tisdag 9 mars 2010

Inget Champions Hockey League nästa säsong heller

Det blir inget Champions Hockey League nästkommande säsong heller.

Det står klart nu, sedan förhandlingarna mellan Internationella Ishockeyförbundet (IIHF), Infront och de nationella ligorna och klubbarna är körda i botten:

– Ja det är helt kört, för nästa år ja, konstaterar Peter Gudmundson som är general manager i organisationen Hockey Europé.


Och andledningen till det stavas först och främst pengar och avtalstid:


– Vi stod för lång ifrån varandra när det gällde bindningstid. IIHF och Infront vill att ligorna och klubbarna skulle förbinda sig för det här i väldigt många år. Först tre plus sex år men det kunde ha blivit tvåsiffrigt i praktiken eftersom det fanns ytterligare saker för dem som ville kliva av senare, säger Gudmundson.


Varför vill ni inte binda er?

– Ett argument var ju att när man gick in i det här nu så var prispengarna och de ekonomiska villkoren… det var inte lika mycket pengar nu som förra gången och även om det här hade en viss tillväxt så fanns det en skepsis hos ganska många ligor och klubbar att binda upp sig så länge om det ekonomiska utfallet inte skulle förbättras väsentligt.


– En annan del i det är ju, att även om vi tycker att Champions Hockey League skulle vara ett utmärkt komplement till de nationella ligorna nu så vet ju ingen hur det ser ut om en 10-11-12 år. Då kanske man vill utveckla hockeyn i en annan riktning och då skulle vi sitta fast i avtal som skulle göra det svårt att ta sig ur det, säger Gudmundson.


Så även om målet var att dra igång CHL igen så blir det inget nästa säsong, utan då kommer det enbart spelas klubbhockey i de nationella ligor som finns.


Hockey Europe har, enligt Gudmundson, inte någon som helst koppling till den HUB-utredning som tittar på hur den svenska klubbhockeyn ska ta sig ut till kollegorna i Europa.

Men visst funderar även Hockey Europe på en annan hockeyscen i framtiden:


– Hur det kommer att se ut framöver vet jag inte men det är ju det många tittar på nu. Jag vill inte gå händelserna i förväg och säga hur det blir mer än att jag tror att klubbhockeyn kommer att utvecklas internationellt. Det kommer spelas mer internationell klubbhockey i framtiden än i det görs i dag, säger Gudmundson.

Inga kommentarer: