onsdag 24 mars 2010

Matchrapport kvartsfinal fyra- uppdaterad

Även i dag fullsatt och rött på hela Hovet utom i Brynäsfansens tårtbit där det är mer åt det svarta hållet.
Jag kör som senast på Hovet det vill säga hela periode ett och två och en dryg kvart av tredje så får jag komplettera med det som är efter sedan, blir omöjligt att ta sig ner annars.
Kommer så klart DIF snack efteråt. Kommer lite bilder från mig och Daniel Pettersson/järnkaminerna också.


Kvartsfinal fyra
Djurgården - Brynäs 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Plats: Hovet.
Publik: 8 094 fullsatt och rödklätt
Domare: Sören Persson och Morgan Johansson.
Matchen: MMMM +

Kvällens....

.... färg: Återigen rött, rött, rött. Hovet är ännu en gång röda havet utom Brynästårtbiten där man faktiskt fick till ett litet tifo med svart gult och brunt. Kul att de bjuder upp i det röda havet tycker jag.

... målvakter: Gustaf Wesslau fick inte oväntat nytt förtroende i Djurgårdsmålet efter nollan senast. Brynäs hade lämnat underbodyskadade Jacob Markström hemma och tagit med sig Eddie Läck som spelade och hade Alexander Sahlin, född 1991 med som back up i båset.


( Foto Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

... krock: Djurgårdsbacken Marcus Ragnarsson och Brynäsforwarden Sebastian Lauritzen körde ihop nere vid Djurgårdsmålet. Båda drog på ändan, Lauritzen fick näsblod och enligt Brynästränaren även hjärnskakning. Ragnarsson två minuter för roughing vilket utlöst stora protester både i DIFs bås och på läktaren då smällen mer såg ut som en krock än en tackling.

... passning: 1-0 Christian Eklund (Timmy Pettersson): Enorm glädje från målskytten Christian Eklund efter målet, då han åkte ner till plexit och hoppade upp mot DIF klacken bakom Brynäsmålet. Snyggt var det också. En öppnande passning rätt på bladet från långsidan av Timmy Pettersson som gav "Fimpen" friläge. Djurgårdsforwarden ångade på helt fri ner mot Läck och lyfte iskallt in kvällens första mål, rätt upp i högerkrysset, 11.17 in i första perioden.


( Foto Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

... öppet mål: Matchklockan stod på 14.35 i första när Jimmie Ölvestad fick helt öppet mål och en fin framspelning framför Eddie Läck, men pucken kom på skridskon och Ölvestad fick inte riktigt ordning på prylarna förrän ögonblicket var förbi.


... slutspelsstämning: Klart hetare på isen idag än senast i Gävle. Mycket snack, knuffar och tacklingar som fullföljs och ibland lite till. Kanske blir även Brynäs lite mer på tå med den här inramningen?


( Foto Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


...snabbanalys av första: 13-11 i skott till Djurgården men det kändes som att Djurgården hade mer puckinnehav och ett större övertag än skotten visar. Men... bara ett mål "trots" reserven Läck i Brynäskassen. Gävlelaget spelar med klart större energi i dag än senast i Gävle, men just nu ändå lite fördel DIF.

... full fart framåt: Nichlas Falk kände sig spelsugen efter periodpausen, Falk, för kvällen center satte full fart på första nedsläppet i mittperioden och fick på ett skott efter sju sekunder på Läck i Brynäskassen.

... Brynäspress: Gästerna fick ett tidigt pp i andra och fick till en bra pp-press som även höll i sig i flera minuter efter det mot Gustaf Wesslau som stod i vägen för allt. Rutinerade Ove Molin och Andreas Dackell var bara två av alla Brynässpelare som sköt men inte fick håll på Djurgårdsmålvakten och suckade frustrerat.

... vurpa: Gustaf Wesslau körde ihop Djurgårdsbacken Marcus Ragnarsson bakom målet. Kunde ha slutat med mål i baken men Djurgårdsmålvakten hade lite tur där att medspelare fick upp pucken i banan i stället.


( Foto Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

... dubbel: 2-0 Christian Eklund (Nichlas Falk): "Fimpen" har inte gjort ett mål sedan i oktober (då han för övrigt gjorde mål i fyra matcher) men nu så är han igång. Andra målet för kvällen kom 13.02 i andra perioden efter att Nichlas Falk dribblat runt i Brynäsförsvaret och lämnat över pucken till Eklund som klippte in 2-0.

... reducering: 2-1 Juuso Hietanen (Emil Sandin): Djurgården hann knappt jubla klart så kom Brynäs reducering till 2-1. Det kom 55 sekunder efter Djurgårdens 2-0 mål genom Juuso Hietanen som stod vid ena stolpen och styrde in ett skott som Emil Sandin skickade in mot slottet.

... snabbanalys av andra perioden: Brynäs var hetast och parkerade långa stunder i Djurgårdszonen och vann skotten med 13-9 . Eller som Mathias Tjärnqvist sa här i pausintervjun på Hovet " I andra vete fan vad vi gör, vi måste vila upp oss och komma ut som ett nytt lag i tredje". Djurgården har dock fortfarande ledningen tack vare tvåmålsskytten Christian Fimpen Eklund.



( Foto Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

... stolpskott: Tim Eriksson var ganska ren och fick på en fint skott... som gick klockrent i stolpen, efter 2.29 i tredje. DIF kunde ha kopplat ett litet grepp där. Fortfarande 2-1 visserligen men helt säkert känns det då inte för DIF:s del.

...mest ojämna: Domarnivån fortsätter att förbrylla. Crosscheck i ryggen. Ingen åtgärd. Boarding. Nej då ingen utvisning. Någon random småpet med klubban? Jajamen. Två minuter på botbänken. Det är helt obegripligt hur flummig den så kallade nivån får vara. Hur svårt kan det vara att hålla en linje?!

... mjölksyra: Brynästalangen Calle Järnkrok fick ett jättefriläge, men hade stumma, stumma ben, pinnade på framåt men kombinationen betongbuggar och en fin räddning av Wesslau gjorde att det inte blev mål.


( Foto Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

... nervpärs: Djurgården fick powerplay med 2.45 kvar av ordinarie tid. Men något pp-spel blev det inte, tvärtom låg Brynäs på som bålgetingar i Djurgårdszonen, lyckades pressa fram ett pp åt sig själva i stället, tog ut målvakten och låg på som dårar mot Wesslau. Som lyckades hålla tätt med hjälp av utespelarna. Var många i publiken som fick något halv hjärtstillestånd ett tag.

6 kommentarer:

Unknown sa...

det var ragge som krockade med wesslan bakom mål.. turligt nog blev det ju inte mål!

Marie Hallman sa...

erika: Tack! ska uppdatera det sedan. ja det var tur där.

Stefan sa...

Denna match var inte bra för nerverna. Hjärtat i halsgropen vid flera tillfällen. DIF måste höja sig flera klasser om dom tänkt vinna på fredag.

K sa...

Tack för en nyanserad bild av Ragnarssons "överfall" på Lauritzen. Något som Aftonbladet och Expressen sällan klarar av att leverera! Tack Marie!

Marie Hallman sa...

Stefan: Helt sjukt att det blir sådär på slutet -igen. Jag tror DIF tar fredagsmatchen också men man måste höja sig om det ska gå bra i semin, tror inte man har råd att bjuda in det andra laget på det här sättet.

Marie Hallman sa...

K: Tack du. Jag satt ju i hallen och skrev som jag såg det. Jag vet inte hur de har resonerat riktigt men det är väl så att man ser olika på saker.
Tack för att du läser också :D