måndag 15 mars 2010

Koll på andra sidan pölen... ny nolla och sedan skada.


(Jhonas Enroth höll sin femte nolla, dagen efter fick han hjälpas av isen. FOTO:www.hockeymedmariehallman.se)


Det blev både glädje och depp för Jhonas Enroth i helgen.


Han höll nollan, den femte för säsongen i fredags då Portland vann med 4-0 hemma mot Manchester.

Jhonas räddade således samtliga 29 skott och blev second star i matchen.


Nollan är hans totalt åttonde i AHL:s grundserie och nionde om man räknar med Calder Cup förra säsongen.

Om fredagen var kul så blev lördagen jobbig då Jhonas var tvungen att kliva av efter 5.21 av matchen mot Binghampton hemma med skada. Reserven som klev in, J-P Lamoureux släppte dessutom in sex kassar så det var dubbel bedrövelse.


Jhonas fanns inte ens med som back up på söndagen så något mindre kul har alltså hänt. Finns uppgifter på webben om kryckor och någon typ av gips. Jag ska se om jag får tag på honom så får jag antingen uppdatera här eller göra nytt inlägg om det senare.


Men det är ju astrist om det är något allvarligt då Jhonas spelat riktigt, riktigt bra i vinter och ligger på åttonde plats i målvaktsligan med 28 vinster, 18 förluster och en förlust på straffar på 48 matcher. Räddningsprocenten är 91,90 och GAA 2,37.


Jag missade att uppdatera veckan innan den här som gått men där blev det 3-4 förlust borta mot Syracuse lördagen den 6 mars. En match där Jhonas blev utbytt för ovanlighetens skulle efter två perioder då han tagit 14 av 18 skott.


Söndagen 7 mars blev det också torsk 2-3 mot Rochester hemma.

Sedan kom alltså matcherna senast som ni kan läsa om är ovan med ny nolla och skada.


För Danne Larssons del blev vinst i helgens båda matcher för svensken.


Först 3-2 mot Hamilton borta i fredags där Danne tog 32 av 34 skott. De två som gick in kom i tredje perioden

.

På söndagen blev det ny 3-2 vinst men nu mot Rochester borta. Den här gången tog Danne 28 av 30 skott.


Veckan före var också helt okej med först en 4-1 vinst mot Manitoba Moose hemma fredagen den 5 mars. Danne tog 23 av 24 skott och det enda baklängesmålet kom i slutet av andra.

Lördag 6 mars blev det förvisso förlust på övertid med 1-2 men ändå en bra match av Ex-Djurgårdaren som tog 24 av 26 skott och blev third star i matchen.

copyright:www.hockeymedmariehallman.se

2 kommentarer:

Janne "X-et" Erixon sa...

När man såg hur bra Daniel Larsson var i DIF '06-'08 var man ju helt säker på en briljant karriär.
Klart Detroit/Grand Rapids är ett otroligt tufft lag att slå sig in i... men! Nu är det ju uppenbart att Detroit satsar på Jimmy Howard efter Osgood. Dags och söka sig vidare.
Han är 24 år nu och ska breaket komma är det nog dags snart. Inte orkar man 3-4 säsonger i AHL när det finns fina kontrakt att hämta i Europa/KHL.


En toppkille på alla sätt och man unnar honom all lycka och framgång.

Marie Hallman sa...

Janne: Det gick ju väldigt bra förra året, i år har det gått lite mer upp och ner men de har ju ett lag som ena stunden har fullt med bra spelare och nästa är dränerade på de bästa som plockas upp till Detroit så det är tufft värre att få någon kontinuitet där.
HAr för mig att han har en säsong kvar på kontraktet, och har han det så kör han säkert ut det. Men jag håller med dig om det sista där också, en toppenkille som jag unnar all framgång.