måndag 29 mars 2010

Daniel Bång: "Det brukar bli bäst när man blundar och skjuter"


(Daniel Bång fick fart på målskyttet. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Det har studsat än hit än dit i kvalserien.

Mot Almtuna hade Daniel Bång äntligen studsarna med sig:

– Det var väl dags att göra mål i dag då, säger AIK-forwarden.


Han gjorde 14 mål och 17 assist i grundserien men i kvalserien stod det inför måndagskvällens match mot Almtuna bara nollor i mål och poängprotokollet för Daniel Bång.

Som nu slog till med två mål och var nära ett hattrick:


– Jag gjorde en helt okej match men hela vår kedja var bra idag så… då är det lättare. Men det var riktigt skönt (att få göra mål igen). Jag har ju haft lägen men inte lyckats, har missat på mållinjen, haft någon vid öppet mål så. Det är lätt att det blir en grej som sätter sig lite i skallen så och då är det skönt att det lossnar.


Berätta om målen?

– Det första (2-0) var ett litet turmål. Jag vet faktiskt inte hur jag gör för att få in pucken men det var väl en styrning... eller något så den ger jag till (Jonas) Liwing, säger Bång som hade en Almtuna back på insidan om sig men ändå tog sig förbi och satte 3-0 till AIK i mitten av tredje.


– Ja jag är ju ganska stark, ha ,ha. Nä men jag kom i bra fart och försökte bara slänga in pucken i mål, sedan gick den mellan benen på honom. Det brukar bli bäst när man blundar och skjuter he, he .Ibland lossnar det bara…


Och lossnade gjorde det för hela det svartgula laget som spelade samlat, distinkt och med stor pondus mot gästande Almtuna.


– Vi sa innan att vi skulle gå ut hårt och det gjorde vi. Vi ligger på dem, ger dem ingen tid och gör en bra match


Jag tycker ni spelade mer bestämt nu än i de fyra första kvalseriematcherna?

– Ja det kanske är så och vi har gjort bra matcher innan så vi har sagt att har vi bara tålamod att ligga på och kämpa så släpper det. Idag tycker jag vi spelar bra i första, i andra släpper vi in dem lite, därför sa vi inför tredje att vi inte skulle släppa in dem igen och så blev det.


Lite känns det ju som att spänningen släpper och att ni spelar bättre nu när ni ligger lite sämre till i tabellen och kan slå ur underläge igen?

– Ja kanske är det så att vi spelar bättre när vi får slå ur underläge och nu gör vi det, det var lite samma förra året


Då hann ni inte i kapp?

– Nej men nu är det ännu tajtare i serien, och vi har häng på andraplatsen. Jag tycker det är helt öppet nu så det är bara att ta varje match för vad den är och spela på. Kvalserien är ju tajt, det är tillfälligheter som avgör. Idag gör vi det här extra jobbet som vi inte har gjort innan.


Varför har ni inte spelat så här i de fyra första matcherna?

– Jag vet inte varför men det har varit jättesvårt att vinna. Sedan har vi mött SSK och Rögle, de är snäppet vassare än de andra lagen fast jag tycker att vi har gjort bra matcher då med. Det är mest tillfälligheter som gjort att det blivit som det har blivit tycker jag.


AIK har nu häng på andraplatsen och är trea, tre poäng efter Rögle med en poäng ner till jagande Leksand och Almtuna. Det enda lag som är avsågat är Växjö som bara skrapat ihop en poäng.

På fredag vänder serien, då väntar Almtuna borta för Gnaget. Just där, i Gränby islada, har AIK haft stora problem mot Uppsalalaget:


– Almtuna är ett bra lag, som vi har haft problem med i serien, så det gäller att vi gör en ännu bättre match på fredag, säger Daniel Bång och avslutar:


– Spelar vi som i dag så kontrollerar vi dem (Almtuna) bra, vi ligger på dem hårt hela tiden, lite som de brukar spela mot andra lag. Det är bara att köra på så.

2 kommentarer:

Hans sa...

Bång var grym idag men jag håller inte med om att AIK skulle ha spelat bättre idag(igår) än tidigare. Tycker de har hållit spelet uppe riktigt bra i ganska många perioder i årets kvalserie och borde t.ex. haft en hel drös fler poäng med sig efter de tre senaste uddamålsförlusterna - det är bara det där förbaskade studsarna som inte varit med oss. Hoppas att det har vänt nu och att vi kan ha lite medflyt i avslutningen istället!!

Marie Hallman sa...

Hans: Då tycker vi lite olika där. Jag tycker i o f s att spelet varit okej men det där lilla extra tajta, bestämda mer lagmaskinsaktiga har jag saknat. Men som sagt, man kan se olika på det så klart, kul att höra dina tankar också, det uppskattar jag. mer sånt! :D