tisdag 23 mars 2010

Gustaf Wesslau: " Vi ska fortsätta mala, mala, mala. Trötta och möra ut dem."


(Wesslau, glad över nolla och tre poäng men långt i från nöjd. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Jacob Markström fick ta emot Honken Trophy, priset till elitseriens bäste målvakt – före matchen.

Men det var Gustaf Wesslau som höll nollan och stod som segrare efter.

– Det var trevligt. Synd att jag inte höll nollan i förra matchen bara, säger Djurgårdsmålvakten.


Då släppte han in två mål, ett i andra perioden och ett i förlängningen.


I tredje kvartsfinalen var det inget snack vilken av målvakten som gjorde bäst match, även om Jacob Markström bjöd på några riktigt svettiga räddningar innan han byttes ut, enligt Brynäsledningen av skadesäkerhetsskäl, ut mot Eddie Läck inför tredje perioden.


Men det var inte bara Brynäskeepern som var i behov av vila. Hela Gävlelaget såg rejält stukat och överkört ut i tredje:


– Anfallet var vårt bästa försvar idag, vi hade puck jävligt mycket. Spelet var bra som helhet. Vi trummar på bara. Vi låg på och cirklade runt deras mål, de såg lite trötta ut efter första så vi fortsatta mala. Det är vår strategi att mala. Det var det som var anledningen till att vi nollade dem. Vi tröttar ut dem så att de inte orkar anfalla hela vägen.


Hade det blivit annorlunda om Brynäs hade fått in ett mål i första eller andra?

– Ja det var klart att det blir en jävla boost för dem om de får ett mål. Men det gör dem inte, konstaterar Gustaf Wesslau.



(Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)



Och trots att det gick ända till förlängning i lördags och nu blev hela 4-0 till Djurgården så tycker inte Djurgårdsmålvakten att hans lag spelade så värst annorlunda i dag (måndag) jämför med i lördags:


– Nä vi har ju vår strategi och vi ska fortsätta ha tålamod och bara mala, mala, mala och fullfölja på deras spelare, och möra och trötta ut dem. Vi har bra ett bra spel som vi har kört hela säsongen, det har varit vägvinnande hittills så de är det bara fortsätta med det.


Men några saker gjorde ni väl bättre i dag än senast? Eftersom ni nollar Brynäs menar jag?

– Nja, jo, vi fick in några puckar i slottet. Kyle (Klubertanz) fick sätta dit en puck (2-0) och (Nichlas) Falk (3-0) fick sätta dit en. Och förra gången fick vi inte sätta puckarna, nu tröttade vi ut deras backar så att de inte orkade hänga med i vårat markeringsspel och våran checking. Vi ska fortsätta så - bara mala på, de har kort om folk på backsidan. Det tröttar ut dem.


Kyles och Falks mål var nästan identiska, en spelare står snett bakom målet och matar in en puck i slottet samtidigt som det störtar en Djurgårdare in framför mål och klappar till pucken som sitter hårt i krysset. Det var två såna Djurgårdsmål i första i Gävle också. Men det är ingen taktik utan en slump


– Ja, det är ju bra lägen det där, i allmänhet. Det är inget som är särskilt för att vi spelar mot Brynäs, säger Wesslau.


(Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

Som var modest glad över nollan. Det var inget större klang och jubel trots att det var hans tredje för säsongen och den fjärde nollan i Djurgården totalt i karriären.


– Visst, en nolla tackar man inte nej till, det var bra för laget och för självförtroendet. Det är ju gott så men om man jublar och är glad efter att ha vunnit tredje kvartsfinalmatchen så är man fel ute, säger Wesslau och tillägger ännu en gång att:


– Hålla nollan är ju alltid roligt men det hade varit bättre om jag hade hållit den senast istället, avslutar Wesslau.


En liten kul notering här är att precis när Wesslau säger det här om att han borde ha hållit nollan i lördags så får han medhåll av Djurgårdstränaren Hardy Nilsson som råkar stå bredvid och – skämtsamt, med en stor glimt i ögat – raskt flikar in att:


– Ja, precis i den här matchen behövdes det ju inte. Det gjorde det däremot i förra, he, he.

Hög i tak där i Djurgårdslägret som ni märker.

5 kommentarer:

Jimmie sa...

Man kan inte hålla nollan utna att få hjälp av laget, där har vi skillnaden mellan DIF och Brynäs i dag. DIF stod upp för Wesslau till skillnad mot the huvudlösa hönsen på andra sidan :P

Grymt skönt med seger efter förlusten hemma.

Avgörande på fredag i en fullsatt golfboll? ja tack!

Anonym sa...

. Är jag ensam om att tycka att brynäs får åka/slå på Wesslau hur mycket de vill, medans vi inte får peta på markström.

krossa brynäs

/DJJJJJJJJUUUUUUUUUUUUU

Anonym sa...

Anonym, nej det är du inte.
Tror det var i tredje som Gustaf blockerar pucken 0.5-1 sekund senare kommer nån geflespelare och slashar honom över plocken, visserligen plockades han ner av Printz, men hade DIF gjort samma grej så hade det blivit.

Danielsson 2+2 Slashing
Printz 2+2 Roughing
Eklund 2+2 Roughing
Granström 2+2 roughing

Och spel 5-3 brynäs.

Krugers utvisning för charhing mot Markström är ju också rolig, seriöst. Killen skulle kunna stå och täcka pucken bakom mål om dom tar ledningen, DIF spelarna får ju inte toucha honom så dom skulle inte kunna ta sig förbi.

Olle Qvennerstedt sa...

Marie

Vilken fantastisk täckning du har av matchen i Gävle.
I text, bild och variation.
Totalkoll.
Tack!

Olle Q

Marie Hallman sa...

Jimmie: Jo det håller jag med om. Ska bli väldigt intressant att se publiktillströmningen på fredag, var det rätt eller fel med storbollen? Måste ju vara nästan fullsatt för att inte ljudet ska försvinna ut i tomma intet. Bra utmaning för fansen där...

Anonym 1 och 2: Håller med er delvis där, inte helt men tendenser åt det hållet fanns det ju.

Olle: Tack du det värmer. Jag ska passa på och plussa för Daniel Pettersson/järnkaminerna också som på egen bekostnad åkte upp och fotade själva matchen och som låter mig som inte heller tjänar pengar på sajten att få använda spelbilderna gratis. Är väldigt tacksam för det.