söndag 7 mars 2010

Peter Popovic: "Jag har inte sagt åt någon att märka någon"


(SSK-tränaren Peter Popovic. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Det blev full kalabalik i Templet i dag (lördag) när stort slagsmål utbröt mellan SSK och Skellefteå.

Det blev en lite konstig presskonferens efter matchen också där de båda tränarna först var väldigt diplomatiska och det sedan hettade till när Popovic plösligt tog upp den ordväxling som de båda hade haft under matchen från varsitt bås.


SSK-tränaren höll sig dock inledningsvis till lagets insats.


– Vi är med delvis i första men så fort vi hamnar i underläge så försvinner all energi. Vi hade gått igenom punkter inför matchen, att det här vill vi se och jobba extra med, vi ville se yrkesstolthet och professionalism men det blev precis tvärtom, säger Popovic och fortsätter.


– Det rinner iväg lite på slutet (målmässigt) men det blir så när man inte får ihop folk till femmorna, det var någon forward som fick bli back och så vidare och sista blev till sist en enda lång pina. Men vi får rycka upp oss, samla ihop oss och ta de här tre matcherna som är kvar för att försöka få ihop grejerna


Vad säger ni om utvisningarna som blir efter slagsmålet?

– Hos oss blev det någon gubbe fel eller två. Det var några som var aktiva som blev kvar medan några som inte var det fick kliva av. Men jag såg inte hur det började, det var så rörigt, säger Popovic och fortsätter:


– Jag tror att några av mina killar som åkte ut på isen gör det för att jämna ut antalet spelare som är på isen. De hoppade ut på isen för att Skellefteåspelarna gör det, för att de inte skulle bli för många. Jag har svårt att tro att Daniel Josefsson (som fick match och gamepenalty) skulle åka ut för att slåss.


När Popovic sagt detta tar han plötsligt själv upp ordväxlingen i båset och vänder sig till Skellefteåtränaren Hans Särkijärvi:


– Jag är fundersam över en sak som hände. Det blev ordväxling i båsen mellan oss och jag vill betona att jag inte har beordrat någonting eller sagt åt någon att märka någon. Vill du ha något sagt så kan du väl komma över till min sida så löser vi det själva istället?!


Men menar du, Särkijärvi att någon i SSK:s bås ger order om att Lindberg ska märkas? (frågade bloggen)

– Ja absolut.


Varför menar du det?

– För att han hoppar rätt ut och åker rakt fram till våran tolva (Oscar Lindberg) som var den som hade tacklat Klasen på ett sätt som jag uppfattar som juste. Men han åker rakt fram till honom och tar honom, säger Särkijärvi.


Som efter presskonferensen återigen hävdade att:

– De skulle märka honom, det vet jag.


Vad säger du Peter? Kastade du om i bytena eller är det någon som hoppar in själv eller vad händer?

– Jag kommer inte ihåg vems tur det är att hoppas ut på isen men jag har inte sagt åt någon att ta någon, eller att någon ska märka någon eller starta slagsmål mot någon. Det hade jag i så fall berättat att jag hade gjort, här och nu, om jag hade gjort det, säger Popovic och fortsätter.


– Men jag ser inget fel i att det blir känslor till slut. Det tog två perioder så kom känslorna till slut och det var bra, det var ju rätt så dött där ute före det.

Copyright: www.hockeymedmariehallman.se

2 kommentarer:

Sven D. sa...

Hej Marie!
Beroende på vilket lag man håller på så har man förmodligen olika synpunkter vad som var rätt eller fel, om vilket lag som är bäst och vilka som är nollor o.s.v.

Jag trodde när det började med att det skulle vara fyra domare på planen att det skulle vara ett fall framåt, att fyra huvuddomarögon skulle se mer än två, men så verkar det inte vara!

Nu är det bara att hoppas att LK är tillbaka till KS, för kommer han att behövas.

Marie Hallman sa...

Hej Sven: jomen precis så är det ju. Man ser klart och tydligt på kommentarerna vem som håller på vilket lag.
Det värsta i går var ju att domarna tappade greppet totalt om matchen långt innan kalabaliken utbröt. Inte bra.

Jag ska prata med SSKs läkare i dag (söndag), har sökt honom men inte fått tag på honom än, återkommer med läget om Linus när jag vet mer.