin ledbandsskada på vristen, eller high ankle sprain som det tydligen hette.

Jag kollade läget med Jhonas för några dagar sedan då sa han att han var på bättringsvägen och hoppades kunna vara tillbaka i målet om "typ två veckor" vilket väl nu blir en och en halv då vi hördes av i onsdags. Han hoppade på kryckor fortfarande och hade fortfarande lite problem med foten.

Lite plåster på såren är väl att Portland fortsätter plocka poäng så det ser ut att bli slutspel coh då borde svensken vara tillbaka.

För Danne Larsson har det varit lite blandat.
Han var med och tog en 3-2 seger borta mot Milwaukee i torsdags. Tog 26 av 28. Båda målen var i pp för Milwaukee, ett kom i andra, ett i tredje.

Griffins alternerar en del med sina målvakter så på fredagen vaktade Danne båset när Griffins åter mötte Milwaukee men nu hemma och vann med 6-3.

På lördagen blev det förlust, mot Texas hemma med 4-5 efter straffar. Danne tog 16 av 20 skott under speltiden och fick således se fyra mål gå in varav tre var styrningar. Han släppte sedan in tre av fyra straffmål i straffläggningen samtidigt som hans utespelare inte gjorde ett enda.

- Det är den värsta förlusten man kan ta som målvakt för det är bara en kamp mellan dit och straffskytten hela tiden. Men det är en del av spelet, man får gilla läget, säger Danne Larsson till mlive.com

Griffins som verkade helt körda på en slutspelsplats för en månad sedan har trots allt ryckt upp sig och den one and only poängen från Texas matchen kan ändå bli värdefull för Griffins som jagar slutspelsplats och hade när det här skrevs nio poäng upp till den sista slutspelsplatsen i north division med sju matcher kvar att spela.

Noterbart apropå ex Djurgårdare är att Robin Figren, gjorde sitt tredje mål för säsongen i lördags då hans Bridgeport vann med 4-2 över Lowell Devils.

copyright:www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: